Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Malý film s minimálním rozpočtem, který místo do rozpočtu narval veškeré úsilí do ústředního nápadu a scénáře a vyplatilo se. Děj neopustí jednu tmavou místnost a i přesto dokáže zcela pohltit a na malém prostoru rozehrát ohromnou psychologickou hru, která vás donutí sympatizovat s postavami, které vlastně ani příliš neznáte a budete v napětí, koho potká jaký osud. Pravidla hry jsou jasně vysvětlena a boj o život probíhá přehledně a napínavě a argumentování účastníků působí příjemně racionálně a logicky, což je v rámci hororového žánru veliká vzácnost. Jde o veliké překvapení, které si zaslouží vaší pozornost a z minima vytěžilo maximum. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nápad s (anonymním?) vyřazováním lidí nebyl špatný, ale provedení mě nebavilo. To opravdu čekali, že podobný typ filmu utáhne pár puntíků na podlaze? Navíc nejde o horor (za mě zklamání) a neobjeví se ani emzáci (protože myšlenka na sci-fi mě záhy velmi bavila). No a kdyby závěrečná scéna přišla o půl hodiny až o hodinu dřív, vůbec bych se nezlobila, protože to rozlousknutí stálo zato. Je to takové na půl cesty a těším se na remake, který určitě časem přijde. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Začínající tvůrci Aaron Hanna Mrio Miscione rozhodně našli dobrou cestu k vytvoření dobrého minimalistického sci-fi, vydali se dobrým směrem, ale nedošli imho úplně do cíle. Circle má fajn nápad - podobné věci už se v různých jiných provedeních daly vidět i jinde, ale přímo takhle nastavenou dialogovku si nevybavuju. Circle leccos říká o lidské nátuře, občas hezky vypíchne vybrané lidské předsudky a způsoby uvažování, nebo se o to alespoň snaží. Trochu problém mám totiž s uvěřitelností - již od začátku film působí, jako kdybychom sledovali spíše postavy divadelní hry, s nimiž si tvůrci pohybují dle vlastního rozhodnutí, než živoucí skutečné charaktery. Mluví zkrátka tak, aby to dějově jelo, právě na úkor přesvědčivosti. Škoda, v jádru má ten námět na víc. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tu boli dobré nápady na dobrý film, len mohli byť ešte trošku viac dotiahnuté správnym smerom aby to fungovalo. Najviac sa mi asi páči, že vôbec nevieme kto je tu hlavným hrdinom a nikdy nevieme kam sa to posunie. Plus niektoré postavy, ktoré majú menej času vedia zo seba aj niečo ukázať a mne sa to páčilo. Páči sa mi lokalita a viem si predstaviť, že možno by to mohli do budúcnosti trošku upgradovať a prípadne urobiť pokračovanie (len aby z toho nebolo Hypercube). Myslím si, že chcelo ísť viac do atmosféry a nerobiť tie smrti tak jednotvárne. Ale celkovo to funguje celkom dobre. Zaujímalo ma kam sa to posunie a záver je celkom prekvapivý. Vidím potenciál, tak dúfam, že nabudúce sa režisérska dvojica ukáže v trošku lepšom svetle. Ale som rád, že som film aspoň videl.Hodnotenie: C ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám podobné extrémne komorné vyhrotené drámy/trilery istým spôsobom rád, ale ich hlavný problém je zároveň ich titulným plusom: komornosť. To, čo spočiatku zaujme tým, aké je to komorné, začne ku koncu nudiť práve z dôvodu, že je to... komorné. Žiaľ, je to i prípad filmu Circle, kde je zápletka ozaj jednoduchá, ale zas je natoľko WTF, že nás zaujíma, o čo ide. Obávam sa však, že postupne začne tempo stagnovať do takej miery, že vás to niektorých možno úplne prestane zaujímať a dopozeráte to len aby ste to dopozerali. Zaujímavý priemer. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama