Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

rime 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš nuda, problém je hlavně banda z města, není dostatečně cool, aby to bylo zajímavý. WD zůstane nepřekonaný, zdaleka se mu to nepřilíží. Pokud nedokáží udělat scénáristi a pak režisér dostatečně hutný základ na takové miniserii, tak to znamená jenom nedostatek schopností. Neodkážu s představit co by vařili u více serii, to by muselo být naprosto nekoukatelný. Hlavní problém seriálů na netflixu, HBO a Disney je chabej základ i na jenom jednu sérii. ()

Cringy_Tommy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl. Díl který se drží předlohy a zároveň přidává pár nových zajímavých scén. Vztah mezi Joelem a Ellie se vyvíjí a funguje skvěle. Dostali jsme sice pořádnou přestřelku ale i tak bych uvítal víc akce a zombáků. Mám pocit že se toho seriál bojí ale poslední scénka s Clickerama byla super. Taky mi na tomhle díle vadí ta záporačka těch pytláků. Ty pasáže a scénky s ní mě nebavili a kdyby byly vystřihnuty vůbec nic se nestane. Jinak super epizoda 8,5/10 ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joel a Elli se dostávají do Kansas City, tam je ale čeká nepříjemné překvapení. Ve hře tohle byla slušná stealth akce, takže jsem zvědav jakým stylem půjde filmová předloha. Vztah mezi Joelem a Ellie se začíná prohlubovat, atmosféra byla skvělá, došlo i na obchůdek a konec taky potěšil. Uvidíme, zdali dojde i na akční složku, ať už s živými, nebo mrtvými. ()

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po minulém dílu jsme zase v pořádném drivu, scéna v autě úžasná, jsem rád že jí udělali identicky podle hry. Nová smyšlená postava Kathleen asi zatím v pohodě, jen mi teda přišlo že neumí projevovat emoce, byla trošku jak NPC. Je vidět že Joel začíná mít k Ellie city a konečná scéna při usínání byla boží. A konec dílu jsem trefil úplně přesně, bylo mi úplně jasný že díl bude končit setkáním s Henrym a Samem, klasickej bait na další díl, akorát je asi škoda, že to není jak ve hře, tam to bylo akční. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dívá se na to dobře, ale tak nějak chybí šťáva. Lokace fajn, potyčka ve městě dobrá, ale vše bylo podivně táhle rozplizlé. A je mi vcelku jedno, do jaké míry jsou autoři věrni herní předloze....předchozí díl, vlastně i ty předešlé, byl mnohem lepší. Tak třeba se další epizoda zvedne. Vztah dvou hlavních protagonistů je zatím na zabití... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Craig Mazin zistil, že Joelovo (Pascal) rozhodnutie dovoliť Ellie (Ramsey) použiť zbraň dokazuje jeho dôveru v ňu a považoval to za "najotcovskejší moment, aký kedy zažili". (molcan2)
  • Perryho, jedného z Kathleeniných (Melanie Lynskey) mužov, hrá Jeffrey Pierce, ktorý vo videohre prepožičal svoj hlas a pohybovo stvárnil postavu Tommyho (Joelovho brata). (molcan2)
  • Craig Mazin prirovnal Kathleen (Melanie Lynskey) k Madame Defarge z knihy "Príbeh dvoch miest" (1859) od Charlesa Dickensa: revolucionárka, ktorá sa v dôsledku krutých okolností stáva teroristkou, čo umožňuje divákom vcítiť sa do nej. Mazin, ktorý sa priatelil s Melanie Lynskeyovou, ju oslovil ohľadom tejto úlohy a opísal ju ako ''vojnovú zločinkyňu''. Tá spočiatku váhala, kým jej Mazin neponúkol viac informácií o tejto postave, pričom ju opísal ako niekoho, kto bol nútený vstúpiť do úlohy po smrti svojho brata, ktorý "bol v podstate Ježiš". Mazin a Druckmann mali pocit, že jej obsadenie je nezvyčajné, pretože má "sladkosť", ktorá je v rozpore s pozíciou Kathleen v epizóde, čo je zámerné rozhodnutie, aby zaujala divákov, Lynskey chcela hrať postavu ako "jemnú a nežnú", aby ju konfrontovala s násilím. Cítila, že Kathleen bola pred bratovou smrťou pravdepodobne menej intenzívna, ale kvôli okolnostiam bola nútená sa zatvrdiť. (molcan2)

Reklama

Reklama