Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (342)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! Tahle epizoda mi sedla víc, než předešlá. Byla příběhově spjatější a vyhýbala se hollywoodským klišé (neschopnost mířit, záchrany na poslední chvíli, zapalovač). Jediné, co nechápu je, proč se věnovalo tolik času dvěma postavám, které nakonec zemřely. Chápala bych to u postav, které budou dále zasahovat do děje a tímhle vyprávěním poznáme jejich minulost a hloubku. Když však Bill a Frank zemřeli, příliš nerozumím tomu, proč jim bylo věnováno 80% děje na úkor Joela a Ellie. Myslela jsem, že právě ke druhým jmenovaným si jako diváci máme vytvářet pouto, a ne k postavám, které vůbec nebudou ovlivňovat děj... Každopádně pěkná gay romance. 3*. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páči sa mi že, The Last of Us nie je iba o hubových infekciách a zabíjaní zombie, ale aj o výborne napísaných charakteroch. V tomto diely dostali priestor vedľajšie postavy, ktorých tragický, veľmi emotívny príbeh ponára diváka hlbšie do tohoto sveta a aspoň u mňa vzbudzuje väčší záujem. Hoci sa dej seriálu moc dopredu neposunie, krásne zapadá do príbehu a rozširuje vnímanie diváka. Smutný príbeh dvoch ľudí, ktorý našli zmysel života jeden v druhom a vo vzájomnej ochrane v post apokalyptickom svete, ktorý sa rozvíja v tom najnehostinnejšom prostredí krehkej dôvery. Veľmi dojemné, citlivé, skvelo napísané a zrežírované.  Milujem ale čítať homofóbne komentáre tunajších alfa samcov, ktorým úplne unikla pointa a hodnota dielu. No pri posteľovej scéne som aj ja cítil jemný diskomfort a to som buk :D Viem si teda predstaviť čo to muselo robiť s osadenstvom hodnotiacim odpadom :D Ale aspoň je tu trocha vzruchu :) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romantický vztah těchto dvou postav i charakter zejména jedné z nich byl napsán moc hezky, ale neubráním se svému přesvědčení, že z žádného důvodu nebylo nutné obtěžovat diváky se dvěma buzeranty a vztah by měl minimálně stejnou hloubku, kdyby se odehrával v klasických heterosexuálních kolejích mezi mužem a ženou. Tím spíše, když se jedna buzna stejně jako žena chovala. Navíc bych během sledování nemusel mít po ruce kýbl a asi 8 x bych nemusel seriál stopnout a do kýblu se vyzvracet. Bylo to nechutné a tihle buzeranti neměli se hrou lautr nic společného a HBO zřejmě jen plnilo nějaké novodobé zvrácené regule. Nehledě na to, že spousta situací se zde mohla odehrát čistě jen v náznacích. Ženám pravděpodobně u tohoto dílu bude cukat v gagulkách, zato muži jej po zhlédnutí hodně dlouho nepostaví do pozoru. [70 %] ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chce to velkou tvůrčí odvahu, nasadit ve třetině série spin-off epizodu, která děj nikam moc neposune, krátký úsek z předlohy natáhne na 80 minut, a stihne nasrat fanoušky originálu i nově příchozí. Je to splněný sen každého liberála a přitom to v sobě nemá kapku woke ideologie. Je to jenom neskonale smutný příběh dvou postarších chlápků, kteří si vytvořili vlastní svět rozumu, příčetnosti a lásky v protipólu toho, co se dělo za plotem. Když Ellie čte Billův dopis, je nad slunce jasnější, že v tomhle mykologickém marasmu platí pro každého jednotlivého člověka, že je vlastně „last of us“. ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stránku dost velká odbočka po prvních 2 dílech, díky které se děj trochu zklidnil, na druhou stránku odvaha jak prase si tohle dovolit a počítat s tím, už že může přijít totální hejt od části komunity nebo fanoušků. Za mě smutnej a dojemnej příběh o přátelích, který sice nemusel mít stopáž celovečerního filmu, ale určitě mi jako odbočka nevadil. Ba naopak. Je to fajn doják. A Nick Offerman si říká o Emmy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Hra ukazuje, že Bill a Ellie majú medzi sebou zlý vzťah. Neustále sa na ňu naváža, že sa dotýka jeho vecí, ona mu takmer zlomí ruku fajkou a dokonca Joelovi poradí, aby sa na ňu vykašľal. V seriáli sa však táto dvojica ani nestretne. (molcan2)
  • Táto epizóda venuje významnú pozornosť hygienickým potrebám, ako sú tampóny, toaletný papier a dezodorant. Hry sa nápadne vyhýbajú diskusii o tom, ako sa ľudia v postindustriálnom svete zaobídu bez týchto vecí. (molcan2)

Reklama

Reklama