Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (184)

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scénu prichádza Zendaya z Wishu a snaží sa ukradnúť si nielen poslednú noc s Ellie, jej srdce, ale aj väčšinu tejto časti. Darí sa jej to žiaľ skvele až kým nepríde osudový cucflek. Táto časť nič nevyriešila, je to čistý filler ktorý má ukázať čosi ohľadom konania postavy Ellie. Jeden by povedal, že sa dá celá časť proste preskočiť pretože nič nerieši a celá časť je veľkým Flashbackom. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabšia epizóda ale ono ani herná DLC predloha nie je práve najlepšia a nebyť tam pasáže kde Ellie hľadá liek a snaží sa pobiť pár zombošov a lovcov, tak je to dosť nuda. Toto bolo rozhodne fajn a záverečná kontaktná bitka so stalkerom bola cool, teším sa na ďalší part kde dôjde najväčší modafaka celej hry Dávid. ()

Reklama

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7,5/10. - Za mě povedené zpracování DLC Left Behind a skvělé zasazení do hlavního příběhu. Tahle epizoda se věnuje převážně minulosti Ellie, o co vše přišla, co vše zažila a proč za každou cenu nechce ztratit Joela. Chápu většinu lidi, že se jim tahle epizoda nemusela líbit nebo jim přišla nudná. Na mé straně jsem zklamaný rozhodně nebyl, moc jsem si tuhle epizodu užil a celkovou dynamiku Ellie a Riley jsem žral, ale také jsem narazil na části, které mě spíše nudili než bavili. I přes to se mi tahle epizoda dosti líbila, atmosféra obchoďáku a příchod námi známých písní z 90 let dodávali epizodě ten pocit pohody a radosti z pohledu Ellie. Příští epizoda bude sakrýš drsná! ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejslabší díl. Nemám nic proti hlubšímu prozkoumání Elliiny minulosti, ale tak jak je to napsané a odehrané - kdyby se tomuhle příběhu věnovalo tak maximálně deset minut, a to klidně i v průběhu té samé epizody - jen by se změnil poměr času stráveným v obchoďáku a času s "umírajícím" Joelem, dalo se z toho vytřískat mnohem víc. Takhle byl ten díl opravdu nekonečný. Zatímco love Story mezi Frankem a Billem měla správný poměr emocí, humoru i akce, tohle se vážně vleče. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ona i předloha DLC Left Behind nebyla úplně nejsilnější a nejšťastněji napsaná, ale tady se tvůrci alespoň snaží a hned v několika příkladech byli naprosto věrní původnímu materiálu (obchoďák, kolotoč, fotobudka apod.). Jelikož jsem věděl, do čeho jdu, čekal jsem pomalejší epizodu, která hlavní děj nikam moc neposune, ale zase na druhou stranu ukáže Ellie i z jiného pohledu. Za mě se moc nepovedl casting Riley. Herečka hraje o dva stupně hůř než Ellie a očividně je i věkově mimo. Já byl nakonec v rámci možností spokojen, na druhou stranu chápu ten hate. Po výplachu s Billem tahle epizoda může působit jako další rána pod pás devítidílného seriálu. Tady to ale mělo opodstatnění, s Billem to bylo mimo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Táto epizóda vychádza z rovnomenného DLC k prvej časti hry. Je to retrospektívna epizóda, ktorá skúma jeden z minulých vzťahov Ellie (Ramsey) a jej prvé skúsenosti s láskou a stratou. Režisérka Liza Johnsonová, ktorá hru hrala po tom, ako jej bola pridelená réžia, bola vyzvaná k originálnemu prístupu. (molcan2)
  • V DLC sa Ellieine flashbacky na Riley striedajú so scénami, v ktorých v súčasnej časovej línii hľadá v opustenom obchodnom centre zásoby na vyliečenie Joelovho zranenia. V seriáli je druhé nákupné stredisko úplne vystrihnuté, pričom súčasná časová línia sa obmedzuje na jeden dom. (molcan2)

Reklama

Reklama