Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

esopesokeso odpad!

všechny recenze uživatele

Tak hneď v úvode vyskočili behom minúty tri propagandistické obrázky Aštara Šerana a Ptaaha.Samozrejme, že sa ma zmocnil zúfalý pocit, že s týmto filmom zbytočne prehlúpim čas..ved zakladateľ vesmírních ľudí, hlavný komunikátor s mimozemskou civilizáciou, pán Ivo Aštar Benda, narodený v Olomouci neváhal svojho času osloviť V.Havla a R.Schustera so žiadosťou o schôzku mezi mimozemskou civilizáciou a hlavou štátu....Predpokladám, že nezištné dôvody dobrého vesmírneho človeka sú asi také ako návody na orgonitové pyramídy, ktoré sú k dispozícii za len 20 dolárov (len návod, nie pyramída, drahý nezištný patent..).No a takú pyramídu si môžete dať potom na bycikel a jazdiť s ním v okolí vašeho bydliska každý deň.Zbaví vás to všetkých chemtrails a všetkých povodní, hurikámov, tornád, zemetrasení, sucha a ďalších geofyzikálných útokov tej aľjašskej pliagy HAARP.A ku tomu si dať natetovať na čelo Aštara, na pravé líce Ptaaha a na ľavé aj ježíša krista a vyskočiť na bycikeľ s orgonitovou pyramídou a fíííííí..... Alergia, ktorú chovám k vesmírnim ľudom zanechala vo mne počas filmu svoje a nemohol som sa odprostiť od toho, že film je komédia.Nebola.Zábavne to bolo iba 2 krát, ináč nuda. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě dostalo, když jsem si v zajímavostech o tomto filmu přečetl, že byl neoficiálně zakázán v Evropské Unii. Ono se totiž není čemu divit, protože tento snímek je silně protikapitalistický a celkově se vysmívá penězům a všem malichernostem o kterých si myslíme, že jsou pro nás důležité, ať už jsou to auta, televize, walkmany, v dnešní době by to byly zajisté mobily a další kraviny, které jsou známkou našeho konzumního života na úkor dalších živočišných a rostlinných druhů. V této francouzské komedii můžeme vidět potrhlou návštěvnici ze vzdálené planety na které všichni lidé žijí v souladu s přírodou a respektují přírodní zákony. Neexistujou tam auta, peníze, domy, prostě čistočistá přírodní záležitost bez konzumace masa, kde všichni mají rádi všechny a ze které pocházel i syn Boží, kterému zde na Zemi přezdívali Ježíš Kristus. No zkrátka, všichni tam žijou v takzvaném ráji, jaký by eventuelně mohl být i na zemi, kdyby se lidi odprostili od těch svých nedůležitých věcí a aspoň trochu se sžili s přírodou. Ale stačí vyjít ven a hned potkáte kriply, že je možná škoda mluvit. Tak tato divoženka z mírumilovné planety se dostane na naši Zemi a ihned se začne dusit a to díky výparům z aut a továren. Má takovej dar, že když škubne hlavou, tak lidé začínají mluvit pravdu a začnou se chovat podle přírodních zákonů, což vede k řadě vtipných situací. Ale hlavně je to film, který se vysmívá jak politice, tak nesmyslnostem některých věcí, které jsme se díky jejich dlouhému trvání na této planetě naučili přijmout a nepřemýšlet o nich a brát je jako samozřejmost i když logický smysl těchto věcí většinou je, aby jeden člověk vykořisťoval toho druhého ve jménu jeho boží modly a tou jsou samozřejmě peníze a nic jinýho než ty peníze, ale také jsou to bankovní účty, peníze, auta, politické lži, kterými politici balamutí své příznivce. Určitě tento snímek stojí za zhlédnutí už jenom kvůli tomu, že člověk začne přemýšlet o všedních věcech, které bere jako všední rutinu a kterou návštěvník z cizí planety vidí jako něco nevysvětlitelného. Za tuto parádní sondu do lidských duší dávám zasloužených 80%. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vyšinutý film pro vyšinutou společnost. Film nám lehce naivní formou předhazuje neduhy naší společnosti a systému. Z počátku to vypadá velmi bláznivě a možná si budete klepat na čelo. Po chvíli vám ale dojde, že ta divná není hlavní hrdinka Mila, ale my a začnete si klepat na čelo o to více. Kdo by nechtěl jít na koncert ticha, kdo by nechtěl planetu bez aut a život bez elektronických přístrojů. Já bych to všechno bral všemi deseti, alespoň na chvíli. Bohužel jsem asi připojen již dlouho a bylo by pro mě odpojení bylo obtížné. Hmm, i když třeba ne a někdy to zkusím. Čtyři hvězdy, z tak zajímavého tématu se dalo vytěžit ještě více. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vyskytují se zde komentáře nadávající na přehnanou ekologickou aktivitu. Naopak. Film byl natočen jako satira na to, jak náš systém nedává smysl. Mrzí mě, že nepopsali, jak fungují peníze, jak ztratily smysl zrušením Bretton Woods. Je to opravdu zrcadlo naší společnosti. Doporučuji všem trochu víc uvědomělým, co se umí zasmát i na vlastní účet. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade mám jasno. Plných 5 bez akéhokoľvek premýšlania. Film ma pobavil, nechal ma zamyslieť a chvíľami mi bolo takmer do plaču. Viem, film možno pôsobil ako agitka ale fuck off predsudky. Svet už je v prdeli a tvorca tohto diela na to len poukázal a mňa tým nesmierne potešil. Klobúk dolu!!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)

Reklama

Reklama