Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (434)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tak čo Netflix, kvóty splnené? Seriál na ktorý som ja i moje deti dlho čakali, rovnako ako mnoho iných po celom svete, hlavne tých, ktorí túto hru hrali a mali ju radi. Ošiaľ a rekordy sledovanosti si netreba zamieňať s kvalitou. Ľudia sú zvedaví, ale sú skutočne spokojní? O najväčšej katastrofe sa väčšina dozvedela už dávno pred premiérou. Ano, je to hlavná prestaviteľka Bella Ramsey. Tí , ktorí hru nehrali majú o jeden šok menej. Nič proti nej, ale kde boli všetci keď sa robil casting? Bella Ramsey je jeden otras, ktorý do veľkej miery ovplyvnil kvalitu seriálu. Ellie z hry bolo veľmi sympatické dievča s príjemným hlasom a detskými nevinnými očami. Aj nadávky z jej úst zneli príjemne, znesiteľne a občas vtipne. B. Ramsey je drzá, nesympatická káča s večne zachmúreným ksichtom a nadávkami, ktoré otvárajú nožík vo vrecku...Kazila mi každý záber, nevedel som sa cez to preniesť. Obsadenie všetkých ostatných bolo výborné, preto zaváhanie v tom hlavnom nepochopím. Výprava a príbeh, ktorý sa pomerne presne drží predlohy sú ok, až na dva diely, ktoré dej nikam neposúvajú, ale niekto musel splniť kvóty...Ďalší veľký problém vidím v tom, že seriál nikto nerdžal pevne v rukách. To vážne musel každú časť natáčať niekto iný?? Film iba plynie, ale strašne chýbajú emócie, seriál žiadne nevyvolá...Nesúhlasím často s Verbalom , ale skutočne možno iba 3-4 diely a občasné úseky ako tak spĺňajú to, čo by divák a predovšetkým hráč hry očakával. Zombie a scény s nimi spočítate na jednej zmrzačenej ruke. Kde sú tie milióny, ktoré ste do seriálu natlačili? 60% seriálu pôsobí skôr komorne, scény rozhovorov, putovanie z bodu A do bodu B...Veľká akčná scéna len jedna... Máme tu však jeden diel , ktorý sa celý venuje bezcielnemu blúdeniu po supermarkete s lesbickými narážkami...Neviem o tom, že by Ellie v hre naznačovala, že je lesba. Prosím ušetrite ma vašich holywoodskych kvót a možnosti trepať do každého filmu tú až predimenzovanú ohľaduplnosť.                 ++++!!!! Ako mám vysvetliť deťom, ktoré seriál sledovali so mnou, že celý 3. diel je venovaný dvom buzerantom, ktorí sa celý čas objímajú , bozkávajú a stretnú sa nahí v spálni??? Je to normálne?? To nestačí naznačiť? Vážne je nutné ukázať dvoch nahých chlapov v posteli a počúvať kecy o tom , či si to už niekedy robil??? OTRAS !!! 60%. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávaný seriál o světové pandemii ala konkurence na The Walking Dead, není zase takový vytřelzrak seriál. Po většinou jen cestujeme, kecáme a koukáme, jak debilní lidstvo jde samo proti sobě, místo toho, aby se sjednotilo, když už je svět v píči. Žádné hordy nakažených nečekejte. Snad jen 2x tak byla akce pořádných hord s jedním hlavorozšklebovačem. Ten se mi moc líbil. Ale chudák dostal prostor asi tak 10 vteřin. A to možná přehráním. Takže co jsme místo toho viděli? Nějaký dvě buzny, které si na sklonku světa prošťouchávají anály, pár vyšinutých lidojedů, co našli boha, no a to je asi tak vše. Jako postapokalyptický national geographic dobrý. Jinak docela zklamání. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

No já bych to teda zas až tolik nehrotil. Last Lofas je pičítačová hra, u které si rozhodně nepamatuji, že bych hodinu vodil po monitoru dva postapo buzeranty a tlačítkem PAL je nutil píchat, okopávat zahrádku nebo se až do smrti pateticky objímat na verandě. Taky si nepamatuji, že bych strávil den v obchoďáku otravně kýčovitým, pouťovým filozofováním s vymaštěnou asociální negrokravkou či se v jednom kuse musel převlékal za xmrti nudného, a ne zrovna dvakrát kvalifikovaného, pedopsychiatra. Takže 4 díly z devíti, nebo jejich části, jakž takž splňují to, co by neprobuz(ň)ený pařan od „předlohy“ racionálně očekával, a zbytek je jako obvykle žluklá, narkoleptická a debily mentorující neomarxistická vata. Tudíž zdejší přehřáté hodnocení přisuzuji výhradně kohortě řádně vysmažených kokotků, kterým někdo v televizi způsobil dežo-ví názvem, u něhož kdysi řádně přeleštili džojstyky, a těch několik málo snesitelných a hře odpovídajících akcí jim naaranžoval do úplně stejných obrázků. „A něco takovího přece může neopjetkovat jen totálňý debyl, neasy!“, i když je to přes padesát procent hrací doby jen unylá, uměle natahovaná a nenapínavá pícnina pro hovada. Být to naopak a vzniknout podle takového seroše hra, obroste vám u ní ovladač mechem, zteplá monitor a repráky si budou znuděně pobrukovat Internacionálu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu divácky přívětivý seriál, na druhou stranu něco, co se snaží vybočit z řad a hlavně se to snaží odlišit od Walking Dead. Prví hru sem odehrál tolikrát, až to neni hezký a ta druhá, patří mezi moje top hry, takže sem se na seriál hodně těšil. A moje důvěra k tvůrcům, po Černobylu byla na sto dvacet procent, ano ta možnost že mně tvůrci zklamou a mně to bude jen bolet, tak ta byla ještě větší. Mohu tedy jen zaklepat, že mně seriál v ničem nezklamal, ba naopak. Seriál z větší části, odpovídá hře, což je fajn, ale zároveň nám tvůrci nepřinášejí doslovnou adaptaci, protože to kdyby udělali, tak by právě seriál nevybočoval z řady. Takže sou tady, některé zásadní a někdy né tak zásadní změny, díky kterým seriál překvapí i hráče. Jak ve hře, tak i v seriálu, nejde o příběh jako takový, ale o ten vývoj mezi hlavní dvojicí a to jak hlavní dvojice, zasáhne do života vedlejších postav, jak ovlivní jejich životy a jejich rozhodnutí. V čem seriál exceluje, že je zde více otevřený k emocím a pocitům, příkladem budiž to, že zde si Joel rychleji uvědomí že Ellie potřebuje a je na ni závislý, protože mu kreje záda, ve hře mu to trvalo trochu déle. Ale co my na hře vadilo, byl ten konec, nevadilo mi co Joel řekl Ellie, ale to jak to podal, nebylo to totiž moc věrohodné, zatímco zde, je jedna věta navíc a Joela to staví do komfortní situace a celé to tak působí věrohodněji. Osobně sem rád, že tvůrci se dali více přednost dramatu, o to víc ta akce, má větší důraz a působí tak více syrověji a realističtěji. Hlavně nedávat, na zdejší křiklouny a užít si tuhle pochmurnou a emočně zdrucující jízdu, stačí být jen zavazadlem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZACHRAŇ KOHO MŮŽEŠ ZACHRÁNIT“…  Po fajnovým, téměř celovečerním úvodním partu, to začne střídat – a to celkem pravidelně – zajímavý linie s těma druhejma. Třeba to, kolik času věnujou tý šukačce ve třetím dílu…(ano LGBT romantika, není můj koníček…). Ale zřejmě to všechno, včetně nebinární herečky a kurevsky rychlejch zombíků, k tomuhle seriálu patří. Má bejt jinej a fakt se od těch ostatních zombáren liší. Tahle série je prostě komornější a taky budování vztahu s postavama je pomalejší a tím pádem se dlouho nedostavujou intenzivnější emoce. Těch si užiju až v posledních dvou dílech, který jsou fajn, protože v nich to lidský drama nejen cejtím, ale i vidím. Tak rychle další sérií! /// -----------------------------------------------POD ČAROU: ---    1.) Seriál vznikl na základě stejnojmenný akčně dobrodružný hry od studia Naughty Dog, kterou v roce 2013 pro Playstation 3 vydalo Sony. 2.) Houba, která způsobí apokalypsu, se jmenuje Cordyceps. Využívá se v medicíně, protože podporuje funkce ledvin, jater a imunitu, nebo působí proti zánětům či infekcím. 3.) Thx za titulky „Ludmila Vodičková“  ///   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • Ve hře a ve filmu se podle tvůrců nevyskytují klasičtí zombie, ale lidé, kteří jsou napadeni houbovitým parazitem. Tvůrci se inspirovali dokumentem ze stanice BBC, který popisuje jak houba Ophiocordyceps unilateralis napadne mravence, a to konkrétně mozek, a tím pádem ovládá celé jeho tělo. (Drakersss)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • Epizóda mala mať pôvodne dve "časti". Podľa spolutvorcu Neila Druckmanna by sa prvá epizóda skončila po niekoľkých prvých scénach v časti "O dvadsať rokov neskôr". HBO sa však obávalo, že by sa diváci nemuseli vrátiť k ďalším, ak by prvá epizóda skončila smrťou dvoch detí a bolo by ukázané len málo Ellie (Bella Ramsey), s čím Druckmann aj spolutvorca Craig Mazin súhlasili. Mazin zhrnul spätnú väzbu takto: "Celá sezóna, celý príbeh The Last of Us je o Joelovi a Ellie. No ak ju uvidíme len akoby letmo na konci prvej epizódy a nedáme ich dohromady, nepochopíme ich cestu a skončí sa to len tým, že zomrie dieťa, potom zomrie ďalšie dieťa a potom titulky, ľudia sa možno jednoducho nebudú chcieť vrátiť." (molcan2)

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama