Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (184)

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další totálně zbytečnej díl, hned po tom s těma dvěma bukvicema. Nemám problém s jinakostí, ale dívat se na ní skoro hodinu fakt nevydržím, taky je to totálně zbytečný a úplně to ten seriál zabíjí. Nevím proč bych se měl nechávat furt "vychovávat" jak od nějakých ziskovkářů. Obě kačeny se chovají jako blbé krafky a konec vyšel naprosto dle předpokladu. Zbytečně dlouhé a o ničem, seriál to nikam neposouvá. Pokud jsem si všiml dobře, tak různé díly točí různí režiséři, zřejmě aby se dostalo i na jedonohé lezby a všechny další pohlaví. Pak výsledek vypadá, tak jak vypadá. Tenhle díl můžete klidně přeskočit, nic se tam stejně nedozvíte. Škoda času a vynaložených peněz. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po třetí úmorné epizodě jsem doufal, že zbytek bude pecička jako ostatní díly, ale bohužel přišel DLC díl, kterej lehce sebere všechny body za nejvíc zbytečnou a nudnou chujovinu. DLC samo o sobě bylo naprostej odpad a nudná pichovina, ale stejně jsem doufal, že to trošku obzvláštní a jako seriálový díl by to mohlo bejt ucházející, ale bohužel je to stejná blbost jako samotné DLC. Snad jsme si tímhle dílem odbyly všechny resty z nudných canon pasáží a už nás čeká jen pořádné finále. Dílů už je málo už takhle to prokládají až moc velkými fillery. Btw LIVINGDEAD už si řekl, že pojede full retard mod? Jako bezcennej ubohej potrat to byl vždy, ale ty jeho recenze poslední půlrok jsou fakt jak z jiný reality. Je ubohý, jak se někdo, kdo očividně neví nic o filmu a seriálu a vlastně jen zvrací na všechny populární věci dostane v žebříčku čsfd tak vysoko. ()

Reklama

FaithZombie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát celkem zklamání. Sledovat dvě teenagerky, jak objevují krásy dávno ztraceného světa je sice nejdřív zábava, ale omrzí se to. Chápu, že se milují a jsem za ně ráda, ale celé to blbnutí okolo mohlo být kratší. Závěr byl ovšem hodně silný, i když ve výsledku jsme se v ději celkově neposunuli téměř nikam. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další krásný díl. Sice jsem čekala víc prolínání s přítomností, ale na konci začne dávát smysl, proč to nemohlo být (čekala jsem, že Ellie odejde a někoho v okolí pozná nebo něco podobného a Joel bude dole sám, protože nevěřil tomu, že by odešla, přestože to po ní chtěl a do toho minulost) a bylo to moc hezký přesně takhle. Jinak, ono nebylo moc velký překvapení, co udělá Ellie po vystoupání schodů sklepa, to muselo bejt jasný i trubce. Ale bylo fajn sledovat ten konkrétní důvod, proč by to nemohla udělat jinak. Proto to závěrečný sevření ruky tak dojme. A už jsem poměrně otrávená (v dobrém!!!) z toho, že seriál tohohle žánru nejvíc funguje po lince postav a emocí. Což je paradoxní, protože kolikrát to pořádně nezvládnou jiný seriály. A to především ty, který to mají určený žánrem. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ona i předloha DLC Left Behind nebyla úplně nejsilnější a nejšťastněji napsaná, ale tady se tvůrci alespoň snaží a hned v několika příkladech byli naprosto věrní původnímu materiálu (obchoďák, kolotoč, fotobudka apod.). Jelikož jsem věděl, do čeho jdu, čekal jsem pomalejší epizodu, která hlavní děj nikam moc neposune, ale zase na druhou stranu ukáže Ellie i z jiného pohledu. Za mě se moc nepovedl casting Riley. Herečka hraje o dva stupně hůř než Ellie a očividně je i věkově mimo. Já byl nakonec v rámci možností spokojen, na druhou stranu chápu ten hate. Po výplachu s Billem tahle epizoda může působit jako další rána pod pás devítidílného seriálu. Tady to ale mělo opodstatnění, s Billem to bylo mimo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Táto epizóda vychádza z rovnomenného DLC k prvej časti hry. Je to retrospektívna epizóda, ktorá skúma jeden z minulých vzťahov Ellie (Ramsey) a jej prvé skúsenosti s láskou a stratou. Režisérka Liza Johnsonová, ktorá hru hrala po tom, ako jej bola pridelená réžia, bola vyzvaná k originálnemu prístupu. (molcan2)
  • Ve 27. minutě, když se Riley (Storm Reid) a Ellie (Bella Ramsey) točí na kolotoči, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Just like Heaven“ od anglické kapely The Cure, kterou do instrumentální podoby převedla kapela Rockabye Baby!. (Trajektt)
  • Epizoda má stejný název jako DLC k první hře – „The Last of Us: Left Behind“. (CinemaRanger)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno