Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako väčšinu filmových netflixoviek som bol dosť zvedavý, čo "Spectral" prinesie. A hoci nemôžem povedať, že tu ide o úplne originálny koncept a pôsobí to trošku ako kombinácia Edge Of Tomorrow a Final Fantasy: The Spirits Within celkom to funguje. Má to pár nápadov, a hoci neviem či to budem brať z fyzikálneho hľadiska, prišli s teóriou, ktorú v rámci filmovej tvorby celkom akceptujem a beriem ju v pohode. Pre akčné sci-fi. Takže v tomto smere som spokojný. Postavy sú tiež okey, no nemyslím si, že by tu niekto nejako výrazne vynikal oproti iným filmom. Ale fungujú dobre. Nemáme tu (okey, keď si odmyslíme spektrálnych nepriateľov) žiadneho padoucha a je to len snaha prežiť v tejto situácii a zastaviť týchto nepriateľov. To mi vyhovuje. Plus ma to dostatočne držalo na to, aby som to dopozeral do konca a chcel vedieť čo sa stane. Keby sa na tom príbehu a postavách zapacovalo viac, tak to mohlo byť ešte lepšie. Takto si myslím, že ide o relatívne dobrý film so slušnými efektami, ktorý nijako neurazí a človek si pri ňom v pohode oddýchne, ale nedočká sa niečoho prevratného čo by ho skutočne ohromilo. Čo človek čaká, to aj dostane. Hodnotenie: B- ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Wow, tolik let jsem se Spectre vyhýbal protože mě odrazovalo hodnocení ostatních a zápletka "vojáci proti duchům" mi připadala už z principu debilní... a nakonec se jsem se bavil jako už dlouho u máločeho Kéž by všechny Netflix filmy vypadaly takto, no docela dává smysl proč to původně mělo jít do kin, i s menším rozpočtem by Spectral na plátně muselo působit hodně dobře. Měl jsem z něj hodně podobné vibes jako z Vetřelců, Edge of Tommorow a Stalkera... a jakkoli je to vedle nich jen béčková kopie/pocta, pořád je to pro jejich fanoušky zatraceně zábavný film. A dokonce i ti "vojáci proti duchům" tam nakonec mají velice funkční vysvětlení. 8/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Škoda len, že sa spoločnosť Universal tohto diela vzdala a nechala ho uviesť Netflixom, čím sa snímku zamedzila cesta na veľké plátna po celom svete, kde by vynikla jeho veľkoleposť. No čo už, TV sa stáva priveľkým konkurentom, získavajúc si veľkých tvorcov a hercov viac, ako kedykoľvek predtým a strieborné plátno suší. Celková remeselná úroveň filmu je pridobrá pre malú obrazovku a akcia tu tak zaniká. Síce len priemer, ale slušný. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vetřelci, Předátor, i trochu toho Terminátora jsem tam našel a těch inspiračních zdrojů bude více. Kupodivu je tahle směska celkem koukatelná, i když supertajný výzkumný komplex postavený přímo uprostřed města (jakož i další veselé nápady, např. energetické zbraně snadno a rychle) vzbuzuje úsměv. Největší chybou pak je přílišná anonymita vojenského týmu, což atmosféře neprospívá. Ale na jedno podívání to docela ujde. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spectral je zajímavým filmem s neokoukaným nápadem, svižným úvodem, ale vskutku špatným závěrem. Začátek mě navnadil na příběh s dobrou akcí, zažíval jsem pocit nejistoty, neboť jsem opravdu nevěděl, co jsou ti tzv. Duchové zač atd. I herecké tváře byly pro mě známé a věděl jsem, že tady nějaká kvalita bude zaručená. Jak jsem již řekl, tak nápad zabíjení pomocí zmražení vnitřních orgánů je velmi dobrý, ale z takového projektu se myslím dalo vyždímat více a tvrdím, že to je promrhaný potenciál. Postupem času, co se film schyloval ke konci, tak ztrácel na kvalitě a také na momentu překvapení, který se úplně vytratil. Někdy je dobré udělat závěr, kde se hodně střílí, ale tady to snímku moc neprospělo. A hlavně ty vynalezené zbraně proti Duchům mi přišly dosti stupidní. Jinak vizuální stránka skvělá a prostředí by stálo také za pochvalu. Kdo má rád akční jednohubky, tak si zde přijde na své. Za mě dávám solidních 65 % ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)
  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)

Reklama

Reklama