Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Wes vrátil, aby opět Vřískal celé loňské léto. Po skvělém a dynamickém úvodu však zcela ochraptěl a film se změnil v ohyzdnou, pubertální Cravinu, které spláchnutím usnadnila cestu hajzlem unylá pointa! Pokud si ale stále mačkáte takové ty hnusné žluté beďary, máte třikrát týdně podivně ulepené pyžamko s medvídkem Pů nebo se vám zvyšuje humidita při pohledu na Patyzóna, budete to milovat! ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Na návrat mistra hororu Wese Cravena jsem čekal jako panna na oc*s a ono to dopadne takhle ? Člověku se ani nechce věřit, že tohle režíroval Craven. Naprosto dementní scénař, který musel Craven napsat buď ožralej, nadrogovaný a nebo kombinace obojího ? Herecké výkony na úrovní českých seriálů. Pfuj na tohle chci co nejrychleji zapomenout a snad Wes dostane rozum a buď se na další kariéru vykašle a nebo zase začne točit pořádné horory. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebavilo, čo už. Musím súhlasiť s väčšinou, aj keď to robím nerád. Nejde mi o to, že teenagerské vyvražďovačky sú už obohranou platňou, lenže tento horor by sa dal charakterizovať ako "veľa rečí, málo skutkov". Akcie bolo naozaj minimum, vraždy za veľa nestáli a väčšinu filmu som sa nudil. Jednu hviezdičku dám za nádejný úvod, keď som aj napriek týmto "skvelým" ohlasom ešte veril, že z toho niečo bude. Škoda... ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

My Soul To Take 3D? Wesi vážně? Už ve 2D prostoru je tahle "dušičkařina" o ničem. Nezajímavý strašák. Nezajímavé postavy! A přízrak osudovosti? Kdeže. Začátek přepálený - ve stylu Halloween H2O Revisited. Plus schizofrenie snad nikdy nebyla podaná takhle bezkrevným způsobem. Když cca ve dvacáté minutě začne Craven vykrádat sám sebe, začíná se člověk bát o osud dalšího Vřískotu. Zbytečný hororový přírůstek a My Time To Take! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ptákovina s vrahounem v převleku kondora! Trailer ještě jakž takž fungoval, v celovečerní stopáži už se ale Cravenova nemohoucnost zakrýt nepodařila (nicméně, on to nikdy nebyl vyrovnaný tvůrce, takže šance, že čtvrtý Scream dopadne dobře, stále žije). Občas se mi zdálo, že příběh My Soul to Take přicestoval z dosud neprobádaných končin scenáristické demence. Je to hloupé, směšné, bez atmosféry a s nulovým počtem zajímavých vražd. Dnes ve slasheru opravdu nestačí, aby vrah své oběti jednou kuchnul nožem (většinou mimo kameru) a šmitec. Blonďatý chlapec Bug je pak nejmimóznějším hlavním hrdinou od vynálezu filmového média. Ten film mě intelektuálně znásilnil, zavraždil, zakopal, vyhrabal a zhanobil. Nedoporučuju. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)

Reklama

Reklama