Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horké slunce, mafiánské peníze a dva vězni na útěku. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích francouzského thrilleru.
Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se vyprovokovat mezi nimi válku, která tak částečně vyčistí pobřeží. Plán je jednoduchý - stačí vyloupit kasino, kde má své peníze "deponován" jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový, který by se hodil, si zrovna odpykává trest. Náročnou akci, jak využít vězně Carellu a doslova ho donutit k útěku, vymyslí policista Paul Brandon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Začátek byl dobrý a srozumitelný - dva vězni na útěku, spoutaní řetězi, jeden chce ukrást tři miliardy z Casina v Nice. Konec, tedy vlastní vloupačka, ta se mi taky líbila. Ale to, co bylo mezitím, jak to, že se policista rozhodl stát zlodějem,, pak ty jeho schůzky s tím kníratým komisařem, to jsem nechápal vůbec. Čtu tedy obsah: Boj dvou mafiánských gangů, které mají být zničeny tím, že jedna druhé ukradne miliardy derponované v casinu. To jsem taky nepochopil, tu deponaci, já myslel, že jde o legální peníze z provozu casina. Až do konce, než jsem si to teď přečetl. Prostě, mafiánské filmy nejsou pro mne, a tak dávám jen tři hvězdičky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná kriminální oddychovka. 1) Fajnová podívaná s příjemnými charismatickými herci - 38letým Bernardem Giraudeauem (Paul) a 35letým Gérardem Lanvinem (vězeň Stéphane). 2) Ani příšerná hudba, která instruuje diváka, co že to má ve kterém okamžiku pociťovat, celkový dojem nezkazí. 3) A že děj nepůsobí přliš hodnověrně? No a co? ()

Reklama

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu už tahle francouzárna nestíhá. Od momentu kdy dva desperádi potkaj étrickou ženu je to už vyloženě selanka. Prej pravdivé, drsné a syrové. No teda lol, spíš takové romantcko idealistické a někdy i dost zjednodušené, speciálně na konci, tam už se scénárista ani režisér vůbec neobtěžovali namáhat mozkové závity. Vyvrcholení už bylo stejně plytké jko v Kobře 11. Když to srovnáte třeba s Francouzskou spojkou tak to je úplně jiná káva. Možná kdyby tonatočil perre Richard tak by to mohla bejt docela veselá taškařice. :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zábavné, odlehčené, svěží, navíc veskrze sympatická dvojice hlavních hrdinů. Jenom jedna maličkost mi vrtá hlavou: Jak neskutečně dlouho trvalo špičkovému specialistovi přes vykrádání bank zbavit se obyčejných policejních pout ... v tom prvním automobilu snad nebylo žádné použitelné nářadí ? Nebo že by Francouzi měli pro podobné případy připravená nějaká špičková speciální želízka ?!? ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

V jádru takový klasický film o vloupačce. Předehra, příprava, provedení a nějaké řízné "finito" na závěr, jak je u frantíků dobrým zvykem. Ihned mi naskočilo přirovnání s Melodií podzemí. Ale zatímco Gabin a Delon film podrželi svými charaktery, tady to zkrátka funguje celé koncepčně, nepočítaje, že oba pro mne bezejmení herci jsou prostě parádně postavení a zahraní, a i ve fázích přípravy má film spád. Možná i sledování generačního vývoje tohole typu filmů, když si porovnám hi-tech postupy Dannyho partáků s hrabáním VHS kazet na smetišti u mě hodnocení filmu vytahuje. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama