Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Cringy_Tommy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl. Díl který se drží předlohy a zároveň přidává pár nových zajímavých scén. Vztah mezi Joelem a Ellie se vyvíjí a funguje skvěle. Dostali jsme sice pořádnou přestřelku ale i tak bych uvítal víc akce a zombáků. Mám pocit že se toho seriál bojí ale poslední scénka s Clickerama byla super. Taky mi na tomhle díle vadí ta záporačka těch pytláků. Ty pasáže a scénky s ní mě nebavili a kdyby byly vystřihnuty vůbec nic se nestane. Jinak super epizoda 8,5/10 ()

Kumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se začíná vyvíjet vztah mezi Ellie a Joelem a je to vlastně to nejlepší z celého dílu. Jak jsem byl skeptický vůči Belle Ramsey, tak už i ona mi zapadá do role. Pedro Pascal je fakt výbornej a neskutečně mě baví! Jen když vybrali leader ženskou stalkerku z Dva a půl chlapa, to byl asi trochu krok vedle, ale ve finále je mi to asi jedno. Jsem zvědavý na osud Sama a Henryho! SPOILER! Nejlepší bylo když Ellie se ptá Joela, jak prokouknul, že ten chlap předstíral, že je zraněnej a Joel na to, že tohle dříve taky dělali… Prostě jde vidět ten hnus z postapokalyptického světa. ()

Reklama

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8,5/10. - Našlapaná epizoda, kde se začíná příběh posouvat a krásně jede podle adaptace. Hlavní dvojice opět nezklamala a jejich chemie by se dala krájet. Celková pasáž v autě byla jak komediálně, tak i pocitově skvělá a přítomnost písně Alone and Forsaken od Hanka Williamse rozhodně potěšila. Co se týče vůdkyně skupiny a záporné skupiny celkově, tak mi nepřišli nijak zajímavý a spíše mě občas iritovali, ale to byl také úmysl. Jinak pocitově se příběh vyvijí senzačně a čekání na další epizody je bolest, ale zároveň dar. Tenhle příběhový konflikt bude ještě zajímavý! ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páči sa mi, že tvorcovia sú flexibilní čo sa týka dĺžky epizód. Prvá a tretia mali takmer hodinu a pol, druhá a táto štvrtá cca 40-50 minút. Čiže podľa toho, ako si to príbeh vyžduje. A tento diel teda "uletel" veľmi rýchlo. A nebol veru zlý, znova sa nám dve hlavné postavy trošku zblížili. Avšak stále tomu chýba presah (ten bolo najviac cítiť v treťom dieli). Snaď nás tvorcovia nenechajú čakať až do posledného dielu. Ak áno, pojdem už na 3*. Ale takto 1 diel za týždeň je to oka. No ešte stále mám taký pocit, že nám celá story tak trošku buble pod povrchom. ;) ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte ten pocit, kdy si u něčeho říkáte: "Proč já na to vlastně koukám?" Tak zhruba tohle já zažívám u The Last Of Us několikrát každou epizodu... Autoři by měli dostat ceny za záběry na krajinu, zarostlé baráky a vrakoviště, kde i po 20 letech je v nádržích benzín... Jinak se z toho bohužel stává velká nuda... Navíc další nepovedený casting - do role psyhopatické velitelky (vážně Rose z Two & a Half Men?)... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Kniha vtipov, z ktorej Ellie (Ramsey) číta, "No Pun Intended Volume Too" od Willa Livingstona, je presne rovnaká ako tá, ktorú používa vo videohre. Mimo boja Ellie vyťahovala knihu a čítala vtipy nahlas rovnako ako v tejto epizóde, pričom Joel (Pascal) reagoval podobne podráždene. Niektoré vtipy v seriáli sú dokonca presne tie isté, ktoré zazneli v hre, napríklad vtip o obálke, vtip o strašiakovi a vtip o hnačke. Craigovi Mazinovi sa páčilo použitie Elliinej knihy vtipov v hre a mal pocit, že jej zaradenie do série umožnilo efektívny vývoj medzi ňou a Joelom. (molcan2)
  • Joel (Pascal) a Ellie (Ramsey) kráčajú a kamera sa presunie na hromadu mŕtvol spálených na nepoznanie. Klikeri sú slabí proti ohňu, takže týchto ľudí zabili nenakazení, pravdepodobne rebeli, ktorí slúžia ako hrozba pre túto epizódu. Je to vizuál, ktorý videohry často používajú na upozornenie hráča, že vstupuje do nebezpečnej osady a aby sa mal na pozore. Seriál robí presne to isté. (molcan2)

Reklama

Reklama