Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A než začneme, znám jeden vtip. Moc pěknej. Paranoidní schizofrenik vejde do baru ..." Tak tohle nám Reggie nedovyprávěl, protože v tu chvíli Ron začal porcovat konkurenci. To bylo hodně vtipné a naštěstí tento vtípek nezůstal osamocen. O něco horší je skutečnost, že gangstery nemám rád, takže mě hra na to, že bratři Krayovi jsou takoví sympaťáci, co by ženu ani kladivem neuhodili, zase až tak moc nezaujalala. Přesto mě double Hardy bavil. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to teda bavilo hodně. Hardy je super. Vždycky jsem se gebil když hrál toho brejlatýho bráchu a dělal nesmysly. Nejlepší bylo, jak nakráčel s tim zachmuřenym ksichtem do klubu a hrál debilně na trumpetu. Badassnost obou bratrů se ukáže v hopodský bitce, kdy jeden drtí lidem kolena kladivama a druhej jim mašíruje lebky boxerama. Zbytek je spíše o napjatejch vztazích mezi nimy a o snaze toho chytřejšího udržet si fungující manželství. Zaujal mě ještě teplej Taron Edgerton. Prostě jsem si to užil. Jo a maj tam stejnou hospodu, jak v Peaky Blinders. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč by tihle dva pošuci Krayovi měli být legendami zločinu. On vlastně jejich příběh není ani moc zajímavý, natož aby se dal považovat za legendární. Celý film stojí hlavně na perfektní dvojroli Toma Hardyho a vtipně černohumorně pojatém stylu vyprávění (zvrhle srandovní headshot v poslední třetině neměl chybu). Režisér a herci dokázali i z nevýrazného příběhu vytvořit docela zajímavý a dost zábavný film a to se cení. 4*, i když trochu slabší. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Ryze subjektivně zabarvené hodnocení: zbožňuji mafiánskou tématiku a Toma Hardyho, proto 5 hvězd. Hardy ve dvojroli vytvořil věrohodně bratry/ganstery, nastudoval oba záporáky na výbornou, což režisér vystavuje spíše, nežli děj. Krimi se zábavnými glosy s otazníkem, zda láska může změnit tvrdé jádro uprostřed dobývání špinavého Londýna. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Když má v gangsterce největší kou.., ehm, odvahu gangsterova tchýně, tak je něco špatně. Film totiž spíše než životopisy bratrské dvojice kriminálníků portrétuje sladkobolnou romanci mezi příčetnějším z bratrů a sladkou nevinnou dívkou, která snad ani netušila, odkud se berou peníze, ze kterých žijí. A všechno to působí děsivě falešně. Občasné výbuchy násilí film většinou omlouvá neblahým vlivem šíleného sourozence na svého bratra. Všechno je uhlazené a naleštěné, nic nedrásá – až najednou ten konec, kterému život napsal opravdu krutou tečku. Jenomže ta nemá oporu v předchozím ději, právě proto, jak všechny zločiny estetizuje a neutralizuje. Dávám odpad kvůli falši, protože nevěřím na naivitu dívky, ani na romantičnost gangstera a ani na takto okleštěně podané násilí a kriminalitu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Ronnie (Tom Hardy) byl nakonec v roce 1979 označen za šílence a zbaven svéprávnosti. (cihlenka)
  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)
  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)

Reklama

Reklama