Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý majster sveta v kickboxe Eric Sloan (Darren Shahlavi) dostal ponuku, ktorá sa neodmieta: za 400 tisíc dolárov zápasiť v Thajsku s miestnym šampiónom v thajskom boxe Tong Pom (Dave Bautista). Ponuku príjme, no netuší, že zápas skončí horšie ako predpokladal - jeho smťou. Ericov mladší brat Kurt (Alain Moussi) túži po pomste a po nevydarenom atentáte na Tong Poa vyhľadá uznávaného majstra bojových umení Duranda (Jean-Claude Van Damme), aby ho pripravil na súboj, v ktorom bude môcť vraha svojho brata poraziť čestne a férovo. (m.a.t.o.)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

film podle klasické šablony 80 let, kdy to ještě fungovalo....jako zas tak uplně to neuráží a netváří se to vážně, ale už ted vím, že to nikdy znovu vidět nechci. JCVD jako učitel? ten člověk moc hrát neumí (samozřejmě jsou výjimky) ale Bautista? ten zklamal na plné čáře, čekal jsem víc a dát toho obra sem mě nalákalo...ale zklamalo stejně jako v Spectre...jako nový Universální voják by byl dobrej ale tady nic moc....jinak klišé, průhlednost a předvídavost děje je to, co tohle veledílo tlačí ke dnu...čistej průměr až podprůměr ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zkritizovat film jako Kickboxer Vengeance by bylo strašně jednoduché a samozřejmě i zasloužené, já se ovšem pokusím jít směrem vyhledávání pozitiv, což dá asi daleko větší práci, než na to jen nakydat hnůj, ale i přesto se o to pokusím a začnu hned u samotného Žán Klóda, který tu ztvárňuje vedlejší postavu, a myslím, že to jeho představení tu není nakonec až taková hrůza, že se pořád dokáže poměrně svižně hýbat a rozdat i nějaký ten efektní úder, a navíc tu ani nikterak nepřehrává, prostě působí takovým stoickým, vyrovnaným dojmem, takže za mě dobrá, oživující účast, výsledek rozhodně nekazící. Když už jsem u těch postav a jejich hereckých představitelů, tak Bautista tu je ještě v podstatě na začátku své herecké kariéry a je to poměrně znát, je neohrabaný, a to nejen při soubojích, no a Alain Moussi je týpek, který sice evidentně bojovat umí, nicméně herecky je to také pořádné poleno, což ovšem u něj není ten zásadní nedostatek, jelikož v jeho neprospěch hovoří i naprostá absence charisma, a to je teprve průser, protože pak v tu chvíli nemá jako ústřední hrdina co nabídnout a šanci kohokoliv zaujmout a bez toho fakt nejde. Zpět ale ke kladům, a tam na vrchol určitě patří množství veškerých soubojů, kterých je po celou dobu trvání filmu opravdu hodně a i když jejich kvalitu zpracování nelze jistě označit za lepší než průměrné, tak opakuji, od první minuty se tu většina postav jen řeže na xy způsobů a jednak hlavně díky tomu celý ten film pak poměrně svižným tempem uteče, a jednak to i docela dobře zamaskovává vážně naprosto triviální, ultratuctovou a lacinou zápletku, kterou jinak musí případný divák zcela ignorovat, aby ten film v půlce nevypnul. Co se pak týče dalších prvků, jako atmosféra, napětí, emoce, dramatické okamžiky, to vše se tu očekávaně v podstatě ani nevyskytuje, na druhou stranu tu zároveň ale nenacházím ani nic, co by ten film nějak zásadním způsobem ztrapňovalo, či snad úplně degradovalo na nějaký nesnesitelný filmový hnůj, prostě si to celé jede tu svou nenáročnou cestou, která podle mě cílové diváky dokáže i přes veškeré své nedostatky pobavit, a to si myslím, že je dostačující fakt na velmi slušné a silné 2*. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby Jean-Claude začal remakovat všechny svoje (tehdy fajn) kousky vzniklé do poloviny devadesátých let, měl by na pár let vystaráno. Jen o divákův zdravotní stav by se nemohl zajímat. Což ostatně už řadu let nedělá. John Stockwell je rutinér, ale JCVD za takové režiséry může být jenom rád. Samozřejmě tvůrci těží výhradně z toho, že se Van Damme vrací ke svému ikonickému kousku, ač je odhozený na druhou kolej. Kamera neuhýbá, celé je to poměrně přehledné a solidně natočené, jenže tyhle kousky prostě patří do osmdesátých let. Stockwell moc dobře ví, jak mizerný má scénář, drží se však pravidel žánru a pohybuje se přesně na té hraně, kdy mu divák ještě leccos zbaští. Škoda, že se většinou tváří smrtelně vážně. Od prvních minut je jasné, že producentské zadání znělo „máš Bautistu, Van Damme přitáhne diváky, oba umí mlátit lidi, takže to natoč.“ Představí se pochopitelně velkej brácha Kurt Sloane, který má v Thajsku své sny. Jeho brácha Eric ovšem záhy sleduje, jak je místním zákeřným šampionem Tong Poem smrtelně zraněn, a začne trénovat na velkou pomstu. Oním trenérem je tvář původního legendárního béčka. Někdo si prostě chtěl nahrabat na kdysi atraktivní značce. Nic víc, nic míň. Jean-Claude na jeho poměry velmi solidní. Ty tři hvězdy jsou samozřejmě sakra dietní. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Sakra kolikátý tohle je už díl? Je jasný, že na starého dobrého stále ve formě zběsile kopajícího Van Damma to nemá. Do hlavní role se moc ten slaďouš nehodil, ale budiž. Dave Bautista výborně vybranej záporák ten má na to ksicht a přirozenej respekt, jak dělanej. Co se týká samotných soubojů byly vcelku fajn, ale finální souboj s Davem byl přitaženej za vlasy, pač když ho slouží minimálně 10x na zem po řádné sadě úderů a on se vždy zvedne a Dave lehne jen cca 3x a má dost přitom je to namakaná vazba, jak hrom, tak to mi hlava nebere. Je průser, že u těchhle filmů je to vždy takhle dané mstící se brácha musí vždy vyhrát. Legendární taneček Van Damma na konci pobavil. Dávám 40% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

" muay thai a láska nejde dohromady" Sakra to je nádhera!! Tetelim se blahem, protože ze zdejšího hodnocení mi běhal mráz po zádech! Ze strachu, že to nebude béčko, že JC prostě nebude stíhat a bude seschlej, že u toho nebude mít ty svoje frajerský kecy!!!! Tohle je ale fantastico dejavu! Bojová sekvence střídá tréninkovou a Klódík v ciganským klobouku, v brýlích záměrně zakrývající jeho kruhy pod bulvama a v naprosto famózní formě, kterou nemá ani Sly nebo Arnie v tomhle věku, mě bere, jako za starých dobrých časů mladého Tong Poa!!!!! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama