Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (322)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tady u toho jsem trávila obědovou pauzu. Pak mě vyděsily kutálející se špatně srovnáné ocelové disky kol v naší dílně. Ten železný zvuk po dlaždících hned nevymažu. Pro mě je tenhle příběh velké překvapení a musím říct, že i milé, tedy pokud se to dát říct o postapu. Počítačová hra mě totiž úplně minula. Bavilo mě a budu pokračovat v seriálu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož jsem si úvodní vydařenou půlhodinku skutečně hodně užíval, velice mne mrzí, že byly záběry předcházející vyvrcholení nákazy tak krátké. I tak to však ve mne vzbudilo jakousi důvěru, jelikož to mohla být klidně záležitost celé jedné epizody a tak mohu jen předpokládat, že je zachování tajuplnosti účelné a tvůrci mají dostatek materiálu, s čímž budou pracovat a pozvolna nás budou s myceliovou nákazou více seznamovat. V každém případě mne střih o dvacet let, až do současnosti příliš nepotěšil. Snímek tak po parádním úvodu ztrácí svižné tempo a náhle se to celkem vleče. No ještě uvidíme jak se do toho budu dostávat. PS: S předlohou jsem se doposud nesetkal a tudíž je pro mne seriál jediným zdrojem informací. Ten po první epizodě vidím zhruba na pomezí tří až čtyř hvězd. 70% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Furt váhám nad tím, nakolik mi nutnost adaptovat hru, která je spíše interaktivním filmem, přijde opodstatněná, ale i když úvodní díl nenabídne nic, co by mě vysloveně odpálilo, zároveň tomu nejde nic vytknout. Ty drobné spory velkých věcí poletují ve vzduchu celých 80 minut. Že měřítko zhrouceného světa bude ve své šíři stejně důležité, jako intimnost vztahů, kde morálka padla a zůstala animální touha přežít. Pedro diktuje, Bella tou frackovitostí dojde k divákovi určitě taky.  Pokud to v dalších osmi epizodách naplní ducha hry, je mi už vlastně dopředu trochu líto, že si to neužiju z pozice neznalého diváka. Pracovně tomu říkejme třeba Mazin-Druckmann paradox. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím mírné rozpaky, i když výrazně převažují pozitiva. Mezi ty patří výprava, atmosféra i rozšíření / alternace známých momentů (úvod se Sarah, Robert). Pedro Pascal je Joel. Nečekal jsem, že mu ta role tak sedne, ale ihned si ji přivlastnil. Gabriel Luna Tommyho příliš nepřipomíná, možná ale i proto není složité tu postavu akceptovat v novém podání. S Ellie je to horší, protože Bella Ramsey zní jako Ellie, chová se jako Ellie, ale pořád vypadá jako Bella. Bude to něco, na co si jako hráč budu muset zvyknout (a doufám, že se mi to podaří). Vyloženě mi nesedí Anna Torv jako Tess. Nevím přesně, co je u ní off, ale zatím mi nefunguje (a je mi dost líto, že tvůrci neoslovili výbornou Annie Wersching, která postavu nejen namluvila, ale v remaku byla využita i její podoba). Tempo mi na úvod, který nás seznamuje, přijde dobré a teď jsem vlastně jen zvědavý, jakým směrem se půjde. Protože až na pár důležitých herních okamžiků si mohou autoři seriálu dělat doslova cokoli. 70 % ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne veľmi som veril, že to bude môj seriálový gamechanger. Nakoniec je to presne, čo si človek predstaví pod vetou: "superseriózna seriálová adptácia videohry od tvorcov Scary movie 4 s Pedrom Pascalom v hlavnej úlohe". Samozrejme ľudia, ktorí sú ochotní akceptovať seriálovú štruktúru a production values budú nadšení.  Pokiaľ ma za poldruha hodiny na tom NIČ nezaujme, nemá zmysel pokračovať. 5/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • V závěru zní z rádia skladba „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode. Zatímco Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) bloudí troskami civilizovaného světa, David Gahan v rádiu zpívá: „I'm taking a ride with my best friend.“ A to není dobře. Ne proto, že by nikdo neměl ponětí o dobré hudbě v blízké budoucnosti, ale proto, že „Never let me down again“ od Depeche Mode, stejně jako každá píseň z 80. let, kterou hrají undergroundová rádia, je poplašným signálem. Varování však přichází příliš pozdě. Joel a Ellie jsou již za plotem karanténní zóny. Tvůrce seriálu Craig Mazin vysvětluje použití právě této skladby takto: „Moje žena má encyklopedické znalosti hudby 80. let. A já si říkal: ‚Dobře Melisso, tohle je to, co potřebuju.' A doslova jsem řekl všechny ty věci, které právě řekla. Potřebuju, aby to byla písnička, kterou tak nějak znám, ale dlouho jsem ji neslyšel. Nějakou, která ještě nebyla do mrtě ohraná. A potřeboval jsem, aby měla kontext. Potřeboval jsem, aby měla smysl. Potřeboval jsem, aby byla temná a v ideálním případě, aniž by byla nějak extra na očích, mi dala nějaký komentář. Potřeboval jsem začít určitým způsobem, abychom mohli ukázat, že se rádio zapíná. A ona pak řekla: ‚Never Let Me Down Again.‘ A já na to: ‚Panebože.‘“ (Dangerous2)
  • Keď Tommy (Gabriel Luna) prechádza okolo horiaceho domu, hovorí: "To je Jimmyho dom." Vo videohre Jimmy býva vedľa Joela a Sarah a je vlastne prvým nakazeným, s ktorým sa v hre stretnete. (Vo videohre sa horiaci dom nazýva "Lewisova farma".) (molcan2)
  • Epizóda sa začína 26. septembra 2003, presne štyri dni pred narodením herečky Belly Ramsey, ktorá hrá Ellie. (molcan2)

Reklama

Reklama