Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (167)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvonu úchvatná, děsivá úvodní scéna. Následuje postupné budování vztahů. Pak ukázka toho, že clickeři jsou vážně nebezpečná hrozba, která nejde jen tak porazit. Chválím změny v příběhu. Je to dělané s citem a pro lepší vyznění v seriálové podobě. Tohle je projekt budovaný s láskou a pochopením původní látky. Samozřejmě to jde ruku v ruce s tím, kdo za seriálem stojí. Kéž by se k adaptacím dostávali týmy s tím zápalem, talentem a zručností. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem lepší epizoda než pilot, který se táhl jako sopel. Jednotlivé pasáže mi dávaly zavzpomínat na průchod hrou. Velmi rychle zde prolítli velkou část hry. CGI moc hezké, rozpadlé domy prorostlé zelení jsou pastvou pro oči. Putování vyloženě nenudí. Hezky se zde pracuje s atmosférou. Kdo čekal akční nářez a hordy zombíků, na které je zvyklý z jiných seriálů, ten si na své rozhodně nepřijde. Nové zákonitosti ohledně propojení zombíků pěkně prorostlým podhoubím mi vůbec nevadily a je to zajímavý nápad. Velmi slušná epizoda. Kdyby se to celé táhlo v podobném duchu, tak jsem vesměs spokojený. Není to nic, co by vám způsobilo hodinovou erekci, ale kouká se na to hezky. [77 %] ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl si vzal na starost ten nejpovolanější. Autor videohry Neil Druckmann odvedl na pozici režiséra skvělou práci. Jako fanoušek hry jsem nesmírně nadšený, že HBO dělá tuto adaptaci. V rukách Netflixu, Amazonu by to nedopadlo dobře. Druhá epizoda se dostala dějově ke Kapitolu, ale ještě předtím přišla ta atmosférická pasáž v muzeu s Clickerama. Ti jsou zpracovaní dokonale a jsou přesnou kopií z her, ať už přes vzhled a zvuk. Ve chvíli kdy postavy najdou mrtvého člověka, kterého zabilo něco horšího než runneři, jsem si řekl “hell yeah!“. Pasáž s Clickerama je zkrátka parádní. Pedro Pascal a Bella Ramsey mají mezi sebou skvělou chemii a já se bavím. Ano Bella prostě nevypadá jako Ellie v videohry, ale zatím mě svým hraním baví. Uvidíme jak zvládne zbytek. Co se týče kinematografie, tak to je pastva pro oči. No a musím zmínit tu scénu na střeše, jak se Ellie a Joel dívají na Kapitol. OH MY GOD!!! Úplně jako ve hře! Po dialogy, až po záběry. Díky Druckmanne. A konec epizody, ačkoliv mě jako hráče nemá co překvapit, tak jsem byl na měkko. V další epizodě nás čeká Bill a Frank a na tu se nejvíc těším jelikož nás čeká velký odklon od videohry a podíváme se na to, jak Bill a Frank přežívali. Ve hře je totiž pouze Bill a Franka jsme neviděly živého. Recenzenti tuhle epizodu nejvíce vyzdvihují a podle jejich slov nás čeká emocionální podívaná. Nemůžu se dočkat. P.S. Moje jediná výtka je, že je to krátký. Zaslouží si to větší stopáž. ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda potvrzuje, že se nejedná o nic převratného a prohlubuje moje nepochopení proč je kolem seriálu takový haló. Na hru se pějí ódy všude kam se člověk podívá, já jí nehrál čili nejsem zaujatý. Vizuál je fajn ale nic extra, Ellie je nesympatická a otravná a celkově se při sledování dost nudím a skoro usínám... ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne posun k lepšiemu, ale stále nič čo by sme už nevideli. Hlavne som zvedavý na posun v deji. Zažili sme to už pri The Walking Dead, nekonečné presúvanie a chodenie od nikam do nikam. Treba rýchlo vzbudiť nejaké emócie vo vzťahu k Ellie lebo tu som trochu sklamaný. Nedá sa nespomenúť na Children of Men, kde som takmer nedýchal aby sa Kee alebo decku niečo nestalo. Na seriálový hype tohto roku zatiaľ nepresvedčivé. (6/10) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Reklama

Reklama