Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

ti88na 

všechny recenze uživatele

Úplna televízna lahôdka. O Houdinim som vedela len toľko, že jeho meno sa stalo synonymom iluzionistu alebo kúzelníka. Myslím, že tento seriál ma s týmto bezpochyby výnimočným mužom nezoznámil zo všetkými podrobnosťami a faktami, no napriek tomu ma prinútil k tomu, aby som sa o neho začala trochu zaujímať, niečo si prečítať a dozvedieť sa. Toto dokážem veľmi oceniť. Samotný dej šiel ako z rýchlika, rútil sa ako rozbehnutý vlak, a tak ani na malú chvíľu nenudil. Kým prvý diel sa venoval predovšetkým zoznamovaniu, kúzleniu a únikom druhý bol zameraný predovšetkým na vzťah s matkou a boj proti špiritizmu. Oba boli však výborne natočené, samozrejme tomu kraľoval Adrien Brody, ktorý si ma získaval v každom zábere a páčila sa mi tiež elektronická hudba, ktorá pristala rýchlemu plynutiu deja. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Pekne atypicky splacany zivotak ( tie nemusim), ktory sa nemusi hanbit za svoj TV pach. Mam rad kuzelnikov (+) a este viac ma bavi sledovat ich rozuzlovacky. Napriek nadcasu nenudi a leti -kamikadze-stylom cez druhu polovicu, kde si da pauzu a venuje sa opat raz istej oblubenej teme (nemozem zato ze vo vacsine momentov mi pripomenul isteho SH-2009). Spravne moderne vymodelovana drava biografia. Ale co mi to spravili s mojou oblubenou Kristen?? :( ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudíl mě překvapil. Bohužel napjatá atmosféra, jaká byla v první části se v druhé pozvolna rozplynula a byla ta tam. Mystiku mám ráda, ale v tomto případu to bylo už moc přehnané a nebavilo mě to. Co mě tu opravu iritovalo, tak ta Houdiniho maminka, to byl kýč jako věž. Stopáž mohla být také o něco kratší. Rozhodně dávám přednost první akčnější a pro mě zajímavější části. Druhá už měla blízko k tragičnu. Celkově se mi film jako celek líbil a překvapila mě podoba Adriena s pravým Houdinim. Jeho výkon byl skvělý. Doporučuji ()

venison 

všechny recenze uživatele

Když se chytne produkce HBO nějakého tématu a pokud je to ke všemu životopis někoho velkého, tak už vím dopředu, že film musí být naprosto perfektní :-D Ačkoliv se jedná o příběh zasazen do nepříliš blízké minulosti, rozhodně moderním stylem natáčení netrpěl. Hoc pěkné „technické“ a zpomalené záběry. Adrien Brody se pro roli velkého únikáře vyloženě narodil. Pustila jsem si oba díly najednou a ani na vteřinu jsem se nenudila. Dobrá práce! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

A já jsem s tímto čistě televizním dvoudílným filmem velice spokojen. Líbilo se mi nejen zaměření na život Houdiniho od jeho počátku, ale i pozadí některých na první pohled neuvěřitelně vyhlížejících triků. Adrien Brody zastoupil roli Houdiniho skvěle a přítomnost pohledné Kirsten Connolly, kterou jsem do té doby znal jen ze Zoo, taktéž ohromně potěšila. Nemohu si víc stěžovat. Příjemný dvojfilm. 85% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)
  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)

Reklama

Reklama