Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Opravdu netradiční filmový kousek (nejen) z říše mimozemšťanů. Příjemné, zábavné, lehce absurdní, s hlubokým přesahem, humorem a myšlenkou podanou dostupně pro všechny věkové kategorie. S nápaditým zpracováním světa cizí myšlenkově pokrokové planety (či možná spíše jakési přírodní mimozemské sekty na ní) a ještě nápaditějším rozpracováním vtipů v konfrontaci se současnou, silně konzumně založenou společností na Zemi. Film o nás, lidech, určený pro nás, kteří se buď umíme zasmát i sami sobě nebo naopak dokážeme tento svět občas vnímat i jinak: mnohem poetičtěji, než ostatní. Některé poetické či absurdně vtipné atrakce tu možná překonávají i legendární Krysy z temnot, minimálně takhle neotřelé vystoupení smyčcového orchestru jsem dosud snad vážně neviděl! :) Agitační linku sice u mě ta komediální s poetickou dokázaly spolehlivě přebít, na plný počet však režiséřčin film z mé strany úplně není asi proto, že v dnešní době plné propagandy New Age, multi-kulti, LGBT a spol. už samotný námět i poselství nepůsobí tolik originálně a pár momentů (jako ten gay polibek na stadionu) už na současného diváka budí dojem otravného klišé a trochu mi kazí celkový dojem. Za což ale Coline Serreauová a její film z roku 1996 vlastně nemůže. [80%] ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nekomerční záležitost..zda bych to označil za umění si netroufám říct. V každém případě hodně netradiční a mě se to moc líbilo..zvláště pak scény skoro na konci na fotbalovém stadiónu které mě opravdu rozesmály a takové to "poselství" které z filmu bylo cítit. Není to přehnaně dlouhé tak mrkněte! ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná hipísácká komedie. Nebyl jsem si vůbec jistý, co mě čeká... film mě ale nakonec potěšil svojí úžasnou vtipností a tím, že se dokázal vyhnout většině kýčů, které mohlo být s tímto tématem vnějšího pohledu na nesmyslnost lidského konání spojeno. A musím uznat, že přestože jsou občas trochu naivní, myšlenky a hlavní smysl filmu jsou prostě nádherné... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Sice dávám jen dvě hvězdičky, ale Nádherná Zelená je dobrý film. Jen mi prostě byla prosti srsti ta eko-agitka. Pozemšťané i mimozemšťané jsou vesměs sympaťáci, snad jen Milini synové jsou trochu moc střelení. Ale zase je tu nejlepší fotbalový zápas, jaký jsem kdy viděla (a že jsem viděla asi dva....s tíhmle záznamem dva). ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když se tvůrci trefují do černého a sdílím názor, že způsob života mnoha lidí je souhrn absurdních zlozvyků, které přispívají k rabování planety a že jen málo lidí si uvědomuje, že dali přednost pohodlí a řádu, před svobodnou vůlí...působí i na mě tento film velmi naivně. Ano, dobrý moment byl na koncertě, kde se odpojení hudebníci krásně spustili. Ale jinak mi to vtipné nepřipadalo, protože i přes tu naivitu...ono je to vlastně moc smutné, že se považujeme za civilizované a přitom jsme taková zdegenerovaná hovada, lpící na systému. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno