Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, nebyl to perfektní díl. Ale furt to je naprosto věrné předloze. Je tam skvělá atmosféra, hudba, napětí a taky emoce. Mohlo to být delší a působí to trochu uspěchaně, ale musím říct, že mi to nějak nevadilo. Všude komentáře typu "omg, teď z Joela udělali jenom sprostého vraha a maniaka." No... Ono ve hře taky furt někoho zabíjíte a přesně takhle vystřílel i nemocnici :-) Hodnocení: 8,75/10 ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Scéna s narozením Ellie a tím vlastně vysvětlení její imunity, suverénně nejlepší z celého seriálu. Bohužel konečná pasáž ve stylu Ramba na mě moc nefunguje, jednak jsem to čekal, protože nebylo vyhnutí a za druhé Joel celý seriál prostě nepůsobí, tak tvrdě jako ve hře a když pak přepne do smrtícího módu, tak mu to prostě nevěřím. ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"People are making apocalypse jokes like there's no tomorrow. -- Too soon? -- No, it's topical." :) Některý ty vtípky jsou povedený. Pro odlehčení depresivní atmosféry rozpadajících se měst se docela hodí. Paradoxně Ellie, která je obyčejně ta, kdo hýří vtipem, je s blížícím se cílem čim dál víc zádumčivá. Stejně jako ve hře mi tady trochu vadil ten skokovej přerod Joela - kterej ještě před pár díly zpytoval svoje svědomí - v krutýho a nelítostnýho zabijáka. Chápu jeho motivy. Tvůrci se je snažili speciálně v tomhle díle podrobně vylíčit, ale i přesto mi to jeho chování přišlo těžko uvěřitelný. Jako plus beru, že to aspoň neni prezentovaný jako morálně správný. Z toho pak vlastně do značný míry vychází i děj druhýho dílu, resp. připravovaný další série. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Joel a Ellie konečne našli Svetlušky. Ellie je ochotná obetovať sa za vyššie dobro, čo ale Joel nie je ochotný akceptovať. Z nasadením vlastného života sa pokúsi vysekali ich oboch von z obrnenej pevnosti Svetlušiek. Prevedenie: Príbeh postupne gradoval a je mi ľúto že posledná časť vykreslila Joela ako slaboduchejších parchanta ktorý si ani nevie stať za slovom. Ale surovej akcie bola kopa, čo ma neskutočne tešilo a aj bavilo. Emočne tiež hodnotím veľmi vysoko a čo ešte dodať, neviem sa dočkať ďalšej série. 98% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Finále, které příliš nezapadá do celého vývoje seriálu, ale co naplat. Přesně takhle to bylo i ve hře, kde si celou dobu syslíte každý náboj, abyste v závěru zažili pořádně krvavá jatka. Polomrtvý Joel vstal z nenadání z mrtvých a předvedl masivní řežbu. Fajn finále, ale neubráním se pocitu, že je to taková projížďka rychlíkem. Tempo seriálu bylo poněkud nevyvážené. Některé bezvýznamné momenty se táhnou jako sopel. Máme tady 2 epizody, které kdyby neexistovali, tak nikdo ze zdravých jedinců neřekne ani popel. Snad jen LGBTQ komunita by se ozvala, že tam bylo málo buzerantů a leseb. A pak tady máme díly, které jsou projety zbytečně rychle. Z tohoto finále jsem taky nebyl kdovíjak odvařený. Bylo to v pohodě, ale ronit slzy, že už mám seriál za sebou rozhodně nebudu. [70 %] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)
  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)
  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)

Reklama

Reklama