Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Pekne atypicky splacany zivotak ( tie nemusim), ktory sa nemusi hanbit za svoj TV pach. Mam rad kuzelnikov (+) a este viac ma bavi sledovat ich rozuzlovacky. Napriek nadcasu nenudi a leti -kamikadze-stylom cez druhu polovicu, kde si da pauzu a venuje sa opat raz istej oblubenej teme (nemozem zato ze vo vacsine momentov mi pripomenul isteho SH-2009). Spravne moderne vymodelovana drava biografia. Ale co mi to spravili s mojou oblubenou Kristen?? :( ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já dala Houdiniho na dva zátahy, protože těch momentů, které mohli tvůrci vynechat bylo minimálně, jinak jsem se vůbec nenudila. Já o tom člověku znám jen povrchní informace a abych pravdu řekla, nikdy jsem se o tyhle kouzla moc nezajímala. O to víc jsem byla překvapená, jak mě tenhle miniseriálek dostal. Chcete znát některé fígle, tak tady je uvidíte, jen s tím slonem nás nechali ve štychu.....kam opravdu zmizel? Životopisných filmů jsou poslední dobou mraky a já je beru někdy s větší, někdy s menší rezervou, co se týká skutečných faktů. Proto mě ani tady nic nerozházelo a užívala jsem si úžasného hereckého výkonu Adriena Brodyho, který do toho dal maximum a myslím, že musel navštívit pro tuhle roli nejednou posilku, aby vynikla alespoň trochu vypracovanost jeho těla, nutná pro jeho atrakce. Houdini byl velmi ctižádostivý a určitě v mnoha směrech velmi zajímavou osobností své doby, která měla možnost navštívit nejen kus světa, ale i takové rodiny, mezi které patřila poslední carská rodina Romanovců a nebo manželé Doyleovi v Anglii. Měl opravdu pestrý život, ale jaké bylo opravdu jeho soukromí, vztah s matkou, kterou tak miloval nebo manželkou, která mu stála věrně po boku i přes to, že měla mnohdy zcela oprávněné připomínky, bude stejně zahalené trochou nejasností a tajemna, ale to je možná i dobře. Výborný seriál, který určitě ráda doporučím a možná to hodnocení ještě zvednu. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Brodyho návrat do svěrací kazajky, která patřila mezi vrcholy jeho kariéry, a její překonání ve filmu, který možná není tak životopisný, jak by bylo záhodno, ale o to je zábavnější. Rozdělení na dvě epizody a označení jako televizní série mi připadá jako úplná zbytečnost, nebýt absence nějakého ústředního motivu, mohl Houdini bez problému fungovat jako jeden samostatný film. A to všech stránkách proklatě povedený film. Spíš než nudná biografie je tak film spíš efektní průlet těmi nejzajímavějšími momenty a spekulacemi z kouzelníkovy kariéry plný rychlých a detailních střihů odhalující jeho zázračné metody, které jeho trikům ale paradoxně dávají snad ještě větší šmrnc. Ta špička ledovce je pak samotný Brody, který - na to že jde o televizní projekt - vypadá jako by se v roli naprosto výžíval a září jako málokdy. A nutno dodat, že ani ty přízemnější epizody z jeho osobního života nejsou na škodu, naopak jeho matka a žena jako podprahové motivace extravagantního showmana posouvají film ještě o kus dál, než jsem čekal. Jen škoda že druhá část trochu polevila z nasazeného tempa. It was never about the box. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moderně udělaný miniseriálek o Houdinim mě zaujal od první minuty. Pořád se v něm něco dělo, dialogů tak akorát, aby člověk v rámci daného času poznal postavy, skvělý střih, kamera, hudba a famozní výkon Adriena Brodyho. Osobně si myslím, že ještě díl navíc by seriálu prospěl, protože narvat do 2x83minut Houdiniho soukromí, myšlení, city a vystoupení je fakt úkol hodnýho Houdiniho. Nicméně miniseriál má v sobě neuvěřitelnou vyprávěcí dynamičnost, která nedovolí působení nudy. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film se mi opravdu moc líbil. O Houdinim se toho nic moc nevěděla, jen že to byl kouzelný a to bylo všechno, takže mě dost překvapilo, co všechno vymyslel. Řekla bych, že jen díky němu mají kouzelníci, tak skvělé triky a vystoupení. Obdivuji Houdiniho za to, že pro pozornost málem několikrát přišel i o život a Adrien Brody předvedl dokonalý výkon. Není to úplně perfektně natočení film, ale hodně dobrý a zajímavý. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)
  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)

Reklama

Reklama