Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (320)

Darneth 

všechny recenze uživatele

HBO zase rozkoplo vrata, jako k*áva a nadělilo nám hutnou atmosférickou pecku. Vůbec nečtěte tady ty uřvánky, kteří jsou nadojený zřejmě z komiksáren (nic proti nim) a očekávali od tématu evidentně zcela něco odlišného. TLOU má spád, hořkosladkou depku, respekt k předloze a skvělý herecký výkony. Bella hrát umí, zatím je sice výrazově strnulejší ale však jsme teprve na začátku. Depešáci na konci mě odpálili do jiný sféry, takže cením. Valte to sem! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Furt váhám nad tím, nakolik mi nutnost adaptovat hru, která je spíše interaktivním filmem, přijde opodstatněná, ale i když úvodní díl nenabídne nic, co by mě vysloveně odpálilo, zároveň tomu nejde nic vytknout. Ty drobné spory velkých věcí poletují ve vzduchu celých 80 minut. Že měřítko zhrouceného světa bude ve své šíři stejně důležité, jako intimnost vztahů, kde morálka padla a zůstala animální touha přežít. Pedro diktuje, Bella tou frackovitostí dojde k divákovi určitě taky.  Pokud to v dalších osmi epizodách naplní ducha hry, je mi už vlastně dopředu trochu líto, že si to neužiju z pozice neznalého diváka. Pracovně tomu říkejme třeba Mazin-Druckmann paradox. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Ľudstvo opäť raz čelí nákaze, kedy parazitické huby napadnú ľudský organizmus a menia ho na neľudské beštie. Joel sa po strate milovanej dcéry a nezvestného brata snaží v tomto svete prežiť. Jediná cesta ako sa dostať k potrebným zásobám je prepraviť neznáme dievča na opačnú stranu štátu. Prevedenie: Prvej pol hodinke tohto počinu by som dal nie päť ale hneď desať hviezd. Už dlho som v pilote nezažil také tempo a takú silnú dávku emócií. Na druhú stranu posun v deji o 20 rokov neskôr tempo hodil do bodu mrazu a dejové linky dosť spomalil. Ale aspoň sme tam kde chceme byť a to v nehostinnej prírode mimo ochranných múrov a druhá časť určite prinesie nemalé akčné divadlo. 85% ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Takhle se dělá adaptace! Úvod rozhodně slibný. Atmosféra přesná, odsýpá to a vypadá to suprově. Pedro klasicky v topu, jen na tu Ellie si člověk bude muset zvykat delší dobu. Jestli to takhle Mazin s Druckmannem budou zandávat po celý seriál, tak tu bude kandidát na seriál roku hned v prvním měsíci. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po přečtení komentářů zdejších kritiků si snad začínám myslet, že ve všech nových seriálech musí být celých 80 minut akce, střelba a zachraňování světa, aby tito lidé byli spokojeni. Jinak si nedovedu představit ty výtky, že je to "nudné". Tak a teď k 1. epizodě, která se náramně povedla a pokud jste hru minimálně 1x hráli a dávali u ní pozor a příběh jste vnímali, musíte být v sedmém nebi, jako jsem byl po shlédnutí já. Ty detaily vyšperkované a tu přidanou hodnotu (o ty scénky, které ve hře nebyly) jsou skvělé. Věřím, že tohle byl pouze zlomek toho, co nás čeká. PS: Ten flashback na konci epizody, kdy se Joel ocitl ve stejné situaci jako v roce 2003 kdy epidemie začala pro mě byl peak této epizody. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Epizóda mala mať pôvodne dve "časti". Podľa spolutvorcu Neila Druckmanna by sa prvá epizóda skončila po niekoľkých prvých scénach v časti "O dvadsať rokov neskôr". HBO sa však obávalo, že by sa diváci nemuseli vrátiť k ďalším, ak by prvá epizóda skončila smrťou dvoch detí a bolo by ukázané len málo Ellie (Bella Ramsey), s čím Druckmann aj spolutvorca Craig Mazin súhlasili. Mazin zhrnul spätnú väzbu takto: "Celá sezóna, celý príbeh The Last of Us je o Joelovi a Ellie. No ak ju uvidíme len akoby letmo na konci prvej epizódy a nedáme ich dohromady, nepochopíme ich cestu a skončí sa to len tým, že zomrie dieťa, potom zomrie ďalšie dieťa a potom titulky, ľudia sa možno jednoducho nebudú chcieť vrátiť." (molcan2)
  • Epizóda sa začína 26. septembra 2003, presne štyri dni pred narodením herečky Belly Ramsey, ktorá hrá Ellie. (molcan2)
  • V epizodě dá Sarah (Nico Parker) Joelovi (Pedro Pascal) film k narozeninám. Jedná se o fiktivní film „Curtis and Viper 2, v herní sérii též oblíbená filmová série Joela. Ve hře můžeme mj. vidět plakáty již na čtvrtý díl. Zároveň, když si Sarah u sousedů prohlíží poličku s filmy, jsou v ní tituly sedící době (2003) jako třeba Dannyho parťáci (2001) a Není král jako král (2000). Zároveň se tam ale objeví i nesedící Škatuláci (2014). (Guilemot)

Reklama

Reklama