Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (167)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako člověk, který nehrál hru, jsem oproštěna od nostalgických vzpomínek a mohu hodnotit seriál čistě filmově. Tento díl byl rozhodně slabší, než pilot a až na závěrečný plot-twist se tam skoro nic nestalo. Přímo se nabízí srovnání s The Walking Dead, který byl tedy na svém počátku o dost silnější. Jasně, neměl tak dobré dialogy, ale zato byl dějově pestřejší, kreativnější, akčnější a zábavnější. U The Last of Us mám problém s postavami, k nimž jsem si zatím nevytvořila vůbec žádný vztah, Ellie mi se svými projevy přijde otravná, Joel a Tess nemají žádné výrazné vlastnosti. Jsou to prostě tři průměrní, fádní lidé, kteří zjevně nemají na to přežít zombie apokalypsu, neboť neustále padají, zraňují se, neumí škrtnout zapalovačem, a když střílí, nedokážou zasáhnout cíl. Opravdu jsem se u scény v muzeu, kde se všichni tři chovají jako naprostí gramláci, musela smát. Nejzábavnější na celé epizodě bylo intro z Indonésie, které se snažilo ději dodat hloubku a vážnost, i když řešení "všechny vybombardujte", mi nepřijde příliš realistické. Co takhle najít nakažené a izolovat je? Nebo izolovat celé město? Copak u Covidu, když byl nový, někdo navrhoval bombardovat civilisty? 2*. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistá práce. Joel s Ellie ve své pouti možná popošli sotva pár metrů, pronesli minimum slov, ale hlavním hrdinou druhé epizody se stal širý, polopustý svět, který ohromuje šířkou a uchvacuje detaily. Jsou za tím nekonečně hodiny lidí od trikových studií, kteří tímto posunuli benchmark diváckého opojení na novou úroveň. Vzhledem k obsáhlosti materiálu je TV formát nutnost, 50“ obrazovky jsou však pro tento vizuální masterpiece málo. À propos, celá pasáž v muzeu je jedna velká žánrová paráda. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt toho nadbytečného úvodu, ve kterým oproti prvnímu dílu už žádný smysl nevidím, tak by šlo takřka o dokonalou epizodu. Skvělé přenesení herní sekce do příběhu a silně kvituju i změny proti předloze ohledně sdíleného vědomí, které zde funguje skvěle. Setup, Payoff opět na maximum. Krásně se jim daří strukturovat ty epizody jako jednotlivý díly, ikdyž jsou součástí uceleného příběhu. Clickeři a setkání s nimi bylo zpracovaný výtečně! Kvituju využívání silných stránek filmového média, oproti hernímu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You got some balls, sister." ___________ Už od úvodní scény s lekcí z mykologie – která celému post-apokalyptickému konceptu dodává realistický pandemický rozměr – je jasný, že ani druhá epizoda určitě nebude stát za houby. Ta totiž geniálně představuje poetiku fikčního světa ocitajícího se v rozkladu – a především pak cordycepsu jakožto jednotného parazitického organismu; o samotném set-designu který je naprosto dechberoucí, anebo první nervydrásající konfrontaci s clickery [kteří vás sice nevidí, ale slyší] radši ani nemluvě. Zkrátka, fenomenální zombie podívaná, která v podstatě vlastně ani není zombie podívanou, jako spíš inovativní prototyp tohoto subžánru. Škoda jen tý krátký stopáže, těch 50 minut je pro tenhle skvost fakt málo.... Bella Ramsey rules! ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám děj přehoupl do pasáže, který nám představí nakažené i riziko dlouhého pobytu mezi nimi. Práce s atmosférou je přímo excelentní. Tu atmosféru hry jsem tam cítil. Charaktery se o sebe třou a herci jsou výborní. Líbí se mi i Eliino odvážnější chování. Vím, že ve hře taková nebyla, ale mít postavu, která by byla natolik pasivní jako její herní verze, určitě by tím kvalita filmové verze utrpěla. Závěrečná změna oproti hře mi přišla lepší, neb nezakomponovala do děje lidský element, ale krásně tu vygradovala riziko nakažených a jejich nebezpečí. Moc se těším, co uvidíme dál. Snad dojde i na nějaké osobnější momenty. Nejen na epické výjevy. 85% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)

Reklama

Reklama