Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dokud se film pohybuje v mezích gangsterky, tak je vše v pořádku. Nejedná se sice o kdoví co, ale pořád je to solidně odvedená filmařina. Pokud se člověk zaměří na dvojroli Toma Hardyho, což byl asi největší tahák, přicházejí mírné rozpaky. Jako Reggie obstál a nutno dodat, že to zase nebyla tak náročná role. V případě Rona je to horší. Ne že by hrál Hardy špatně, ačkoliv občas přehrával přes míru, ale já měl problém se samotnou postavou. Na mě to byl až moc velký magor a jsem přesvědčen, že pokud by se takhle choval v reálu, brzy by ho někdo v gangsterském světě sundal bez ohledu na zvuk jeho jména. Nicméně největší problém jsem měl s romantickou linkou. Té tu byl věnován až moc velký prostor a film díky tomu občas sklouzávala k nesnesitelnému slaďáku. Byl bych ochoten to přehlédnout, kdyby v hlavní ženské roli neúčinkovala Emily Browning. Fakt by mě zajímalo, čím tahle holka ražiséry přesvědčuje. Herectví to určitě není. Koukat se na to dalo, ale očekávání v tomto případě rozhodně naplněna nebyla. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní Britská odpověď na tu Émerickou mrtku z krtka emh jak se jmenuje? Jo Black Mass či co to je za jebku no a taky chtě nechtě musím ač nerad uznat, že něco na tom Hardym je! Tohle sice taky tak úplně není ten typ drsný gangsterky který bych chtěl vidět, ale i tak se neubráním dojmu, že Briťáci zkrátka umí tyhle žánrovky dělat o dost líp, než jejich kolegové ze země kterou omývá oceán žabích sraček v New Jersey.75% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $1,867,859Tržby Celosvetovo $38,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ toto je ta práva látka pre Briana Helgelanda, toto mu sedí, k tomu keď tu má ťahúňa ako momentálne Tom Hardy je, radosť pozerať, správne drsné a drzé, nechýbajú správne frky, hefty /videl v kine: 80%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy se cejtil na dvojroli a tak se také dvojrole dočkal. A nutno dodat, že dva bratři, rozdílní kriminálníci, se mu víceméně povedli. Jen je škoda, že opravdový dech film chytá až ke konci, kdy se celé to impérium postupně rozkládá. V tu chvíli Legendy zločinu zužitkovaly celý ten jinak ne úplně výrazný příběh a připravili si pro něj poměrně tragické vyústění. A to bylo dobré. Hlavně proto, že ten příběh psal sám život. Až mi z té lidské tragédie bylo na konci vysloveně smutno. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Ryze subjektivně zabarvené hodnocení: zbožňuji mafiánskou tématiku a Toma Hardyho, proto 5 hvězd. Hardy ve dvojroli vytvořil věrohodně bratry/ganstery, nastudoval oba záporáky na výbornou, což režisér vystavuje spíše, nežli děj. Krimi se zábavnými glosy s otazníkem, zda láska může změnit tvrdé jádro uprostřed dobývání špinavého Londýna. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)
  • Pro některé scény bylo nutné zakrýt veškerá Hardyho tetování. Zamaskování trvalo 4 hodiny. (Zdroj: tomhardy.org) (Petrasuvicka)
  • Bratři Krayové se ve vězení setkali s dalším slavným britským vězněm Charlesem Bronsonem (nezaměňovat s americkým hercem stejného jména) a stali se přáteli. Tom Hardy ztvárnil ve filmech jak Kraye, tak Bronsona - toho ve snímku Bronson (2008). (Punisher)

Reklama

Reklama