Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

VOD (1)

Epizody(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (198)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně znamená The Last of Us opravdu hodně. Je to moje nejoblíbenější hra. Hrál jsem jí 6x (po šesté jsem jí dohrál během první a třetí epizody seriálu) a následně si dal také druhý herní díl. A proto bych rád zdůraznil, že tomu budu trochu nadržovat. Hned na začátek mezi ty největší klady této podívané je filmařina. HBO je známo tím, že jejich produkce je pečlivá a umějí dávat tvůrcům dostatek finančních prostředků a čas. The Last of Us je jeden z nejlíp natočených seriálů poslední doby. Má to autentickou kameru, která vás dokáže pěkně vtáhnout do děje. Do tohoto se, ale bohužel pojí jedna výtka, která je tou největší. Série postrádá napětí a strach o postavy. Po příběhové stránce je to velice dobře odvyprávěná podívaná, která věrně adaptuje svoji herní předlohu. Zároveň umí jít svojí vlastní cestou a za to dávám palec nahoru, že nejde jen o prostou předělávku hry do hrané podoby. Fanoušci nakažených budou zklamaní. S nakaženými je především velká zábava v páté epizodě a nebo také ve druhé epizodě, kde se povedlo napětí perfektně. Jinak si, ale nakažených tolik neužijete. Vlastně když to tak vezmu, tak celkově akce a napětí je zde minimální. Když dojde na akci, tak to je většinou tak, že Joel zneškodní jednoho max. 2 postavy. A to byl pro mě ten největší problém. Cesta Ellie a Joela oproti hře působí hrozně jednoduše a poklidně (samozřejmě ne úplně). Občas budete mít pocit, že postavy nežijí v postapokalyptickým světě. Takže v čem je ten seriál super a stojí za to? Herecké výkony, postavy, emoce. To jsou ty nejsilnější stránky. Pravdou je, že jádro příběhu The Last of Us nejsou nakažení, ale postavy. Pedro Pascal jako Joel je castingová trefa. Bella Ramsey sklidila od fanoušků ještě před premiérou velkou kritiku za to, že nevypadá jako Ellie. Inu, to je pravda. Bella nevypadá jako herní Ellie, ale ona jí je. A především Bella ukázala, že je to talentovaná mladá herečka a odvedla skvělí výkon. Jako herní fanoušek je pro mě seriálová verze krásná podívaná, kterou jsem si užil. Několikrát mě seriál dokázal emocionálně zasáhnout. Očekávání na druhou řadu bude veliká (dvojku mám radši než jedničku). Těším se, až si dám celou první sérii na jeden zátah. 9/10. Nejlepší epizody: 1. Kin, 2. When We Are in Need, 3. Endure and Survive. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Last Of Us sice nehraju pětkrát do roka jako mnozí internetoví experti, ale po těch třech průchodech jedničkou a zatím jedním průchodem dvojkou se z něj za ty roky stala srdcovka. Od seriálu sem tak měl nemalá očekávání a sem rád že byla naplněna měrou vrchovatou a dostal sem tak nejen adepta na nejlepší seriál letošního roku, ale hlavně s přehledem nejlepší herní adaptaci všech dob. Samozřejmě najde se pár věcí, které by se tvůrcům daly vytknout, ale je jich málo a celkem se musím smát těm co čekali další Walking dead. A upřímně by mě zajímalo co čekali fandové, kteří mají potřebu seriálové Last Of US všude hejtovat. V důležitých věcech se tvůrci drží hry téměř 1:1 a v tam kde udělali změny, tak to nikdy nebylo k horšímu. Holt seriál je jiné médium než hra a Druckmann s Mazinem v tomhle směru obstáli na jedničku. Velký klobouk dolu pak před dvojicí Pedro Pascal a Bella Ramsey. Pascal byl víceméně sázka na jistotu (i když i já sem jako Joela původně viděl někoho jiného),  zatímco Bella Ramsey byla jedna velká neznámá a i když to chvilku trvalo, nakonec si nedovedu představit nikoho lepšího jako Ellie. Ano, možná není tak roztomilá jako ve hře, ale jinak si s herní Ellie v ničem nezadala. Malé cameo Ashley Johnson navíc ukázalo jak moc si jsou tyhle dvě podobné a pomyslné předání štafety mělo až nečekanou sílu. Teď nezbývá než se těšit na druhou sérii. Když si vzpomenu jak moc mě druhý díl hry dostával a celkem trvalo, než sem ho vstřebal tak sem na jeho zpracování extrémně zvědavý...90% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nechápu celý ten hype okolo seriálu. Je mi sice jasné, že to je veleúspěšná hra, ale zfilmované je to nanejvýš průměrně. Řekl bych dokonce, že to ve výsledku zachránil pouze enormní rozpočet, jinak by to snad ani nestálo za ten rozhovor v hospodě. A pokud přeci jen nějaká diskuze proběhne, bude se týkat buď pocitů zklamání a nebo polemizací nad kontroverzními částmi seriálu; čili zda takové na sílu tlačené PC epizody spíše nekazí celkový prožitek. No já osobně jsme velmi zklamaný a to ač jsem si mnohé části užíval, pravděpodobně již nemíním dále ztrácet čas další sérií. Za nejtrestuhodnější chybu tvůrců považuji, že přestože by byly zapotřebí alespoň 2 série a nebo spíše  dvojnásobek času, k co možná nejlepšímu zážitku a dokonalému představení onoho postapokalyptického světa, dostáváme něco, čemu by mnohem více slušely 3-4 epizody (každá maximálně hodinu dlouhá)! V žádném případě však ne 9! Nepochopím kolik zbytečné výplně a hloupostí tam naházeli za tak krátkou dobu. Škoda. ,,Nejúspěšnější seriál od dob Hry o trůny", vážně skvělý vtip! 55% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmová/seriálová adaptace videohry všech dob! Ano, tímhle titulem se Last of Us pyšnit může. Prosadit se v tomhle segmentu ale není zrovna těžký, když konkurence v podstatě neexistuje. Nejsem fanoušek hry, protože jsem jí nikdy nehrál. Upřímně je mi proto fuck, jak moc je seriál předloze věrnej. Zajímají mě inteligentní postavy, hutná atmosféra, funkční dramaturgie, slušná výprava a dynamická akce. Jenomže Last of Us dělá všechno napůl a často nudí. Takže honit nad tim, jak je to boží a úžasný a nejlepší asi není úplně namístě. Kdyby to byla třetí řada Black Summer (dost nedoceněný), většina místních pětkařů by bez rozmyslu sypala dvě hvězdy (název automaticky nedělá dobrou show)! Nakonec nejlepší epizodou je ta nejnenáviděnější, kde si dva chlápci našli útočiště plný naděje a životního smyslu, zatímco za jeho hranicemi se svět zmítá v nenávisti, šílenství a v totálním společenském úpadku (tahle epizoda alespoň nechává pracovat divákovy mozkový buňky)! SE1: 5/10 ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne vo mne prevláda sklamanie z Last of Us. Prvá séria je ako druhý krát zaliaty čaj. Málo emócií, málo akcie, málo príbehu. Hru nepoznám, hodnotím čo som videl v seriáli. Najlepší diel bol ten s kazateľom a prekvapivo jeden z najhorších bol ten posledný kde mal seriál excelovať. Osobne mi sedia herci a chémia medzi nimi, ale aj tu mám pocit, že sa z nich dá dostať viac. Vôbec netuším, akú časť hry pokryla prvá séria. Na záver zariskujem a prorokujem, že druhá séria nás posadí na zadok. (6/10) ()

Galerie (323)

Zajímavosti (115)

  • Epizóda sa začína 26. septembra 2003, presne štyri dni pred narodením herečky Belly Ramsey, ktorá hrá Ellie. (molcan2)
  • Epizóda mala mať pôvodne dve "časti". Podľa spolutvorcu Neila Druckmanna by sa prvá epizóda skončila po niekoľkých prvých scénach v časti "O dvadsať rokov neskôr". HBO sa však obávalo, že by sa diváci nemuseli vrátiť k ďalším, ak by prvá epizóda skončila smrťou dvoch detí a bolo by ukázané len málo Ellie (Bella Ramsey), s čím Druckmann aj spolutvorca Craig Mazin súhlasili. Mazin zhrnul spätnú väzbu takto: "Celá sezóna, celý príbeh The Last of Us je o Joelovi a Ellie. No ak ju uvidíme len akoby letmo na konci prvej epizódy a nedáme ich dohromady, nepochopíme ich cestu a skončí sa to len tým, že zomrie dieťa, potom zomrie ďalšie dieťa a potom titulky, ľudia sa možno jednoducho nebudú chcieť vrátiť." (molcan2)

Reklama

Reklama