Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten post-apokalyptický vizuál funguje dokonale. Ty peníze v tom jsou opravdu vidět. Epizoda jako taková je schizofrenní. Obsahuje zajímavé momenty, ale i chvíle, kdy se hodně mluví (o ničem). Těch je bohužel většina. Jogurt pomalu přestává protivně přehrávat (za mě významné plus). Pozn. Pobavilo obsazení Rose z Dva a půl chlapa :). Vidět ji hrát jinou postavu je zvláštní. ()

Kokos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hru jsem nehrál, takže k látce přistupuju s čistým stolem. Zatím mi to připadá, jako pozdější série Walking dead (dřívější série WD fungovaly lépe, než tohle). Je tam dost vaty, a charakter Ellie je mi dost nesympatický. Nějak prostě neumím uvěřit tomu, že holka, co vyrostla v postapo světě plným vražedných Houbolidí, bude takhle "easygoing" a lehkomyslná. Ale možná je to jenom mnou. Věnuje se to především budování vztahu hlavních protagonistů a tomu, co mě fakt zajímá, tedy fungování Houbolidí, se seriál skoro nevěnuje.  Sledovat budu dál, páč jsem fanoušek žánru... snad to poleze nahoru. ()

Reklama

Kumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se začíná vyvíjet vztah mezi Ellie a Joelem a je to vlastně to nejlepší z celého dílu. Jak jsem byl skeptický vůči Belle Ramsey, tak už i ona mi zapadá do role. Pedro Pascal je fakt výbornej a neskutečně mě baví! Jen když vybrali leader ženskou stalkerku z Dva a půl chlapa, to byl asi trochu krok vedle, ale ve finále je mi to asi jedno. Jsem zvědavý na osud Sama a Henryho! SPOILER! Nejlepší bylo když Ellie se ptá Joela, jak prokouknul, že ten chlap předstíral, že je zraněnej a Joel na to, že tohle dříve taky dělali… Prostě jde vidět ten hnus z postapokalyptického světa. ()

SyL3r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podstatne lepšia epizóda po tej predchádzajúcej s*čke. Konečne je to už zaujímavejšie medzi Joelom a Ellie, osobne mi nevadí takéto komornejšie pojatie, cestovanie. Pokiaľ sú dobré dialógy a dobrá atmosféra tak to žeriem. Jediné čo mi nesedí je Rose z Dva a pol chlapa. Nie že by bola zlá herečka alebo čo, len mi nesedí do roly drsnej vodkyne, proste jej to nežerem. 70% ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve zkratce nám tenhle díl, krom teaseru na Sama a Henryho, a na Bloatera, nic moc nedal. Linku s vůdkyní Kathleen silně nepobírám. Tommy potěšil ;). Dialogy Joela a Ellie opět skvělý, fungujou jak vážnější situace tak i odlehčenější à la hloupé vtipy před spaním. (Hrozně mě baví quotovat ty scény z her, ještě než je postavy řeknou, a že jich tady bylo :D.) Furt to byla dobrá epizoda, akorát neměla takovej drive a u mě tolik nesepla jako ty tři předchozí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Joela (Pascal) vidíme, ako pomocou hadice vyberá palivo z opustených áut. V hre po tom, ako im Bill pomôže získať vozidlo, dá Joelovi hadicu a spomenie, že bude prekvapený, v koľkých vozidlách je ešte benzín. V DLC k hre Ellie používa túto metódu na získanie paliva na prevádzku elektrickej továrne. (molcan2)
  • Craig Mazin prirovnal Kathleen (Melanie Lynskey) k Madame Defarge z knihy "Príbeh dvoch miest" (1859) od Charlesa Dickensa: revolucionárka, ktorá sa v dôsledku krutých okolností stáva teroristkou, čo umožňuje divákom vcítiť sa do nej. Mazin, ktorý sa priatelil s Melanie Lynskeyovou, ju oslovil ohľadom tejto úlohy a opísal ju ako ''vojnovú zločinkyňu''. Tá spočiatku váhala, kým jej Mazin neponúkol viac informácií o tejto postave, pričom ju opísal ako niekoho, kto bol nútený vstúpiť do úlohy po smrti svojho brata, ktorý "bol v podstate Ježiš". Mazin a Druckmann mali pocit, že jej obsadenie je nezvyčajné, pretože má "sladkosť", ktorá je v rozpore s pozíciou Kathleen v epizóde, čo je zámerné rozhodnutie, aby zaujala divákov, Lynskey chcela hrať postavu ako "jemnú a nežnú", aby ju konfrontovala s násilím. Cítila, že Kathleen bola pred bratovou smrťou pravdepodobne menej intenzívna, ale kvôli okolnostiam bola nútená sa zatvrdiť. (molcan2)
  • Na začátku epizody si Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) pouštějí v autě skladbu „Alone and Forsaken“ od Hanka Williamse. Píseň zazní také ve videohře, když Joel a Ellie vstoupí do Pittsburghu, a je také použita v prvním traileru k seriálu. (BROKEN_)

Reklama

Reklama