Reklama

Reklama

Mariňák 2: Bitevní pole

  • Česko Mariňák 2 (více)
Trailer

Bitvami zocelený desátník Chris Merrimette se staví do čela jednotky, která má za úkol zásobovat odlehlou základnu na hranici Tálibánem ovládaného území. Během cesty skrz nepřátelskou provincii Hilmand je ale jednotka zastavena americkým námořnictvem a dostává nové, důležitější zadání: pomoci afghánské ženě, která je známá svým odporem k Tálibánu, uprchnout ze země. Bez tanků a podpory ze vzduchu se jednotka musí probít napříč válkou zničenou zemí a dovést ženu do bezpečí. V hlavních rolích napínavého a akcí nabitého filmu Mariňák 2 se představují Stephen Lang (Avatar), Esai Morales (Myšlenky zločince), Cole Hauser (Pád Bílého domu) a Bokeem Woodbine (Riddick). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Typický armádní náborový film, s notnou dávkou patriotismu a všech možných klišé, které zákonitě musí obsahovat téměř každý americký válečný film. Máme zde americké spasitele, kteří přišli zvěstovat mír a lásku do barbarských islámských zemí, nesmíme opomenout jejich vysoký morální kredit, silný smysl pro spravedlnost, no prostě prvotřídní propaganda. Po filmařské stránce lze konstatovat, že se tvůrci snažili zkopírovat to nejlepší ze svého předchůdce, avšak nevýrazné herecké obsazení a mdlé výkony téměř všech herců způsobují nepřístupnost jednotlivých postav a tím pádem i absolutní nezájem ze strany diváka o jejich jednání a osudy. Pouštní prostředí je docela sympatické, potěšilo mě i množství akčních scén, které sice nejsou kdovíjak originální, ale jsou docela dobře natočené. Příběh je takový nijaký, z velké části je poměrně nudný, čemuž dopomáhají i trapné moralistické dialogy. Celý film vlastně zachraňují snad jen ty přestřelky a souboje. Pokud Mariňák 2 někoho do U.S.Army opravdu naláká, jeho účel je patrně splněn. Ostatním divákům však nenabídne nic zajímavého, pouze silně podprůměrnou akční podívanou, na kterou se jen málokdo podívá vícekrát. 3/10. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S Mandesovým Mariňákom to ma akurát tak spoločné uniformy a púšť. Celý film rovnako ako herci, príbeh, postavy, scenár a podobne stojí za prd okrem akcii. Tie jediné sa tu podarili a sú celkom pozeratelné. Inak je to film len o tom, že chlapci s USA prišli konať dobro do krajiny, kde vládnu Alah, Taliban a zakuklenci tvrdou rukou. Tak ako vždy, všetko skončí dobre a aj mŕtvy sú hrdinovia samozrejme. 45% - 2* ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Videobéčko nesoucí název Marinák 2 ? No, jak už jsem zminoval v komentu původního snímku, toto není pokračování, ani další film s označením Marinák 3. No, zezačátku tohoto filmu je jasné, že se to trochu snaží kopírovat scény z původního Marináka, jen trochu teda. Postavy? Nezaujaly mě - ani trochu, bohužel. Hlavní hrdina je dost nevýrazný, stejně jako zbytek herců kromě herce Cole Hauser. Ten je zde tak asi 30-40 minut, ale dost to zachraňoval. Z něho jsem cítil respekt a roli marináka. Škoda, že tu nebyl déle. Byla zde akce a bylo jí dost. Tvořená především přestřelky, které byly celkem štavnaté, výborně natočené, takže tu je o nějaké reálnosti co říct. Finále mě až tak moc už nebavilo, bylo tu pár hloupých scén, ikdyž akce – přestřelky – to vše bylo furt dobře natočeno. Takže díky té akci dávám s odř.ušima tu 3 hvězdičku. Víckrát se k tomu už nevrátím. Není to špatné béčko, ale bomba také ne. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Pěkné akce, dobře natočené. Standardní přehlídka typizovaných postav (no dobře, lesba zase tak častá není) a nadlidského hrdinství a dokonalosti amerických vojáků (překvapivě ale i dost mrtvol). A neskutečně hovadský řeči kolem války a proč se vede a mě už s tím vymejváním mozků američani mrtě serete a za tu vaši sluníčkovou propagandu dolů dvě hvězdy. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Sračka jak brno.Fakt nechápu ,že todle je 2 .díl marináka.První díl u mě vítězí jako dosti nejlépe zpracovanej film,tohle pokračování stojí za hovno ,no měli by spíš změnit název .Všichni béčkoví herci co sáhnou po každé kravině a scénáři co jim padne do ruky.No budiž doba je zlá a každý potřebuje vydělat každou korunu.30% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • V úvodní scéně při útoku na základnu je zabit velitel střelou z RPG. V dalším záběru na něj z ptačí perspektivy lze však zřetelně spatřit, že postava stále dýchá. (Topper.H)

Reklama

Reklama