Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera, 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Anne Hathaway). (Freeman Ent.)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (768)

Kaka 

všechny recenze uživatele

To opravdové jádro filmu a to nejlepší v něm uvidí jen člověk, který je/ byl v kůži postavy Anne Hathaway. Ten stres, tlak a věčné nestíhání je skoro hmatatelný přes televizní obrazovku. Trefa do černého a v rámci odlehčeného amerického filmového popíku zřejmě vrchol roku. Dechberoucí interakce mezi Hathaway a De Nirem. Škoda slabšího finále. Emoce se konají totiž uprostřed, když to není chtěné, ale bezprostřední. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Film nemá žádný nápaditý děj, nečekaný zvrat ani vlastně nic moc, co by ho odlišovalo od ostatních. Má ale neskutečné charisma. Je to takové sympatické poklidné vyprávění dvou příběhů, které splývají v jeden, a moc hezky se na to kouká. Jediná akce, kterou třeba vyzdvihnout je pochopitelně loupež mailu, která do kontextu filmu vůbec nezapadá, ale právě proto je možná tak světlým momentem. De Niro na jednu stranu supr, na druhou je možná až moc kladný a vždy se zachová správně, což mě někdy vytáčelo, jak byl předvídatelný. Ani jsem se nemusel bát, že by se s Hathaway vyspal, když si ho pozvala do postele. Za mě film na jedničku, na který se rád podívám znovu a znovu a dám si ho o každých Vanocích, i když s nima nemá nic společného, působí na mě trochu jako Vánoční romantické komedie ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Stážista je hrozně příjemný film, je z něj cítit taková pohodová, rodinná atmosféra. Příběh založený na důchodci, který jde pracovat do moderní, úšpěšné firmy, kterou vede mladá žena, je opravdu skvělý. Nevěřil jsem, že mě to takhle zaujme, ale ten vztah mezi Benem a Jules, který sledujeme jak se postupně vyvíjí, je úžasný. Moc hezký film, který vás zahřeje u srdce. A musím vyseknout velkou poklonu Robertu De Nirovi, protože ten byl famózní, takhle brilantní výkon jsem už dlouho neviděl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Feministická agitka jako prase. Muž přestože měl slibněji rozjetou kariéru zůstává v domácnosti, žena která šéfuje veliké společnosti, kterou sama založila a De Niro, který sveřepě hájí její zájmy a podporuje ji v jejich cílech. Co bychom také chtěli, když režíruje žena. Film by mě zřejmě z těchto důvodů ani zase tak moc špatný nemusel přijít, kdyby se tam toho dělo trošku více vtipného. Jedna scéna, kdy "kluci" jedou pro mámin počítač situaci nezachrání. Castingových omylů jsem také našel několik. Všichni (ne)herci kromě Anne, Roberta nebo Rene jsou téměř otřesní. 50% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Miluji, když někdo z obyčejné látky udělá neobyčejnou věc. Stážistu jsem vybral na základě milého námětu, ale upřímně jsem čekal spíše "jen" dobrou tuctovku. Nakonec je to film, u kterého mi dochází slova. Mě osobně se emočně neuvěřitelně dotkl, nesmírně mě to dojímalo... Upřímný feel-good film se srdcem na správném místě, vážně díky za takové filmy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, ve které Jules (Anne Hathaway) telefonuje s nespokojenou zákaznicí, odkazuje na snímek Rachel se vdává (2008), ve kterém Hathaway ztvárnila titulní roli. Nespokojená zákaznice se totiž také bude vdávat a řeší špatně poslané šaty pro družičky. Když se Jules se zákaznicí loučí, osloví ji: "Rachel". (hansel97)
  • Když Jules (Anne Hathaway) vypravuje svou dceru Paige (JoJo Kushner) do školy osloví ji zřejmě omylem "JoJo", což je skutečné křestní jméno herecké představitelky Paige. (hansel97)

Reklama

Reklama