Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (140)

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem více. Trochu akce tam naštěstí bylo. Ale zároveň i plno nelogických momentů. Představit nové postavy, částeně vysvětlit jejich interakce a pak je po půl hodině zabít. Proč? A nerozumím té přehnané snaze obsazovat za každou cenu postavy co vybočují. Minule 4%, teď hluchoněmý, zhrzená ublížená feministka, příště bude slepý na vozíku? ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám potřebu se vyjádřit k pátému dílu TLOU. Seriál mě jinak dost baví a přišel jsem mu na chuť, ale pátá epizoda absolutně nedosáhla mých očekávání založených na oslavných ohlasech. Ty mimojiné chválily novou „záporačku“, která měla být údajně mnohem horší a silnější osobností, než Negan z TWD. Kromě toho, že na ni nesedla herečka působící až moc jemně a sympaticky i v rádoby přelomových chvílích, mi celá dějová linka okolo ní přišla plytká a hloupě zařízlá, než se vůbec stačila nějakým způsobem víc rozrůst. Co naopak pochválím, je krátkou, ale silnou interakci s němým klukem, jehož osud rozhodně nebyl ničím příjemným a epizoda tak byla zakončena drsně a tíživě. Obecně závěr zahrnující i první větší souboj s hordou nakažených, kde nechyběla ani mladá clickerka, považuju za jeden z nejlepších momentů dílu. Zbytek takový nijaký, pozornost mi unikala do všech stran. 6-7/10. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa niečo deje, avšak chvíľu to trvá, než sa epizóda rozbehne. Bohužiaľ vizuál ma tentokrát, a nie prvýkrát, dosť sklamal, všetko to vyzerá príliš lacno a necítim z toho žiadnu atmosféru, ako tomu bolo napríklad vo vypiplanej druhej časti. Stretnutie so zombíkmi poteší najmä tým, že sa dočkáme väčšej akčnej scény, inak nás nič špeciálne nečaká. Pozitívne hodnotenie z mojej strany je tak predovšetkým za záverečné prekvapivé minúty. Hráči hry asi budú chrochtať blahom čo aj vidno na hodnotení, ale to patrí k veci. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„I´M SORRY!“ Dosud bylo zvykem, že víc než boji o přežití se tvůrci věnují emocím svých hrdinů. Infikovaní a boj s nimi stojí až někde ve druhém či třetím plánu. Podíváme se o pár dní zpět, abychom spojily dvě příběhové linie. Nejhledanější muž v Kansas City Henry a jeho němý bratr Sam, vedle nich pochopitelně zrovna tak se skrývající Joel s Ellie. Zatímco vůdkyně Kathleen se k nim „tiše“ blíží, po méně svižných epizodách se dočkáme akčnějších a přímočařejších momentů v podobě útoku nakažených. Není to tak, že bych skákal do stropu, ale má to koule a samotné finále po probuzení je poměrně silné. Díl má zase krapet jiný feeling a zatím představuje asi vrchol série. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plná palba rozhodně ale asi ne tak jako proč jí dávají ostatní. Když tu procházím hodnoceni všech dosavadních epizod tak shledávám že spousta diváků na seriál kouká protože chce akci ale o té tento pořad nikdy nebyl a nebude, herní předloha a její pointa je převážně o emocích a vztazích. A tady se emoce ukázaly v plné palbě, přesně o tomhle TLOU je! Za mě zatím seriál nenabídl slabý díl a jsem nadmíru spokojen jak tvůrci pracují s předlohou. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Epizoda se vysílala netradičně o dva dny dříve, a to z důvodu časové kolize se Super Bowlem, který by sledovanost seriálu drtivě snížil. (Punisher)
  • Celá štvrť, v ktorej sa odohráva scéna s ostreľovačom (a nájazd infikovaných), bola postavená od základov na veľkom prázdnom pozemku vedľa CFC (Calgary Film Center), kde sa natáčala veľká časť seriálu. Ulica bola dlhá približne 200 metrov a výstavba trvala približne mesiac. (molcan2)
  • Lamar Johnson sa krátko po príchode do Calgary začal prostredníctvom Zoomu učiť americký posunkový jazyk a strávil čas mimo natáčania. Nechcel, aby si diváci mysleli, že jeho znalosť jazyka je falošná a svoje vystúpenie považoval za dôležité pre reprezentáciu nepočujúcich. Mal pocit, že čas strávený v blízkosti Keivonna Montreala Woodarda pri produkcii mu umožnil lepšie ovládať jazyk; Woodard mu niekedy opravoval chyby v scénach. Bella Ramsey sa podobne naučila ASL počas produkcie. (molcan2)

Reklama

Reklama