Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (322)

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Furt váhám nad tím, nakolik mi nutnost adaptovat hru, která je spíše interaktivním filmem, přijde opodstatněná, ale i když úvodní díl nenabídne nic, co by mě vysloveně odpálilo, zároveň tomu nejde nic vytknout. Ty drobné spory velkých věcí poletují ve vzduchu celých 80 minut. Že měřítko zhrouceného světa bude ve své šíři stejně důležité, jako intimnost vztahů, kde morálka padla a zůstala animální touha přežít. Pedro diktuje, Bella tou frackovitostí dojde k divákovi určitě taky.  Pokud to v dalších osmi epizodách naplní ducha hry, je mi už vlastně dopředu trochu líto, že si to neužiju z pozice neznalého diváka. Pracovně tomu říkejme třeba Mazin-Druckmann paradox. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten citlivej přístup je znát v každým detailu, třeba i v tom, že Ellie nehraje nějaká extra pohledná holčina. Přitom podle předlohy by klidně mohla, ale tady se správně cílí na hereckou přesnost. Chtěl jsem dát za čtyři, ale když jsem zjistil, jak rychle mně ta epizoda utekla (a jak se v případě jinejch seriálů jeví pouhá hodina jako dvojnásobná doba), musí to bejt plná palba. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Jo, to by šlo...teda fakt pecka, jsem nadšen. Hodně dobrý úvod, ano, bylo to trošku pomalejší ale toto tempo mě naprosto sedí. Udělám výjimku a ohodnotím díl, což normálně nedělám :) Druhý díl byl naprosto super. Tak 4tý díl byl rozhodně lepčí než 3tí :) pátý díl je nářez. 6tka dobrá :) 7 ušla a 8 zase supr .) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

JE TO TAM!!! Jako někdo pro koho je videohra srdcová záležitost – dohrál jsme ji 5x (pro mě osobně nejlepší hra všech dob, kterou v mých očích už nic nepřekoná) je úvodní epizoda splněným snem. Autor Černobylu Craig Mazin a otec videohry Neil Druckmann nám servírují věrnou adaptaci, která potěší fanoušky videohry a stejně tak neznalce předlohy. Seriál bravurně hru rozšiřuje a nedělá jí ostudu ba naopak. Stejné dialogy, záběry jako z hry mi vyvolali úsměv na tváři. Pedro Pascal je jako Joel vynikající a celkově miluju, jak tvůrci vyobrazily postavy. Dokážete s nimi soucítit, hned si je oblíbíte vtipnými scénami, které jsou krásně přirozený. Bella Ramsey jako Ellie budila největší obavy z castingu jelikož se herní Ellie vůbec nepodobá. A tohoto pocitu se asi taky jen tak nezbavím, ale víte vy co, fuck off. Bella Ramsey je Ellie, chová se jako ona a to mi k spokojenosti naprosto stačí. Po technické stránce je to špičkově zpracovaný a jde vidět, že v HBO moc dobře vědí do čeho investovat peníze. Po Rodu Draka tady mají další velkou show. Hudbu složil k seriálu stejně jako ke hře Gustavo Santaolla a slyšet tu hudbu z videohry je nádhera. Intro je skvělý! No, abych to nějak neprodlužoval a aby to pro vás nebylo moc dlouhý čtení, tak ve zkratce. The Last of Us je po první epizodě parádně zpracovaný je věrný předloze a zároveň ji pěkně rozšiřuje. Ano některé věci jsou jinak, ale tyto změny jsou udělaný kvůli samotnému vyprávění. Mazin a Druckamnn nasadily po první epizodě laťku hodně vysoko. Natěšení na zbylé epizody se ani nedá popsat slovy. Jsem osobně nadšený a jestli se podaří seriálu dobře zpracovat ve zbylých epizodách akci, atmosféru, napětí, hrátky se zvukem, dokonale napsané postavy a clickeři budou budit strach, tak jak mají…. tak je naděláno nejenom na nejlepší videoherní adaptaci, ale také na jeden z nejlepších seriálů roku. Miluju to! P.S. Kdo si také všimnul v posledním záběru Clickera na střeše? 9,5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako človek, čo nikdy nehral hru a videl xy postapo som fakt nechápal, na čo sa to vlastne pozerám. Atmosféra nezaujala, výprava potešila snáď len posledným záberom, casting nevýrazný, až nesympatický, až na Annu, tej niet nikdy čo vyčítať. Najlepší bol pilot v momentoch pred vypuknutím apokalypsy, potom to bolo stále len pomalšie a nudnejšie. Netvrdím, že sa môj názor môže zmeniť hneď po druhej epizóde, ale je pravdepodobné, že si na ňu už nenájdem čas. Ale možno sa teraz bude lepšie predávať nový album DM, takže pozitívum som našiel. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Merle Dandridge stvárňuje Marlene, postavu, ktorú stvárnila aj vo videohrách. Je tak jedinou herečkou, ktorá hrá tú istú postavu v seriáli, prvej hre aj jej pokračovaní. (molcan2)
  • V závěru zní z rádia skladba „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode. Zatímco Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) bloudí troskami civilizovaného světa, David Gahan v rádiu zpívá: „I'm taking a ride with my best friend.“ A to není dobře. Ne proto, že by nikdo neměl ponětí o dobré hudbě v blízké budoucnosti, ale proto, že „Never let me down again“ od Depeche Mode, stejně jako každá píseň z 80. let, kterou hrají undergroundová rádia, je poplašným signálem. Varování však přichází příliš pozdě. Joel a Ellie jsou již za plotem karanténní zóny. Tvůrce seriálu Craig Mazin vysvětluje použití právě této skladby takto: „Moje žena má encyklopedické znalosti hudby 80. let. A já si říkal: ‚Dobře Melisso, tohle je to, co potřebuju.' A doslova jsem řekl všechny ty věci, které právě řekla. Potřebuju, aby to byla písnička, kterou tak nějak znám, ale dlouho jsem ji neslyšel. Nějakou, která ještě nebyla do mrtě ohraná. A potřeboval jsem, aby měla kontext. Potřeboval jsem, aby měla smysl. Potřeboval jsem, aby byla temná a v ideálním případě, aniž by byla nějak extra na očích, mi dala nějaký komentář. Potřeboval jsem začít určitým způsobem, abychom mohli ukázat, že se rádio zapíná. A ona pak řekla: ‚Never Let Me Down Again.‘ A já na to: ‚Panebože.‘“ (Dangerous2)
  • V čase 00:04:50 můžeme na stole u Sarah (Nico Parker) v pokoji spatřit přání k narozeninám. Jedná se o téměř stejné přání s dinosaurem, které Sarah zapomněla dát Joelovi (Pedro Pascal) ve hře. Dinosaurus je na přání, protože Sarah v něm píše, že Joel ještě není fosilie. (DavidSe)

Reklama

Reklama