Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Potters Bluff. V roztomilém městečku, jehož břehy jsou omývány chladným oceánem. V městečku, kde se i mrtví mají dobře... Mrtví a pohřbení je velice zajímavý horor, který spíše než na atmosféře stojí na zajímavém námětu, který je velice zdařilým způsobem rozvíjen až do překvapivého a úderného rozuzlení (zdravíme Shyamalana). Samotná atmosféra vychází z příběhu a je tu cítit snaha o spíše tajemnou atmosféru, než o to hrát lidem na nervy, ale samozřejmě je tu několik povedených lekaček, které v kombinaci s maskami Stana Winstona už vytvářejí nebezpečí pro čistotu vašich trenýrek či jiného spodního prádla, ale takové momenty jsou ve filmu asi jen čtyři. Každopádně mohu tento snímek doporučit. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

A já se tak těšil.Pro mě osobně velké zklamání.Vždyt tolik nelogičností a chyb ve scénáři se opravdu jen tak nevidí.Tak např:Týpek dává dohromady rozsekaný xichty mrtvol...ok,beru,ale proč ty jeho slavný ovečky nechávaj mrtvoly na místě činu a nenosí mu je tedy až pod nos????Nelogičnost!A totální chyba??Ve filmu je scéna,kdy jeho žena přednáší ve škole o okultních vědách různých kultur. V jedné se praví,že určitý kmen je zčásti mrtví a loví po okolí cizince,které musí NÁSILNĚ zavraždit, aby se z nich mohli stát potom zombie naprosto oddané svému pánu. Hmmm,takže když ten polda byl taky jeden z nich, jak to, že se neúčastnil těch vražd?? A zase se dostáváme k prvnímu problému.....proč ty mrtvoly nechávaly vůbec na místě činu?? Je tu určité vysvětlení,které jediné drží tento film nad hladinou odpadních vod.Borec,co to měl všechno na svědomí, se chtěl taky stát jedním z těch tzv. nemrtvích,nechával naschvál mtrvoly na místě činu,aby ho polda ve finále sám násilně zabil a on se tak mohl stát oním nemrtvím.Jo,dejme tomu,ale tam je scéna,kdy on chytne jeho ruku s pistolí a sám se odpráskne,takže tohle vlastně neplatí :-DD Tam je jasně řečeno,že tě někdo musí sejmout násilně!!!! Twl, no prostě bejkárna hadr a od tvůrce Vetřelce jsem teda čekal něco daleko,daleko lepšího! HOWGH! ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Rok 1981 bol pre hororový žáner veľmi úspešný. V tomto magickom roku vzniklo mnoho hororov, ktoré sú dnes neoddiskutovateľné klasiky. Medzi ne patrí aj tento skvost, ktorý pojednáva o maličkom mestečku na západnom pobreží spojených štátov, kde miestna komunita brutálne zavraždí každého turistu, ktorý sa tu čo len na skok objaví. Jeden uhorí zaživa, ďalšieho roztrhajú na kusy a jedna nešťastná dievčina skončí s hlavou rozdrvenou balvanom. Lenže dotyčné obete veľmi dlho mŕtve nezostanú a onedlho sa vracajú živé a zdravé.........s úplne novou fasádou. Miestny šerif rozbieha pátranie po príčinách tajomných vrážd a snaží sa odhaliť čo je motiváciou k týmto vraždám. Autori tu s prehľadom vykreslili veľmi ponurú atmosféru prímorského zapadákova, navyše zahaleného mlžným oparom. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Neviem ako komu ale mne sa tento film velmi páčil. Hneď od začiatku vás tento horor vtiahne do svojej atmosféry keď tá žena naláka do pasce toho chlapa ktorý fotografuje ju a ostatný čo sú sňou ho priviažu a zapália zaživa. Ďalej sa to dobre vlečie ten chlap prežije ale dlho sa radovať nebude pretože tá žena mu pichne injekciu do oka. Robert Englund mi prišiel do tochto filmu skvelý a podáva solídny výkon. Koniec mi prišiel tak nečakaný, že som onemel, skamenel a prestal hýbať rukami pretože to čo sa odohrá posledných 15 minút stojí zato ale aj celkovo pretože tento horor je prosťe skvelý a Gary Sherman určite nesklamal teda umňa nie. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších hororů (a že je jich málo), proto je vhodné i nadhodnotit, ale čtyři hvězdy jsou přece jen moc. Ten snímek nedokáže postrašit, ale nutí vás aspoň koukat a to není málo. Béčko se středně velkým (a vůbec ne průměrným) B. A pár dobrých scén: urvaná ruka na chladiči auta, když hrdina srazí chodce... a následná honička. Škoda, že film v druhé půli tak zrychlí (oproti velmi pomalému začátku), člověk to přestává prožívat, nestíhá prodlít. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Tento film byl u nás původně distribuován pod názvem Reinkarnace. (masw)
  • Film byl na počátku 80. let v UK umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama