Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 3

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (445)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Duchařská verze The Den a Cyberbully, která nabídne jen schizofrenní screen obrazovky jedné krávy, u něhož nepřehlednost nabírá zcela nový rozměr. V pokračování by se ta pizda mohla naučit používat Alt+Tab, protože jen ta práce s myší zabrala 1/5 stopáže, 2/5 zabralo pročítání e-mailů, nahlašování účtu na FB a vybírání si z playlistu, 3/5 psaní si s boyfriendem o hovně, 4/5 polemizování s bandou kreténů ve videokonferenci o ještě větším hovně a poslední 1/5 naprosto sterilní pokus o napínavou akci ve formě hry na pravdu. Lekačka ani jedna, umírání postav, které zabralo tři vteřiny, mnohdy ani to ne... Do prdele! To mě mělo bavit a snad i napínavě postrašit? Chápu, že tohle je perfektní způsob jak za naprostý hovno natočit ještě větší hovno a pak to poslat do kinodistribuce s nálepkou "duchařský horor pro teenagery", ale na tenhle šetřivej filmařskej alibismus, kde scénárista začne makat v poslední pětině filmu, postprodukce končí u přidání závěrečných titulků a dialogy píše mentálně zaostalý šimpanz, který zná jen kůl internetový zkratky, na ten zvysoka seru! Mimochodem, ten pseudofilm sledujte zásadně s dalekohledem, pokud si budete chtít dovolit ten luxus a vidět všechny detaily. Pokud byste totiž na vlastní monitor čuměli z pěti metrů jako na běžný film, uvidíte hovno. Fakt, že to hovno vidíte i když čumíte v televizi na záznam cizího monitoru, je asi ta největší "záhada", kterou si odnesete. 20% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

MTV horor, ktorý odzrkadľuje dnešnú mladú generáciu a jej problémy (prázdnosť & stupídnosť). Čo sa síce v hororovom žánri vyskytovalo už od pradávna, no nebývalo to až také plytké. Takže to zrejme sadne mlaďasom, ktorí svoj život žijú na sociálnych sieťach a celý deň vidia na obrazovke iba zbytočnosti - ako osadenstvo v tejto kravine, ale mne ako človeku po 30tke to prišlo v prvom rade trápne. Navyše už minulý rok tu bol podobný, no lepší "The Den" a obdobná téma sa ťahá dlhými rokmi i filmami (iMurders, Untraceable, Megan is Missing, Open Windows, Cam2Cam..).. Ale späť k "Unfriended"; ten film predostiera všetko tak ako nastavil v traileri a v prvotnom infe; bez toho aby čímkoľvek prekvapil, vystrašil, alebo sa aspoň trochu posnažil. Takže pokiaľ niekomu stačí ako na obrazovke pri nehereckých tlamách vyskakujú debilné správy a občas nejaké naivné youtube video, tak nech sa páči, bonusom je aj zápletka ako z Bravíčka. Pokiaľ má toto byť budúcnosť moderného hororu, tak je s týmto žánrom asi naozaj amen. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Unikátnost formy paradoxně nevynikne natolik v kinosále jako doma na monitoru, kde zpracovává jednu z nejděsivějších hororových premis, tedy že mám na obrazovce Apple rozhraní. Jinak se jedná o vskutku zajímavou exotiku, která sice více snímků neunese, nicméně nyní se jí perfektně daří dostat onen průser až do vašeho pokoje, nehledě na to, že ústřední partička je banda úplných čuráků a mstící se duch není ani tak strašidelný, jako spíš parádní troll dokazující letitou pravdu, že Peklo je 4chan. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1miliónTržby USA $32,482,090Tržby Celosvetovo $62,882,090Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,019,480 //počet predaných kusov 51,423Tržby za predaj DVD v USA $1,407,964 //počet predaných kusov 89,809║ jednoznačne ide o dobrý námet, s ktorým sa troška dalo viac pohrať, lebo dialógy a schéma pomsty fungovala, patričné vydesenie skype-júcich(alebo postupne skapajúcich) a napätie bolo dosiahnuté, len to duchovno tam až tak moc nesedelo ale aj tak výsledok uspokojivý /50%/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a výsledku hloupý horor, který překvapivě dobře funguje i přes svou minimalističnost. Celý film sledujete pouze monitor a probíhající videohovor, několika přátel, který postupně umírají za podivných okolností. Současnou na facebooku závislou generaci film možná i vyděsí, ostatní možná potěší, co všechno se dá udělat s málem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Pôvodne mal byť film uvedený na MTV, avšak potom, čo bol vyrobený trailer, sa vďaka množstvu pozitívnych reakcii rozhodli tvorcovia pre jeho uvedenie v kinách. (beso74)
  • Ačkoli má Blaire (Shelley Hennig) být seniorkou na střední škole, její datum narození je na jejím Facebooku uvedeno jako 22. února 1994, což by znamenalo, že v době, kdy se film odehrává, by jí bylo 20 let. (LUKICKK)
  • Najprv bol film uvádzaný pod menom Offline, potom sa názov zmenil na Cybernatural a nakoniec sa dostal do kín ako Unfriended. (beso74)

Reklama

Reklama