Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

adamicka 

všechny recenze uživatele

Hlavní cíl filmu je poukázat na předsudky a s nimi spojenými problémy společnosti.  Film to ale dělá až moc nápadně a nic jiného vlastně ani nedělá. O nějakém rozvinutí charakteru, větší myšlence, rozuzlení, nebo cokoliv podobném se moc nedá mluvit. Kratší třeba 30 minutovou verzi bych si dokázal představit, že se bude promítat na hodinách Základů společenských věd, nebo nějakém festivalu s podobnou tématikou, ale určitě bych na film nešel do kina. I jako domácí shlédnutí někde na Netflixu si myslím najdete řadu filmů, které třeba naráží na podobnou tématiku, ale jsou o poznání zábavnější. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Bylo by to výborný, kdyby to nebylo tak zatraceně předvídatelný. Film určitě není špatný. Bude vás to nutit sledovat až do konce, protože každého musí zajímat, co se stane na závěr. Občas jsou i dobré dialogy, hádky (u kterých jsem se někdy dobře zasmál), příběhy těch lidí, dokonce se najdou i patrné zvraty. To všechno je super. Jenomže to celé bohužel kazí to, že většina smrtí byla fakt úplně jasná. To je ta největší škoda. Jiným slovem, až zbytečně moc se s tím srali. Na druhou stranu jsem spokojený s koncem. Kdyby to nedopadlo takhle, tak bych to hodnotil i mnohem hůř. ()

Reklama

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Téma, který dává prostor rozebírat lidské jednání v kritické situaci. Lidé každé dvě minuty vybírají, kdo další bude zabit. Je to minimalistycký konverzační film mezi několika lidmi. Pokud jsou autoři schopni napsat dobrou zápletku i dialogy, tak mužou film postavit na tom a dost ušetří. Film přesto bude poutavej. Dal bych 7/10, protože interval 2 minut nedává tolik prostory k hlubší psychologické rovině. Je to sice snazší tvůrčí rozhodnutí, protože vyšší interval by si vyžádal větší nároky na kretivní psaní. Jestli však Miscione a Hann znali své schopnosti a usoudili, že s takovou to autorsky ukočírují nejlíp, tak jim nemám co vytýkat. Stále je to nadprůměrný film, který si vedl mou zvědavost po tom, jak se člověk musí zachovat, aby zvyšoval své šance na to, že zůstane poslední žijící z kruhu. Komu se líbil Pozemšťan z roku 2007, určitě bude zaujat i tady (a opačně). ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Dřív než si uvědomíte, o čem vlastně Circle je, jste v půlce stopáže a už máte favority, kterým přejete zůstat až do konce. Ne, že by bylo lehké si v té tuně nesympatických postav někoho vybrat. Zezačátku mě šíleně otravoval už předem jasný fakt, že kamera se nejspíš mimo tmavou místnost nehne a těšil mě alespoň fakt, že režiséři příliš investovat nemuseli. Nemůžu ale říct, že mi za ty malé prachy udělaly velkou radost. Je pravda, že dokázali vybudovat napětí a zvědavost, ale finále mi dost zkazilo dojem. Největší problém byl ale asi určitě v klišovitých postavách, které si jely své dramatické "nečekané" dialogy a narušily tak celkovou uvěřitelnost. Jako celovečerní debut režisérského dua to ale beru. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa, chytlavé zpracování, nic moc herectví, špatný závěr. Údernější pointa by tomu taky prospěla. Ale stejně se projevuje moje slabost pro tyhle minimalistické, lidskou psychikou v bezvýchodné situaci se zabývající, sci-fi záležitosti. Circle, i když asi mohl být i hlubší a z námětu by zcela jistě šlo vytáhnout ještě i podstatně víc, je v tomto ohledu opravdu zvráceně zábavný. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama