Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když v některých momentech je seriál naprosto přesný a věrný předloze, za což dávám obrovský palec nahoru, tak se nemůžu zbavit dojmu, že vše jede do finiše až moc uspěchaně a rychle. Celé show by slušely tři epizody navíc. Seriál nás nenechá v klidu vydechnout a strávit s postavami nějaký čas navíc. Stejně zrychlená scéna s Joelem a Marlene byla i ve hře, nicméně nemohli jsme se tady dočkat něčeho navíc? Celé to působilo, jakoby Marlene ani nedocenila, že Joel převedl Ellie přes celou Ameriku. Dostaneme s postavou jednu scénu a bum jede se dál. Druhá a naprosto fatální výtka je k nakaženým, kteří se v celém seriálu prakticky nenacházejí. Nikdo je nemusí zabíjet po desítkách. Ale nešlo alespoň udělat jednu plazící scénu, jak se Joel a Ellie prodírají metrem, aby se dostali k nemocnici? Celá jejich výprava působí naprosto nezaslouženě a vlastně pochod přes půlku kontinentu působí jako docela hračka, pokud máte mapu a víte kam jdete. Takhle to ale být nemá. ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda, problém je kontext. Finále The Last of Us v podstatě přesně adaptuje svou předlohu. Bohužel epizodě značně ubližují určité aspekty samotného seriálu. Varuji rovnou, že mé zhodnocení se neobejde bez spoilerů. Už během seriálu jsem měl pocit, že příběhové odbočky trochu nabourají vztah mezi Joelem a Ellie a nebude tak dostatek času na vyobrazení rodičovské role Joela vůči Ellie, kterou má divák na konci cítit. A bohužel se ukazuje, že tomu tak je. K Ellie jsem ani zdaleka neměl tak silný vztah, jako tomu bylo ve hře. A přestože je finále velmi silné, ty emoce ve mně vyvolává spíše to, že znám právě tu herní Ellie a herního Joela. Provedení scény, kdy se Joel musí probojovat přes celou základnu Světlonošů, také není úplně na místě. Dlouhé pomalé záběry, kde by měla být cítit spíše hektičnost a strach o život Ellie, nefungují také z důvodu, že Joelovo drsňáctví nebylo ani z poloviny tak dobře prodáno, jako ve hře. Jak jsem zmiňoval, nejedná se přímo o problémy epizody, ale spíše toho, co ji předcházelo, proto mé hodnocení zůstává poměrně vysoké. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je určené čisto pre publikum, ktoré sa do seriálu bezbreho zamilovalo a svojich hrdinov a vývoj ich vzťahu chápe. Pre mňa totiž išlo o diel, kde sa z Joela stáva bezhlavý zabijak a jeho chovanie mi bolo proste iba odporné, nech sú jeho motivácie akokoľvek ospravedlniteľné. Ono to pôsobí skôr tak, že ak sme vytvorili drsný svet, tak sa postavy musia chovať extrémne násilne a tým pádom to bude super cool. Občas to aspoň trochu fungovalo, občas vôbec. Po skvelej predchádzajúcej epizóde opäť sklamanie, ale to už je pri TLOU u mňa zvykom. 50% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice uděluju velký palec hore za ikonickou scénu s žirafou a cameo Ashley Johnson, jenže kdyby mělo finále stopáž 80 minut [což je adekvátní prostor jak pro pacing, tak i dramaturgii], a ne 42, neměl bych žádný výtky. Takhle působí celý závěr strašně uspěchaně a zkratkovitě [ačkoliv je v podstatě doslova 1:1 jak přes kopírák vůči předloze], a nemá tak intenzivní emocionální ráz, díky němuž získalo herní Last of Us tak významný kultovní status, což dost zamrzí... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You'd just come after her...". Drsnarna, ktora sa premietne az do najvnutornejsich motivov a naviazanosti. Ano, Joelovo vycinanie v budove mi prislo trochu scenaristicky naivne. Tato serialova podoba sa mi velmi pacila, a preto si hru si v buducnosti urcite zahram. Depresivnejsi sebecky zaver prvej serie mi zapadol do celkoveho nastavenia. F*ck humanity. :D ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)
  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)
  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)

Reklama

Reklama