Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě kultovní filmek a já takovýhle filmy strašně cenim. Líbilo se mi jak se vyvíjel vztah mezi amíkem a ostatníma mnichama, jak ho nejdřív odsuzovali a pak best friends forever. Celý film je sice jeden velký tréning a příprava zmidlit toho kripla s copánkem, kterej amíkovi na začátku strhl kimono a ukazal jeho slipy publiku, ale je to fakt libovka. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto filmu se mi váže fakt velká citová vzpomínka. Byl to asi 3. film na VHS co jsem měl ( mimochodem první byla Delta Force 3 dabovaná jedním hlasem a tak jsem si ji jako mladý klučina pouštěl stále dokola dokola , žral jsem ten film a znal absolutně všechny dialogy a dokonce i chyby, kterých bylo ve filmu požehnaně. Znal jsem ho prostě pozpátku , i od začátku. "Drjů" byl mým vzorem (dokonce si pamatuji i jeho jméno) kterým jsem vždy chtěl být. Bohuzel dnes již mám jiné starosti:-)) , ale kvůli této neskutečné nostalgii musím dát filmu 5 hvězdiček , neboť kdyby se hodnotil film podle počtu puštění tak tento u mě vede. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pátý film série No Retreat, No Surrender, v Evropě známé jako Karate Tiger. Intersonic jej však u nás distribuoval jako samostatný film a tak tuto skutečnost málokdo ví., Je to však zcela jedno, protože dodržuje zásadu celé série a s ostatními snímky nijak nesouvisí. Supranaivní blbůstka pro čerstvé náctileté docela baví svou až neuvěřitelnou prostoduchostí, kdy např. chlapík dřepící několik dní na kameni se zkříženýma nohama bez problémů vstane a vydá se vstříc dalšímu dobrodružství nebo finální zkouškou pro desítky shaolinských mnichů - čekatelů je tzv. komora s dřevěnými panáky v životní velikosti, kteří Vás bijí hlava nehlava a americký frája projde způsobem , že je roztříská napadrť... a co ostatní? Kolik měli panáků na skladě? Ta zkouška musela být při přestávkách na opravy strašně dlouhá... Jinak se člověku dostane několika hlubokých shaolinských pravd, např. že život je hlava mrtvé kočky, mnichů tančících disko a několika velmi špatných soubojů, včetně toho finálního, který měl být zlatým hřebem celého filmu. Nebyl. Jedna z nostalgie. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jako komedie z nějaké koleje to celkem funguje. To, že to je chrám a žáci zde trénují kung fu je jen tak mimochodem. Akce je totiž tady hodně mizerná. Je to celé přitažené za vlasy a jediné, co si zaslouží pozornost je první role pro Daniela Dae Kima a celkem sympatický učitel v chrámu. Zbytek stojí za starou belu. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasika z môjho detstva. Klasický príbeh, primeraná choreografia a sympatické vedľajšie postavy. Keď nebudete mať veľké nároky, tak by vás film nemal sklamať (práve naopak, niektoré scény vás určite pobavia). P.S.: Už len z nostalgických dôvodov tri malé hviezdičky... Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)
  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama