Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to.. dobrý. Ale! Tohle nebyla regulérní jedna epizoda, spíše se tady vystavěl základ pro nadcházející díl, který jak doufám, bude mít delší stopáž a vyloženě mi urve koule i s prdelí. Dějově se fajn posouváme. Určitě zase zde byla nenaplněná určitá očekávání (krátká stopáž, ne-akce) ale opět - seriál si jde svým směrem a nám nezbývá nic jinýho, než se jim nechat řídit. 45 minut neukojilo ani náhodou mou lačnost po tomhle seriálu (protože pak týden čekám a trpím jako zvíře na další díl), tak doufejme, že to příště bude divoký. ()

rime 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš nuda, problém je hlavně banda z města, není dostatečně cool, aby to bylo zajímavý. WD zůstane nepřekonaný, zdaleka se mu to nepřilíží. Pokud nedokáží udělat scénáristi a pak režisér dostatečně hutný základ na takové miniserii, tak to znamená jenom nedostatek schopností. Neodkážu s představit co by vařili u více serii, to by muselo být naprosto nekoukatelný. Hlavní problém seriálů na netflixu, HBO a Disney je chabej základ i na jenom jednu sérii. ()

Reklama

HydraCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve zkratce nám tenhle díl, krom teaseru na Sama a Henryho, a na Bloatera, nic moc nedal. Linku s vůdkyní Kathleen silně nepobírám. Tommy potěšil ;). Dialogy Joela a Ellie opět skvělý, fungujou jak vážnější situace tak i odlehčenější à la hloupé vtipy před spaním. (Hrozně mě baví quotovat ty scény z her, ještě než je postavy řeknou, a že jich tady bylo :D.) Furt to byla dobrá epizoda, akorát neměla takovej drive a u mě tolik nesepla jako ty tři předchozí. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Vlastně epizoda, které se nedá co vytknout. Největší slabinou je akce, která je poměrně krátká a tuctova. Co se týče změny banditů, kteří  přepadaji pocestné jen kuli tomu aby je zabili a okradli, takže takové to jednoduche ale účinné zlo, kterému museji naši hrdinové čelit ve hře, ve skupinu lidí, kteří mají nějakou tvář, nejsou úplně zlí, mají i jiné pohnutky atd., tak tuhle změnu lze schválit vlastně i pochválit ale uvidíme kam nás to zavede. No a pornáč na zadním sedadle, spolu s říkáním vtipů zahřáli u srdíčka. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ellie našla něco, co se jednou bude sakra hodit. S Joelem si (sama má ostrý jazyk) zrovna moc nepokecá, nicméně společné putování se zvrtne v Kansas City, ve kterém nejprve nedobrovolně zaparkují ve výloze bistra a následně se stanou štvanou zvěří. Dojde i na jejich drobné sbližování. Na scéně je i respektovaná vůdkyně Kathleen, uvidíme, jak (ne)černobílou postavou bude. Opatrnou radost můžou mít po téhle epizodě i diváci, kteří se těšili především na akční souboje: ať už mezi přeživšími nebo s originálně vypadajícími infikovanými. Ač ze začátku s výhradami, britská herečka Bella Ramsey si mě získává čím dál silněji. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Joel (Pascal) a Ellie (Ramsey) kráčajú a kamera sa presunie na hromadu mŕtvol spálených na nepoznanie. Klikeri sú slabí proti ohňu, takže týchto ľudí zabili nenakazení, pravdepodobne rebeli, ktorí slúžia ako hrozba pre túto epizódu. Je to vizuál, ktorý videohry často používajú na upozornenie hráča, že vstupuje do nebezpečnej osady a aby sa mal na pozore. Seriál robí presne to isté. (molcan2)
  • Časopis pre dospelých, ktorý si Ellie (Ramsey) pozerá v aute, bol v pôvodnej hre odnesený z Billovho domu. Bola to jedna z veľkých indícií, vďaka ktorej hráči vedeli, že Bill je kanonicky gay. (molcan2)
  • V epizóde Kansas City nahradí Pittsburgh, ako je vidieť v hre. Craig Mazin zistil, že lokácie produkcie v Kanade lepšie kopírujú Kansas City a mal pocit, že Pittsburgh nie je pre príbeh dostatočne dôležitý, aby ospravedlnil náročnosť jeho výroby. Spolutvorca hry Neil Druckmann to považoval za povrchnú zmenu, keďže postavy sú dôležitejšie ako miesto. Spolu s Mazinom sa domnievali, že dodatočná vzdialenosť od Kansas City ospravedlňuje dejové úseky a vývoj postáv. (molcan2)

Reklama

Reklama