Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kylie je mladá žena, ktorá má "narováši" množstvo drobných trestných činov. Potom ako od sudcu vyfasuje domáce vezenie, prevezú ju do rodinného domu kde v detstve vyrastala. Jej vzťah s matkou a otčimom škrípe od prvého momentu, ako vstúpi do baráku. Nakoľko je Kylie maximálne neprispôsobivá, problémy na seba nenechajú dlho čakať. Tento krát to ale nebude jej vina. Starý rodičovský dom skrýva hrôzostrašné tajomstvo, ktoré čaká na objasnenie. Hororových prvkov minimum, ale je to taká dobrá, mysteriózna, thriller komédia, ktorá nejeden krát slušne pobaví. Tým, ktorí nevedia anglicky, odporúčam počkať na cz, sk tit., inak to nebude mať žiadny zmysel. "Housebound" je totižto prevažne o vtipných dialógoch, obohatených o množstvo sarkastických poznámok či absurdných situácii. Ja osobne som sa bavil. Škoda, že sa divák nedočkal aspoň nejakého lepšieho gore. Záver prináša niekoľko zvratov čo bolo pre snímok veľké plus - 65%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Perfektní černá komedie. Díky svojí blbosti a totální neznalosti žánru se mi film ze začátku dost protivil, ale jakmile jsem pochopil, o co jde, nasmál jsem se hodně. První půlka filmu je umě obestřena tajemstvím, což ale na druhou stranu působí méně zábavně, no jakmile jsou vyloženy karty na stůl, začíná ta pravá horor-comedy zábava. Po čase snižuji na 4*. protože toto, nicméně za sebe doporučuju! 85% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s většinou zde psaných pozitiv i negativ. Na jednu stranu přepálená stopáž, místy nuda a wtf pocit, na druhou stranu místy docela legrace, nepříjemné napětí a fajn herecký výběr. Prostě takovej miš-maš všeho možnýho, ale celkem sympatický miš-maš, hlavně poslední půlhodina leccos zachránila. Takže nakonec zcela zasloužené 3 hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po sérii zločinov je Kylie odsúdená na osem mesiacov domáceho väzenia. Je nútená nasťahovať sa naspäť k svojej matke, ktorá žije na vidieku. Dni plné nudy naberú nový rozmer, keď začne Kylie zisťovať, že v dome jej matky zrejme straší duch. Musí zistiť, prečo táto stratená duša nedokázala opustiť svet. - Pred príchodom M3gan som si chcel zopakovať tento horor, ktorý je vlastne jedinou legit vecou, ktorú Gerard Johnstone natočil. Som zvedavý, či sa mu podarí svoj sofistikovaný štýl preniesť aj do USA produkcie. Scenár od vynikajúcej Akely Cooper v spolupráci s Jamesom Wanom by mu mal pomôcť. Vlastne jediným, čo môže M3gan zabrániť v úspechu, sú obmedzenia od Jasona Bluma, ktorý si plnými dúškami užíva prezliekanie sa za túto bábiku počas promo akcií k filmu. Velmi by som uvítal, keby režisér napodobnil prácu so zvratmi a s celou konštrukciou príbehu, ktorá urobila z prachobyčajnej hororovej komédie, ktorou film Housebound pôvodne mal byť, nevídaný zážitok. Pri druhom zhliadnutí mi ale velmi vadil otravný casting, takže hodnotenie musím znížiť. Pevne dúfam, že sa režisérovi vstup do americkej produkcie vydarí a ešte o ňom v hororovom žánri budeme počuť. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Příjemná blbina s hodně sympatickou hlavní hrdinkou.Začátek sliboval ale větší porci vtipu, stopáž je zbytečně přepálená a ta matka je šileně iritující kráva.Hororová stránka funguje trochu líp, místy je to dost našlapaný a ta scénka s medvídkem, tak z tý sem se málem posral.Pointa je sice nepředvídatelná, ale čekal jsem asi trochu něco jinýho.Na jeden večer to určitě zabaví, ale pocitu, že to mělo navíc se po skončení filmu nezbavíte.55%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama