Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý majster sveta v kickboxe Eric Sloan (Darren Shahlavi) dostal ponuku, ktorá sa neodmieta: za 400 tisíc dolárov zápasiť v Thajsku s miestnym šampiónom v thajskom boxe Tong Pom (Dave Bautista). Ponuku príjme, no netuší, že zápas skončí horšie ako predpokladal - jeho smťou. Ericov mladší brat Kurt (Alain Moussi) túži po pomste a po nevydarenom atentáte na Tong Poa vyhľadá uznávaného majstra bojových umení Duranda (Jean-Claude Van Damme), aby ho pripravil na súboj, v ktorom bude môcť vraha svojho brata poraziť čestne a férovo. (m.a.t.o.)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

verbal 

všechny recenze uživatele

Co už jednou pomalu v bolestech chcíplo, mělo by zůstat zakopáno, nebo být přinejhorším exhumováno někým, kdo to opravdu umí, a ne bandou zkrachovalých céčkových neumětelů a nehereckých polopic kolem skomírající Žánklády! Nedbali, a tak tu máme nového Kopboxéra, hnusný a trapný hroší balet, z něhož by se každý gaučový katarista poblil i v osmdesátých letech, a jenž je téměř přesnou, ale pěkně zkurvenou kopií prvního dílu, jediného jakž takž snesitelného, zejména pro fanoušky Labutího jezera a mistry v Gaykidu. Hlavní devizou tehdejšího filmu byl zejména sugestivně odpudivý thajský zabiják Kung Pao, zde degradovaný otylým prkenným kozatým hovadem z wrestlingových klauniád - Davčou Bautistou, který je asi tak stejný kungfoň jako já operátor intergalaktických letů, a strašlivý zhruba na úrovni Medvídka Pů, jenž si nechal na plyšové ramínko vykérovat Tygříka a chystá se v ultimativním zápase Stokorcové ligy ukopat Prasátko. Tím je v tomto případě mimořádně slizký a ochrnutý jeliman, připomínající retardovaného Kouďáka s akutním zánětem trojklanného nervu. Ke všemu tomu zmaru si ještě připočtěte střih jako od zfetovaného krejčího, hudbu z porna a choreografii soubojů, na níž dozajista najali sbormistra Tajči klubíku aktivních důchodkyň. Trapná stará Žánkláda už naštěstí jen učí toho ústředního debila bouchat do pytlíku, nicméně trochu toho artriticky patetického padedé si prostě neodpustil, a poslal tak i zbytky očekávání, že by mohl být nový Kopáč aspoň trochu hetero, nekompromisně směr prdel. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lepší než většina Seagalovek, ale nic to nemění na faktu jak hrozně blbě natočené tohle je. Choreografie hlavního souboje je přímo zoufalá a film svůj nějaký děj (remake se vším všudy, tady není co vymýšlet) ukončí vlastně po 2/3 a potom už nás čeká jen roztáhlý finální fight. Z tohoto je tedy naprosto jasné že jakékoliv vyšší tempo a gradace neexistují. Vlastně netuším proč takováhle bojovka vznikla, když Raid je od ní vzdálen na galaktické světelné roky. Dave Bautista pokračuje v rolích málomluvných tvrďáků. 30% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zkritizovat film jako Kickboxer Vengeance by bylo strašně jednoduché a samozřejmě i zasloužené, já se ovšem pokusím jít směrem vyhledávání pozitiv, což dá asi daleko větší práci, než na to jen nakydat hnůj, ale i přesto se o to pokusím a začnu hned u samotného Žán Klóda, který tu ztvárňuje vedlejší postavu, a myslím, že to jeho představení tu není nakonec až taková hrůza, že se pořád dokáže poměrně svižně hýbat a rozdat i nějaký ten efektní úder, a navíc tu ani nikterak nepřehrává, prostě působí takovým stoickým, vyrovnaným dojmem, takže za mě dobrá, oživující účast, výsledek rozhodně nekazící. Když už jsem u těch postav a jejich hereckých představitelů, tak Bautista tu je ještě v podstatě na začátku své herecké kariéry a je to poměrně znát, je neohrabaný, a to nejen při soubojích, no a Alain Moussi je týpek, který sice evidentně bojovat umí, nicméně herecky je to také pořádné poleno, což ovšem u něj není ten zásadní nedostatek, jelikož v jeho neprospěch hovoří i naprostá absence charisma, a to je teprve průser, protože pak v tu chvíli nemá jako ústřední hrdina co nabídnout a šanci kohokoliv zaujmout a bez toho fakt nejde. Zpět ale ke kladům, a tam na vrchol určitě patří množství veškerých soubojů, kterých je po celou dobu trvání filmu opravdu hodně a i když jejich kvalitu zpracování nelze jistě označit za lepší než průměrné, tak opakuji, od první minuty se tu většina postav jen řeže na xy způsobů a jednak hlavně díky tomu celý ten film pak poměrně svižným tempem uteče, a jednak to i docela dobře zamaskovává vážně naprosto triviální, ultratuctovou a lacinou zápletku, kterou jinak musí případný divák zcela ignorovat, aby ten film v půlce nevypnul. Co se pak týče dalších prvků, jako atmosféra, napětí, emoce, dramatické okamžiky, to vše se tu očekávaně v podstatě ani nevyskytuje, na druhou stranu tu zároveň ale nenacházím ani nic, co by ten film nějak zásadním způsobem ztrapňovalo, či snad úplně degradovalo na nějaký nesnesitelný filmový hnůj, prostě si to celé jede tu svou nenáročnou cestou, která podle mě cílové diváky dokáže i přes veškeré své nedostatky pobavit, a to si myslím, že je dostačující fakt na velmi slušné a silné 2*. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Láska a Muay Thai neidú dokopy." Že dnešné remaky sú väčšinou horšie, než originály, nato som si už zvykol. A aj napriek dvojročnému natáčaniu, pretáčaniu, dotáčaniu a post-produkcii som nečakal, že to s novým Kickboxerom bude až také zlé. No dobre, klamem, trochu som to tušil :). Ale tu proste nefunguje nič. Príbeh je nesúrodý, a tak sa z neho stáva iba trápna a nudná vata, postavy sú buď protivné, trápne alebo jednoducho iba nezaujímavé. No a súboje? Niektoré sú sprasené strihom a pri tých ostatných pre zmenu vidieť, že údery a kopy sú iba propagačné. Takže vo výsledku je jediným zaujímavým elementom filmu starý Žán-Klód, ktorý si svoju rolu vychutnáva. Akurát ma nasralo, že v niektorých scénach hovorí svojím hlasom a v iných je nadabovaný. Asi to chcelo ešte rok post-produkcie k dobru, však pán Stockwell? 20 % P.S.: Gina nemá žiadny fight, svoju hereckú kariéru asi začína brať vážne. :)) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kluci z Moviezone snad dostali zdarma trénink s Van Dammem, jinak nechápu, co je vedlo k hodnocení 6/10. Kickboxer Vengeance je neuvěřitelně zbytečný film, ve kterém nefunguje vlastně téměř nic. Tak předně z Bautistova Tong Poa nevychází ani charizma, natož hrůza, maximálně tak zápach z nandrolonového opojení. Moussi, Shahlavi, St-Pierre něco umí, ale to je tu zase Střihač s Kameramanem, alias Skřípač s Hematomem, kteří bojovou akční scénu skřípnou do spárů tety Horskádráhahadr a zbyde po ní jenom modrozelená podlitina. No a Žán Klód tu vystupuje v podivné roli mentora, né že bych mu to nevěřil, ale ty pochcaný sluneční brejle mě fakt srali a on je né a né z té palice sundat. Takovej mistr nemistr, namistrovanej ministr. Choreografie Larnella není špatná, ale není možno si jí užít, neb Skřípač s Hematomem blbnuli jako dva tamaríni o poslední kus švestky. Chceme se účastnit dalšího dílu, který má přiletět hned příští rok?? Režisér LogoTetris naverboval islandské pohoří Bjornsson, americký růstový hormon Shaw a Lorda Raidena. Malou šanci tomu dám :) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme si vedľajšie úlohy zahrali hneď traja bývalí šampióni MMA najprestížnejšieho organizácie UFC: Fabricio Werdum, Cain Velasquez a Georges St-Pierre. (Patrik200s)

Reklama

Reklama