Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (144)

Marceloo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pocitovo zatial najlepšia epizóda, v ktorej sa vzťahy konečne vyvíjajú tak, ako sa to v postapo horore patrí. Vzájomná nedôvera pomaly opadá a autorita Joela sa znižuje, pričom jeho skúsenosti začínajú byť užitočné. Obsadenie Melanie Lynskey je podla mňa trochu mimo. Chápem, že tvorcovia chcú mať ako líderku silnú ženu, ale Melanie mám zafixovanú v seriáloch ako taký housewife typ. Škoda že práve táto epizóda bola najkratšia, ale záver príjemne nabudí na budúci týždeň. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další pomalejší konverzačka. Akce je pomálu, ale zas je tu prostor pro vývoj postav. S nově představenýma vedlejšíma jsem zatim váhám (zejména slečna "silná ženská postava" ve svojí vůdčí úloze zatim moc nepřesvědčila), ale postavy hlavních protagonistů se vyvíjí slibně. Mladá Ellie se postupně seznamuje s krutou realitou života mimo karanténní zónu, přesto si dál udržuje svůj optimismus a humor. Proti umorousený povaze Joela, kterej už si v postapokalyptický pustině zažil svoje, to vytváří zajímavej kontrast, a je zajímavý sledovat, jak se ti dva navzájem ovlivňujou. ()

Reklama

SyL3r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podstatne lepšia epizóda po tej predchádzajúcej s*čke. Konečne je to už zaujímavejšie medzi Joelom a Ellie, osobne mi nevadí takéto komornejšie pojatie, cestovanie. Pokiaľ sú dobré dialógy a dobrá atmosféra tak to žeriem. Jediné čo mi nesedí je Rose z Dva a pol chlapa. Nie že by bola zlá herečka alebo čo, len mi nesedí do roly drsnej vodkyne, proste jej to nežerem. 70% ()

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa povenovali v tejto epizóde vzťahom medzi hlavnými hrdinmi dosť výrazne oproti predošlým častiam. Takže tentokrát pohodová epizóda o Joelovi, Ellie a ich vzájomnom spoznávaní sa. Opäť majú k sebe bližšie a sú k sebe aj častejšie úprimní. A konečne aspoň jedna akčná pasáž. Len stále je to na môj vkus málo. Ja nehovorím, že keby sa tam stále strieľali, tak je to veľmi záživné. Tu je toho však až príliš málo a berie to na uveriteľnosti toho sveta. Vedel by som si predstaviť aj nejakú ďalšiu stealth pasáž proti ľudom alebo nakazeným. Hlavná záporná postava, ktorá zapečie hlavným hrdinom v ďalšej epizóde (najpravdepodobnejšie) zatiaľ pôsobí veľmi genericky a nudne. Uvidíme ako si s ňou poradia neskôr. A vizuál je rovnako dychberúci ako už od začiatku seriálu. Tam sa fakt nedá vytknúť prakticky nič. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí romanci konečně zase pořádná epizoda plná apokalyptické atmosféry. Jestli začalo konečně něco pořádně fungovat, je to vztah Joela a Ellie. Už jsou cítit nějaké emoce a sympatie k postavám začínají mít nádech. Pořád se ale nemůžu zbavit pocitu, že dvouhodinový film by herní předloze prostě seděl víc. Mám mnohem radši filmy než seriály odjakživa. Hlavně tyhle devítidílné minisérie jsou prostě hromada tlachání, tlachání a tlachání. Walking Dead jsem kdysi zvádnul první sérii a chtěl si ze všech těch vykradených klišé a keců vystřelit mozek a je mi úplně jedno, jestli se to v dalších sériích trochu rozjelo. Pro mě to byla jen kopa hoven, nudy a vykradených scén a situací které jsem viděl 100x jinde ve filmech. Last of US má štěstí, že mám v oku herní předlohu, Pedro je prostě skvělej a miluju postapo. Takže seriál po předchozím duhovém failu dokoukám, ale že bych skákal vyloženě štěstím do stropu, to ani omylem. Btw zajímalo by mně co hulil casting director, protože obsadit do role vůdkyně lidí ve městě tu ukňouranou slepici z Dva a půl chlapa, to je teprve kumšt! 70%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Na začiatku epizódy vidíme Joela (Pascal), ako varí kávu. V hre je naznačené, že káva už nie je dostupná alebo že je to luxus, čo vysvetlí, že ju dostal z Billovho (Nick Offerman) domu počas predchádzajúcej epizódy. (molcan2)
  • Craig Mazin zistil, že Joelovo (Pascal) rozhodnutie dovoliť Ellie (Ramsey) použiť zbraň dokazuje jeho dôveru v ňu a považoval to za "najotcovskejší moment, aký kedy zažili". (molcan2)
  • Henry (Lamar Johnson) a Sam (Keivonn Woodard) sú súčasťou skupiny z Kansas City, ale zdá sa, že sú pred nimi na úteku. Vo videohre sú súčasťou samostatnej skupiny, ktorá sa zatúlala do mesta a hľadala zásoby, než bola prepadnutá. (molcan2)

Reklama

Reklama