Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

honzii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Walking dead jsou diváci protřelejší zombie survivors než hlavní postavy a tak je utrpení sledovat jejich riskantní jednání. Ellie od jednorozměrného Joela přebírá post hlavní postavy a její jednání je mnohem zajímavější. Situace jsou dramaticky slabším odvarem všeho, co jsme v zombie světech už viděli a začínám mít obavy, zda seriál bude mít co nabídnout v dalších epizodách, protože pocit nebezpečí je i přes rizikové chování postav stále menší. Stealth unikání pátrání v této epizodě trestuhodně nevyužito. Kde jsou ty herní prvky? ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda se vrací po kontroverzní předchozí epizodě k tomu pravému Last of Us. Joel a Ellie jsou zde perfektně zpracovaní a jde vidět, že si Mazin dává s nimi záležet. A já jejich společně scény miluju! Řekl bych, že je čtvrtý díl zatím nejvěrnější hře ze všech dosavadních epizod. Scéna na začátku, kdy Ellie má časopis s mužskými modely a směje se mužskému přirození a následně si udělá srandu z Joela "proč jsou ty stránky polepené?", tento moment ze hry patří mezi mé nejoblíbenější a pro mě jako velkého fanouška her mi to automaticky udělá úsměv na tváři. Moc hezký. Některé momenty zkrátka musejí tvůrci převést ze hry do hrané podoby. Epizodě bych vytkl krátkou stopáž, absence plížení ze hry a více akce a napětí. A pak také vůdkyni lidí Kathleen co žijí v městě. Tato postava mi přijde dost otravná a nesedí mi tam. Potěšil casting Jeffrey Pierce, který zde hraje ozbrojeného chlápka, který je pod vedení Kathleen. Ve hře namluvil Tommyho. Poslední scéna je skvělá..... Ellie rozesmála Joela, no krásný to moment :-) . V další epizodě nás čeká větší akce a já doufám, že to bude stát za to. Jo a čeká nás Bloater! Už aby byla sobota! ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You haven't seen the world, so you don't know. You keep goin' for family." "I'm not family." "No. You're cargo." _____________ Je dosť možné, že toto je prvá epizóda, ktorej hodnoteniu skutočne trochu nadržiavam, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť... Oproti predošlej (a pre niektorých hlavne mimoriadne kontroverznej) časti sa dej opäť o veľa neposunul, ale na druhú stranu táto epizóda vyniká v niečom úplne inom... Na mňa najviac zapôsobila cesta v aute naprieč postapokalyptickým a zničeným svetom za sprievodu chytľavej (a z traileru už celkom známej) skladby od Hanka Williamsa. A k tomu pridajme ešte scénu so spaním v lese, ktorá pre mňa bola z tohto seriálu zatiaľ druhá najnapínavejšia (na prvom mieste sú ešte stále clickeri z druhej epizódy). Potom pribudla už aj prvá prestrelka (aspoň podľa mňa bola bezchybne natočená), Joel s Ellie sa už konečne aspoň trochu zbližujú, no a záver parádne navnadil na ďalšiu časť (tentokrát už stačí čakať iba do soboty, a nie do pondelku!). Jediná vec, ktorú by som vytkol je Melanie Lynskey v úlohe Kathleen, ktorá mi na záporačku a na to, aká mala byť drsňačka, prišla až príliš sladká (veď povedzte, naozaj si myslíte, že by niekto s jej hláskom dokázal streliť človeka do hlavy?). A potom ešte aj tá stopáž... 45 minút je naozaj málo, dúfam, že kratšej epizódy sa už nedočkáme... No nič, to by bolo odo mňa k tejto časti asi všetko, dúfam, že sa v epizóde č. 5 máme na čo tešiť – konkrétne na príchod Bloaterov... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten post-apokalyptický vizuál funguje dokonale. Ty peníze v tom jsou opravdu vidět. Epizoda jako taková je schizofrenní. Obsahuje zajímavé momenty, ale i chvíle, kdy se hodně mluví (o ničem). Těch je bohužel většina. Jogurt pomalu přestává protivně přehrávat (za mě významné plus). Pozn. Pobavilo obsazení Rose z Dva a půl chlapa :). Vidět ji hrát jinou postavu je zvláštní. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec bych epizodu nehodnotil špatně. Možná je to jen radost z toho, že nevidíme Billa a Franka, a že se děj konečně točí kolem hlavních aktérů. Ale ne, za mě se to dnes povedlo. Opět šlo o jakési prohlubování vztahu mezi Joelem a Ellie (a co si budeme, je to potřeba), zároveň jsme dostali nějakou tu akci a byl k vidění i první shooting combat po vzoru hry. Ano, mimo to nebyl průběh úplně nejsvižnější a nejdynamičtější, ale na to si v seriálu holt budeme muset zvyknout. Za mě dobrý. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Joela (Pascal) vidíme, ako pomocou hadice vyberá palivo z opustených áut. V hre po tom, ako im Bill pomôže získať vozidlo, dá Joelovi hadicu a spomenie, že bude prekvapený, v koľkých vozidlách je ešte benzín. V DLC k hre Ellie používa túto metódu na získanie paliva na prevádzku elektrickej továrne. (molcan2)
  • Na konci epizódy zaznie skladba "True Faith" od Lotte Kestner. Je to remake skladby "True Faith" od New Order z roku 1987. (andrejba)
  • Craig Mazin prirovnal Kathleen (Melanie Lynskey) k Madame Defarge z knihy "Príbeh dvoch miest" (1859) od Charlesa Dickensa: revolucionárka, ktorá sa v dôsledku krutých okolností stáva teroristkou, čo umožňuje divákom vcítiť sa do nej. Mazin, ktorý sa priatelil s Melanie Lynskeyovou, ju oslovil ohľadom tejto úlohy a opísal ju ako ''vojnovú zločinkyňu''. Tá spočiatku váhala, kým jej Mazin neponúkol viac informácií o tejto postave, pričom ju opísal ako niekoho, kto bol nútený vstúpiť do úlohy po smrti svojho brata, ktorý "bol v podstate Ježiš". Mazin a Druckmann mali pocit, že jej obsadenie je nezvyčajné, pretože má "sladkosť", ktorá je v rozpore s pozíciou Kathleen v epizóde, čo je zámerné rozhodnutie, aby zaujala divákov, Lynskey chcela hrať postavu ako "jemnú a nežnú", aby ju konfrontovala s násilím. Cítila, že Kathleen bola pred bratovou smrťou pravdepodobne menej intenzívna, ale kvôli okolnostiam bola nútená sa zatvrdiť. (molcan2)

Reklama

Reklama