Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (342)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je bizár. Po 15ti minutách děje se zcela zbytečně spustí debilní vedlejší životopisná linka homo páru (jak jinak, HBO by určitě mohli zaručeně žalovat za diskriminaci, kdyby pár byl hetero), kdy proskáčeme roky 2003-2007-2013-2023 a trvá to mučivých 45 minut. Neděje se tam nic (pokud nepočítám pěstování jahod a homo-sex). A celé ve finále jen proto, abychom věděli kam Mandalorian a jogurt jdou. Jediné pozitivum epizody tedy bylo, že jsem se nemusel většinu epizody dívat na jogurt. A to si zasluhuje hvězdičku. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bella a Anna obřidlivé, že mi to hlava nebere, skutečně podle současného trendu, čím šerednější, protivnější, hrubší, tím větší role. Love story v klidu, příběh velké lásky, který tento díl výrazně pozvedl, horší je, že mě ústřední motiv omrzel, míjí mě i role Pedra, je mi fuk, jak dopadnou, natož abych jim fandila. Vysoké hodnocení nadšených hráčů chápu, ale nesdílím. Dvě za kluky a Gustavovu hudbu, jinak bída. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzťah Ellie a Joela sa vyvíja dobre, stále sú tu pekné momenty z videohry (herný automat, Elliina zvedavosť), atmosféra ako má byť. Odbočka k Billovi a Tedovi sa podarila, niektoré povedzme intímnejšie časti už nie sú úplne pre mňa, ale vzťahovo/emocionálne to funguje. A stále to triafa správnu atmosféru a vibe z videohry, máme iný pohľad na apokalypsu, na to ako by ju prežívali prepperi a Offerman bol castingová trefa do čierneho. SPOILER. Nevadí mi odklon od hry, v ktorej ukončenie vzťahu Franka a Billa (a Frankovho života) bolo o dosť trpkejšie, negatívnejšie, a Bill pôsobil ako až pomerne nesympatická postava. Seriálová verzia Billa je ľudskejšia a neškodí to. Ale nepáči sa mi, že na konci zomreli obaja. Epizódu som bral ako backstory, ktorá sa zúročí v ďalšom diele - tzn. kde vďaka nej budeme lepšie chápať prečo Bill je trpký. Ale takto vlastne celý diel aj v rámci celku stráca význam...ukazuje a približuje nám postavy, ktoré nijako do deja nezasiahnu, hoci reálne ich približuje zaujímavo. A naozaj je škoda Offermana, lebo úloha mu fakt sedí a bolo by fajn vidieť ho v nej ešte aspoň jeden diel. Čiže jednotlivo dobrý diel, stále je to to čo Last of Us má byť, ale pomerne samoúčelný. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mě tak akorát naštvalo. Vůbec nejde o tu gay trapárnu, ale pokud bych si přál sledovat rádoby romantickej slaďák pln milostných scén a klišé, nebudu přeci zapínat post apokalyptický akční horor! Dostaneme se konečně k tomu, co nám bylo slíbeno??? Ani mne nepřekvapuje, že to příběh za celou hodinu nikam neposune, musí se přeci splnit kvóty. I možná proto je výsledek zhruba tak zajímavý, jako sledovat trávu v zimě růst (minimálně stejně tak akční). Bohužel to však ani není příliš promyšlené. Chlapíci evidentně mezi třiceti, čtyřiceti se za dvacet uplynulých let dostanou snad až k sedmdesátce, zatímco přibližně stejně starý Pedro Pascal za stejnou dobu prožil nanejvýš dva roky. Střílení vprostřed silnice bez krytí bylo opravdu velmi inteligentní a na závěr to vypadá, že snad i vynalezli perpetuum mobile. Škoda, že až po zániku civilizace. V žádném případě však tento díl nemá dobrý nápad, ani atmosféru a je zbytečně zdlouhavý. 30-40% ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně má seriál opravdu koule na to, vzít výhodu adaptování do jiného média a využít ho na maximum. Libí se mi, že tvůrci vědomě stupňovali míru změn proti předloze, aby se brblalové stihly aklimatizovat. Horší to pak je u pánů a dam "Nejsem homofób, ALE...". (podotýkám, že Bill je homosexuál i v předloze) Krásná epizoda, která skvěle funguje po příběhové stránce a hlavně je ideálním zrcadlem pro Joela a jeho vztah s Ellie. Ve hře Bill a jeho příběh nastavoval jiné zrcadlo, ale to je v pořádku, pokud jeho roli zastoupí zase někdo jiný. Vskutku dojemná a po všech stránkách funkční epizoda, která vás vtáhne a zamilujete si jako Franka s Billem, tak Ellie a její dynamiku s Joelem. K tomu zde krásně vypointovávají jednotlivé nové body této adaptace a to je vskutku skvělé! Miluji to a až na nadbytečnou scénu z ložnice (Protože není, příběhově, vztahově a vlastně ničím podstatná)  jde takřka o dokonalou epizodu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • V seriáli sa neuvádza, akou degeneratívnou chorobou Frank (Murray Bartlett) trpel. Podľa spolutvorcu Craiga Mazina to bola buď SM (skleróza multiplex) alebo raná ALS (amyotrofická laterálna skleróza). (molcan2)
  • Táto epizóda venuje významnú pozornosť hygienickým potrebám, ako sú tampóny, toaletný papier a dezodorant. Hry sa nápadne vyhýbajú diskusii o tom, ako sa ľudia v postindustriálnom svete zaobídu bez týchto vecí. (molcan2)

Reklama

Reklama