Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (320)

sheen 

všechny recenze uživatele

Jo, to by šlo...teda fakt pecka, jsem nadšen. Hodně dobrý úvod, ano, bylo to trošku pomalejší ale toto tempo mě naprosto sedí. Udělám výjimku a ohodnotím díl, což normálně nedělám :) Druhý díl byl naprosto super. Tak 4tý díl byl rozhodně lepčí než 3tí :) pátý díl je nářez. 6tka dobrá :) 7 ušla a 8 zase supr .) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto absolutní laik, který nikdy nehrál tuhle extra slavnou herní pecku, jsem velmi spokojen. Apokalypsa je dávkovaná postupně skrze autentický dvacetiminutový otvírák, který má naprosté minimum otravně šokujících/lekacích momentů a spíše sází na syrovou autenticitu a peckové first person záběry, které primárně z auta vypadají naprosto výborně. Celek se spíše nese v duchu minimalismu a tenze, než-li okázale velkolepých scén ala World War Z. Jakmile se děj přesouvá do přítomnosti, už je to malinko méně soudržné a trochu to ztrácí tempo, navíc zničené město není vlastně ani tak cool, protože není rozpočet na to mít to cool. Ale hlavní postavy fajn a dějová linie je přinejmenším zajímavá. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím mírné rozpaky, i když výrazně převažují pozitiva. Mezi ty patří výprava, atmosféra i rozšíření / alternace známých momentů (úvod se Sarah, Robert). Pedro Pascal je Joel. Nečekal jsem, že mu ta role tak sedne, ale ihned si ji přivlastnil. Gabriel Luna Tommyho příliš nepřipomíná, možná ale i proto není složité tu postavu akceptovat v novém podání. S Ellie je to horší, protože Bella Ramsey zní jako Ellie, chová se jako Ellie, ale pořád vypadá jako Bella. Bude to něco, na co si jako hráč budu muset zvyknout (a doufám, že se mi to podaří). Vyloženě mi nesedí Anna Torv jako Tess. Nevím přesně, co je u ní off, ale zatím mi nefunguje (a je mi dost líto, že tvůrci neoslovili výbornou Annie Wersching, která postavu nejen namluvila, ale v remaku byla využita i její podoba). Tempo mi na úvod, který nás seznamuje, přijde dobré a teď jsem vlastně jen zvědavý, jakým směrem se půjde. Protože až na pár důležitých herních okamžiků si mohou autoři seriálu dělat doslova cokoli. 70 % ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakože wau.... Už od úvodu, který vás nemilosrdně zahltí tím nepříjemným a tísnivým pocitem paniky, beznaděje, zmaru a chaosu, jen aby vám dal tvrdou emocionální facku [ano, jde přesně o TEN stejnej moment, kterej mě zničil už ve videoherní podobě; you know exactly what I mean] a nakonec vás nekompromisně hodil do světa, který se navždy zasekl v roce 2003, jsem věděl, že tahle show je prostě někde jinde.... Přesně takhle si totiž představuju pojem "věrohodná adaptace", která nejenže ctí svou předlohu – jelikož je přesná takřka 1:1 vůči svému legendárnímu videohernímu předobrazu [zejména co se týká záběrování jak vystřiženýho ze hry anebo ikonických hudebních motivů od Gustava Santaolally] – ale zároveň expanduje její příběhový pozadí a rozšiřuje celkovou komplexnost, což je jen a jen výhoda.... Není taky divu, když je tento projekt pod záštitou a tvůrčím drobnohledem Craiga Mazina (tvůrce přelomového Černobylu) a Neila Druckmanna, tatínka samotné hry. Oba dva totiž ví, že bez absence toho, v čem vynikala samotná herní předloha – tedy pečlivá práce s emocemi, napětím, character developmentem, story-tellingem a post-apokalyptickou poetikou – by tahle adaptace mohla sotva fungovat [a je absolutně jedno, zda jste znalí či neznalí předlohy, protože tahle show si snadno obmotá kolem prstu snad každýho]. To vše a nejen to na pomezí 80 minut nefalšovaný televizní dokonalosti, která by bezproblémově obstála i ve formě celovečerního filmu, jelikož už tahle expoziční epizoda naprosto stírá jakýkoliv formální hranice mezi filmem a televizí. Zkrátka, všeho je tak akorát – nic neschází, nic nepřebývá. No a Pedro Pascal i Bella Ramsey jsou top notch castingová volba, tady prostě není o čem.... A já jen doufám, že si seriálové Last of Us udrží kvalitu po celých 9 epizod, protože laťka je nastavena sakra vysoko a už teď je víc než jasný, že HBO má v rukávu další seriálový megahit. Příběh Joela a Ellie je v dobrých rukou.... No a Depešáci v závěru? Co chtít víc. Hype is real.... PS: Psychore, buď pro jednou tak laskav a drž hubu, děkuji za pochopení. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod prichádza prúser ako mraky. Strašne mdlé, nezáživné. Dokonca aj vizuál, kamera nebola moc účelovo dravá. Neskutočne citeľné, že to mal v rukách doslova amatér čo urobil paródiu Superhrdina a tudiž sa asi aj nechcený výsledok dostavil aj v tomto prípade. Nepochopím ako môže dostať pri takomto očakávanom projekte dôveru režisér čo doteraz nič podarené nevytvoril. Sila. Ak to pôjde takto ďalej tak nás čaká pohroma ako minulo ročné Prstene moci. /40%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Keď Tommy (Gabriel Luna) prechádza okolo horiaceho domu, hovorí: "To je Jimmyho dom." Vo videohre Jimmy býva vedľa Joela a Sarah a je vlastne prvým nakazeným, s ktorým sa v hre stretnete. (Vo videohre sa horiaci dom nazýva "Lewisova farma".) (molcan2)
  • Keď Joel (Pedro Pascal) kráča sám ulicami bostonskej karanténnej zóny, na soundtracku zaznie niekoľko akustických tónov piesne "Future Days" od Pearl Jam. Túto pieseň Joel hrá Ellie na gitare v úvode hry "The Last of Us Part 2". (molcan2)
  • V čase 00:04:50 můžeme na stole u Sarah (Nico Parker) v pokoji spatřit přání k narozeninám. Jedná se o téměř stejné přání s dinosaurem, které Sarah zapomněla dát Joelovi (Pedro Pascal) ve hře. Dinosaurus je na přání, protože Sarah v něm píše, že Joel ještě není fosilie. (DavidSe)

Reklama

Reklama