Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (115)

boss123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šiesta časť seriálu The Last of Us ponúka viacero silných scén. Som, ale prekvapený, že mnoho ich je oproti hernej predlohe nových, ale zároveň do príbehu skvelo zapadajú. Najviac ma prekvapil Pedro Pascal a jeho vynikajúci herecký výkon. Predovšetkým jeho monológ je fantastický a nebojím sa prehlásiť, že sa jedná o jednu z najlepších sekvencií v celom seriály doteraz. A rovnako tak aj nasledujúce scény sú veľmi silné. Dialóg Ellie a Joela, keď sa navzájom porozprávajú o svojom vzťahu a nahlas vyslovia všetky svoje obavy a pochybnosti, ktoré dovtedy držali zamknuté vo svojich myšlienkach je tak isto ako aj v hre samotnej emocionálne silný. A zároveň aj výborne zahraný a scenáristicky napísaný. Bella Ramsey sa tiež  herecky predviedla a pravdepodobne odviedla zatiaľ svoj najlepší výkon. Škoda len, že sa autori nerozhodli pridať aj pár akčných scén, ktoré by si niektoré časti príbehu podľa mňa určite zaslúžili. Záverečná sekvencia je dobrá, ale bohužiaľ po akčnej stránke dosť krátka. Čo je zatiaľ moja najväčšia výtka  k seriálu samotnému. Šiesta časť, teda určite nesklamala. Ponúkla niekoľko veľmi dobre vygradovaných scén a ukázala opäť viac aj zo vzťahu Joela a jeho brata a ešte viac prehĺbila vzťah Ellie a Joela. Za mňa je to päť hviezd z piatich a 90 percent. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád stejný, ale pořád trochu jiný, než hra. Bella je herecky super, vzhledově mi ale k Ellie prostě pořád, i po šestým díle, nesedí. Opět jsme se dočkali i "moderního přeobsazení" Marii, ale co, díl to byl slušnej (vtipný, že když to řekneš nahlas, že ti tohle přeobsazení trochu vadí, jsi rasista, ale věřte mi, osobně už nemůže bejt nikdo míň rasista, než já). Pořád na mě seriálová adaptace TLoU působí jako "fan made seriál na úrovni s vyšším budgetem". Zkuste se zamyslet, kolik clickerů a nakaženejch, případně bloasterů, jsme vlastně viděli za celej seriál, a to to je seriál o "zombie apokalypse"... hm? Jen otázka k zamyšlení... stejně se na to celkem dobře kouká a určitě si dám repete. ()

Reklama

Fin_429 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, tento díl není zcela perfektní a najde se zde pár problémů, jako třeba málo přestřelek (oproti hře), nebo že Joel má stejný výraz celý seriál, ale ve skutečnosti, to jen přidává na vážnosti seriálu. Tak jak vážné a krásné bylo setkání s Tommym a následná hádka a pláč Joela. Tvůrci jako by více začali tlačit na pilu s emocemi a doslova nás bombardují jednou plačící scénou za druhou. Co mě ale upřímně zarazilo, byl konec. Nečekal jsem nic z toho, co se tam stalo. Jak zde někdo už ale napsal: ,,Já nebrečím, vy brečíte." ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Joel a Ellie cestujú ďalej a hľadajú Tommyho. Stretnutie dvoch bratov na neštandardných okolností prináša viac otázok ako odpovedí. Ellie je už blízko k svetluškám. Prevedenie: Dostávame sa do fázy seriálu, kedy si hlavný hrdinovia musia ujasniť ako to medzi nimi vlastne je. Do toho sa zapletie ešte aj rodinná dráma so strýkom Tommym a celé to vrcholí vo vyplundrovanom labáku svetlušiek. Za mňa opäť slabšia časť. Veľmi málo hrozieb a teda strata napätia a celkovej atmosféry strachu o životy našich obľúbených hlavných postáv. Dokonca aj tá skupinka pobudov na konci bola iba taký výstrel do tmy kde som myslel že ich Joel zvládne s prstom v nose. Ale stalo sa čo sa nemalo stať ... 80% ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ze hry si teda nic o komunistických osadách nepamatuju. Dost zvláštní změna. Chápu správně, že sdělení tvůrců mělo být "komunismus good"? Jako, že americká levice (vlastně politika obecně) je v poslední době jak utržená ze řetězu, jsem si všiml, ale tohle už je agitka skoro jak u nás v padesátých. Už chybí jen aby se vzali za ruce a začali tancovat a zpívat, jak všichni všechněm všechno dáme, a budem všichni všechno mít dohromady. :) Jinak, událo se toho dost, ale i přesto byl tenhle díl tak nějak nuda. A zdá se mi, že postava Ellie se povahově čim dál víc vzdaluje předloze, což je škoda. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Město Jackson se objeví až ve 2. části herní franšízy (s výjimkou krátkého pohledu shora v 1. části). Setkání Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) s Tommym (Gabriel Luna) a Marií (Rutina Wesley) se ve hře odehrává na nedaleké přehradě vodní elektrárny. (mikki089)
  • Craig Mazin chtěl, aby hádka Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) byl téměř totožná s herní verzí, vzhledem k tomu, jaký dopad tato scéna měla na něj samotného. Považuje ji za nejslavnější scénu ze hry. (mikki089)
  • V seriálu se poprvé krátce objevuje Dina, Elliina (Bella Ramsey) budoucí přítelkyně, kterou v seriálu ztvárňuje Paolina van Keef. (mikki089)

Reklama

Reklama