Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Festivalem otrlého diváka a rovnou naprosto adekvátní hororový blázinec. Po příběhové stránce to snad ani nemá cenu hlouběji vysvětlovat. Zaujala mě ale atmosféra. Ta totiž jak kdyby odkazovala na to nejlepší ze světa Lovecrafta, a to i po příběhové stránce. Celé je to tak nějak správně ponuré, decentně strašidelné a letmo explicitně krvavé. Ale ta atmoška? Ta je prostě top. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

to je mi ale pěkné překvapení - čekal jsem klasický zombie horror, místo toho jsem se však dočkal celkem komplikované horrové kriminálky. Zombie zde sice jsou, ale v duchu voodoo jsou k nerozeznání od normálních lidí a dokonce ani nijak netouží po lidských mozcích - mají tak dokonalé mimikry, že obyvatelé malého městečka netuší nic špatného a nevědomě zapojují zombies do svého každodeního života. Ovšem jen do té doby, než se začnou objevovat zohavené mrtvoly neznámých lidí... Film celkem solidně buduje paranoidní atmosféru a my pomalu, společně se šerifem, přicházíme celé věci na kloub. Původně jsem chtěl dát ***, avšak po výborně vypoitovaném konci (při němž zní Millerova Moonlight Serenade:) nemůžu jinak, než ohodnotit slabšími **** ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní horor o přímořském městečku, kam není radno se vydávat na výlet. Zatímco divák ví, kdo má podivné vraždy na svědomí, šerif marně pátrá po pachateli. Černá magie, vúdú, pohřbená srdce. A samozřejmě nemrtví. Na speciálních efektech se podílel také Stan Winston a nutno říci, že jako vždy odvedl dobrou práci. Oheň, kyselina, sečné, bodné a řezné nástroje mají žeň. Jako bonbónek - injekční jehla vražená hluboko do oka. Na temné atmosféře se výraznou měrou podílí hudba. Z původního hodnocení jsem hvězdu ubral, ale pořád se jedná o slušný kousek. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní klasika z mého hororového dětství/puberty, kdy jsem hltal páteční horory na Nově. Ani jsem netušil, jak se ten film vlastně jmenuje, ale hned na začátku jsem si vybavil asi tu nejlepší věc na filmu - pointu. Jestli Vám ji bude chtít někdo prozradit, něčím ho majzněte a nenechte si zkazit film. Ale i tak je film skvělý - v ospalém městečku Potters Bluff se místní šerif snaží vyřešit množící se vraždy. Později začnou mizet a objevovat se mrtvoly - jako živí lidé. Skvělý napínavý příběh stojí rozhodně za to, navíc je doprovázen neskutečnými psycho scénami (rodinka v domě, celý závěr) a opravdu brutálními vraždami. K tomu krásná nostalgická hudba a jako malý bonus Robert "Freddy" Englund v jedném z menších rolí. Jo po stránce logiky toho všeho dění to vlastně nedává moc smysl, nicméně co se týče atmosféry a příběhu ten film rozhodně stojí za to. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Úžasný názov, fajn atmosféra lovecraftovského zaspatého prímorského mestečka, uchádzajúce herecké obsadenie, skúsená réžia a prekvapivý scenár Dana O´Bannona (Votrelec) so šokujúcou záverečnou pointou, ktorá nie je prvá ani posledná svojho druhu, ale nemôžem sem napísať podobné vyvrcholenia z iných snímok, lebo by som vám pokazil prekvapenie. Solídny malý horor uspokojaci divákov, ktorí vyhľadávajú horory s atmosférou, než s gore. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Film bol natáčaný v prímorskom mestečku Mendocino v Kalifornii. (Jello Biafra)
  • Film byl na počátku 80. let v UK umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Tento film byl u nás původně distribuován pod názvem Reinkarnace. (masw)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama