Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (341)

DavidS. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K apokalypse netřeba zmutovaných hub, stačí LGBT kvóty...Dobově poplatná nadbytečná vsuvka...Degenerujeme...Tohle nemá s hrou cokoliv společného...Sexuální orientace Ellie byla tehdy odvážným, křehkým a smysluplným inovátorstvím...Teď dostáváme jen otrocký diktát homosexuálního kánonu...Kde je vidět ten obří rozpočet? V záhonu jahod nebo láhvích Beaujolais od Louise Jadota v ceně 11 dolarů za sedmičku? ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stránku dost velká odbočka po prvních 2 dílech, díky které se děj trochu zklidnil, na druhou stránku odvaha jak prase si tohle dovolit a počítat s tím, už že může přijít totální hejt od části komunity nebo fanoušků. Za mě smutnej a dojemnej příběh o přátelích, který sice nemusel mít stopáž celovečerního filmu, ale určitě mi jako odbočka nevadil. Ba naopak. Je to fajn doják. A Nick Offerman si říká o Emmy. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě mnohem slabší, než předchozí dva díly. Poprvé se mi nelíbila změna v toku děje a úplně odpískaná linka s Billem (ta herní). To, že to byla homosexuální love story (pro mě bez emocí, prostě jsem jim to nežral) mi vůbec nevadí a ani tak velká odbočka. Vadí mi, že odebrali jednu z těch nejlepších částí hry a zabili Billa. Naprosto zbytečná epizoda. Obohacující a dobře natočená ano, ale úplně zbytečná. Takovej o něco lepší průměr. 3* - 4* a.k.a 65% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bella a Anna obřidlivé, že mi to hlava nebere, skutečně podle současného trendu, čím šerednější, protivnější, hrubší, tím větší role. Love story v klidu, příběh velké lásky, který tento díl výrazně pozvedl, horší je, že mě ústřední motiv omrzel, míjí mě i role Pedra, je mi fuk, jak dopadnou, natož abych jim fandila. Vysoké hodnocení nadšených hráčů chápu, ale nesdílím. Dvě za kluky a Gustavovu hudbu, jinak bída. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně má seriál opravdu koule na to, vzít výhodu adaptování do jiného média a využít ho na maximum. Libí se mi, že tvůrci vědomě stupňovali míru změn proti předloze, aby se brblalové stihly aklimatizovat. Horší to pak je u pánů a dam "Nejsem homofób, ALE...". (podotýkám, že Bill je homosexuál i v předloze) Krásná epizoda, která skvěle funguje po příběhové stránce a hlavně je ideálním zrcadlem pro Joela a jeho vztah s Ellie. Ve hře Bill a jeho příběh nastavoval jiné zrcadlo, ale to je v pořádku, pokud jeho roli zastoupí zase někdo jiný. Vskutku dojemná a po všech stránkách funkční epizoda, která vás vtáhne a zamilujete si jako Franka s Billem, tak Ellie a její dynamiku s Joelem. K tomu zde krásně vypointovávají jednotlivé nové body této adaptace a to je vskutku skvělé! Miluji to a až na nadbytečnou scénu z ložnice (Protože není, příběhově, vztahově a vlastně ničím podstatná)  jde takřka o dokonalou epizodu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Záverečný záber epizódy je priamym odkazom na titulnú obrazovku prvej hry. (molcan2)
  • Táto epizóda venuje významnú pozornosť hygienickým potrebám, ako sú tampóny, toaletný papier a dezodorant. Hry sa nápadne vyhýbajú diskusii o tom, ako sa ľudia v postindustriálnom svete zaobídu bez týchto vecí. (molcan2)

Reklama

Reklama