Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (167)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl si vzal na starost ten nejpovolanější. Autor videohry Neil Druckmann odvedl na pozici režiséra skvělou práci. Jako fanoušek hry jsem nesmírně nadšený, že HBO dělá tuto adaptaci. V rukách Netflixu, Amazonu by to nedopadlo dobře. Druhá epizoda se dostala dějově ke Kapitolu, ale ještě předtím přišla ta atmosférická pasáž v muzeu s Clickerama. Ti jsou zpracovaní dokonale a jsou přesnou kopií z her, ať už přes vzhled a zvuk. Ve chvíli kdy postavy najdou mrtvého člověka, kterého zabilo něco horšího než runneři, jsem si řekl “hell yeah!“. Pasáž s Clickerama je zkrátka parádní. Pedro Pascal a Bella Ramsey mají mezi sebou skvělou chemii a já se bavím. Ano Bella prostě nevypadá jako Ellie v videohry, ale zatím mě svým hraním baví. Uvidíme jak zvládne zbytek. Co se týče kinematografie, tak to je pastva pro oči. No a musím zmínit tu scénu na střeše, jak se Ellie a Joel dívají na Kapitol. OH MY GOD!!! Úplně jako ve hře! Po dialogy, až po záběry. Díky Druckmanne. A konec epizody, ačkoliv mě jako hráče nemá co překvapit, tak jsem byl na měkko. V další epizodě nás čeká Bill a Frank a na tu se nejvíc těším jelikož nás čeká velký odklon od videohry a podíváme se na to, jak Bill a Frank přežívali. Ve hře je totiž pouze Bill a Franka jsme neviděly živého. Recenzenti tuhle epizodu nejvíce vyzdvihují a podle jejich slov nás čeká emocionální podívaná. Nemůžu se dočkat. P.S. Moje jediná výtka je, že je to krátký. Zaslouží si to větší stopáž. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco prvnímu dílu jsem takřka neměl co vytknout, dvojka pro mě znamená velký kvalititvní sešup. Tam, kde se hra rozjíždí v akční jízdu, seriál zpomaluje, nedokáže budovat pouto k postavám a hlavně… Ten konec! Jako vážně, ten zapalovač? Na hře bylo super, že se všem takovým hollywoodským klišé vyhýbala, tak proč to sem tahat? Stejně tak ten francouzák, jakože WTF? Upřímně doufám, že další díly budou lepší a víc se přidrží herní předlohy. A jinak zatímco minule jsem psal, že Pascal super a Bella nic moc, tak tady se to pro mě kompletně otočilo. Ellie v tomhle provedení mě začíná bavit, ale Joel mě jen sere. Zatímco ve hře z něj čišelo, že není až takový záporák, Pascal z něj udělal čistě hajzla, na kterém není nic sympatického. No, celkem zklamání. Drží to hlavně vizuál a hudba. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, atmosféra je pořád parádní, vizuální stránka rozpadajícího se světa úžasná a navíc tohle já opravdu miluju, apocalypsu a rozpadající se velkoměsta, Pedro si jede v klidu svoje bomby...jenže. Chování postav v muzeu, které mají být protřelé, mají mít plno zkušeností s přežitím se v muzeu chovají tak debilně, že sem chtěl scénáristu umlátit dual schockem. Místo toho, abych se pomalu přiblížil k potvoře a střelil ji z pěti centimetrů do xichtu, snažím se jim jak idiot utéct abych na sebe upozornil šlapáním po střepech, pobrukováním, mlaskáním a mlčením. Cukali mi koutke. A když se na konci snaží ta slepice odpálit zapalovačem který neškrtá, když má všude tři prdele zbraní, munice a granátů...už sem chcal hlavičky lysohlávek. Udrželo si to 4* s odřenou prdelí a pokud nás chce scenárista v dalších dílech obohacovat stupidním chováním postav...tak to potěš koště. Příště tak hodnej nebudu. 70% a to především díky parádnímu prologu epizody. ()

Midar 

všechny recenze uživatele

Nic neříkající nuda, ve které se za celých padesát minut vlastně nic moc nestane. Po poměrně dobrém úvodů přichází jedná nekonečná a zatraceně nudná procházka, na které jsou zajímavé snad jen krásné záběry na rozpadající se město. Když už se pak po úmorných čtyřiceti minutách konečně začne dít něco potenciálně zábavného, je vám to vlastně úplně jedno, protože to postrádá jakékoliv napětí či atmosféru a všichni tři hlavní protagonisté jsou vám do jednoho naprosto ukradení. Řemeslné kvality to sice má a nápad s vraždící houbou je samozřejmě taky super, tak nějak ale začínám tušit, že to nebude nic pro mě. ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vzoru pilotu tady máme další výbornou epizodu, která není zas tak akcí nabitou jízdou, ale mě si opět jako fanouška strašně získala. Neskutečně atmosferický a husinu nahánějící první střet s clickery, či skvělé osobní dialogy s postavami a Ellieiny věčné otravné vsuvky. (Bella Ramsey si mě získává čím dál tím víc.) Dost mě překvapila novinka ohledně propojení všech infikovaných skrze cordyceps, líbí se mi jak to rozšiřuje lore. Celkově miluju tenhle svět a cením, jak ho seriál občas dokáže znázornit lépe jak hra. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)

Reklama

Reklama