Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme klamať, ide to dolu vodou. Underworld bola zo začiatku celkom zaujímavá séria. Príbeh bol pútavý a akcie mali čo ponúknuť. V posledných dieloch sa to už všetko na silu naťahuje a za písací stôl a na režisérsku stoličku sú dosadení, čoraz väčší amatéri. Príbeh sa snaží aspoň o nejaký background, ale iba sa opiera o staršie diely a s ničím novým nepríde, tým pádom ani moc nezaujme. Podobne je na tom aj nový nezaujímavý vodca Lykanov. Blood Wars nemá ani poriadny príbeh, ani poriadneho záporaka, ani dobré postavy, ani dobrú hudbu a bohužiaľ, ani dobré efekty (digitálny Lykani sú tuším čoraz horší a horší), takže všetko na svojich ramenách nosí (ešte stále sexy) Kate Beckinsale, ktorá môže zas vytiahnuť opätky do boja. Len dúfam, že toto bol už posledný diel, lebo sa to čoraz viac blíži ku kvalitám ďalšej na silu tlačenej ságy, Resident Evil. 55% - 3* ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ježiš, to je tak blbý, až to člověka uráží. Twillight pro odrostlejší mládež opět selhal na plné čáře, takže krom pitomého děje, bravíčkového obsazení (+kupa českých jmen), efektů jak z počítačové hry a nesmírně impotentních dialogů, tu vlastnění není nic, co by stálo za řeč. Kdo jim tohle může ještě baštit??? ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V ďalšom pokračovaní hororovej série Underworld bojuje Selene stále proti Mariusovi a jeho bande lykantropov, ktorí sú stále silnejší. Tento boj však nie je jediný, keďže musí bojovať aj o dôveru svojho vlastného rodu upírov. - Táto hororová séria ide už od začiatku mimo mňa a vývoj príbehu mi je úplne neznámy, takže to môžem posúdiť len z hladiska Blood Wars, keďže od môjho prvého stretnutia s Underworld už ubehlo pekných desať rokov a nič si z toho nepamätám. V Blood Wars je dosť akcie, Kate Beckinsale je v hlavnej úlohe sympatická, boje majú zaujímavú štylizáciu a zaujali ma hlavne nádherné exteriéry, ktorých tu je neúrekom. Vadili mi však digitálne transformácie vlkodlakov a slabé masky. Vďaka ideálnej stopáži to pôsobí celkom pútavo a kvôli neustálym bojom ma to bavilo, takže moje hodnotenie zostáva na slušných troch. + herečka z The Disappointments Room + herec z Victor Frankenstein a Pride and Prejudice and Zombies + herec z iZombie a Damien + herečka z Hostel: Part III, The Purge a Lights Out + herec z The Vatican Tapes ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě všechny strašně moc překvapí, že se tu tlučou vlkodlaci s upírama. A to je vlastně všechno, protože to ostatní je marginální. Nicméně i když to bylo zase jako přes kopírák, tak mě se to líbilo ze všech těch příhod zubaté Smrtonošky nejvíc. Svoje si na tom samozřejmě odvedlo i prostředí Prahy a mé milované Hluboké, ale nebylo to jen tím. Tohle mělo prostě spád a i když se tady toho nakecalo víc, než je na akční horor zdrávo, pořád se tu něco dělo. Navíc ženská část castingu je posílená o Laru Pulver, kterou žeru a která z mého pohledu zastínila i Kate Beckinsale a té to pořád sakra sekne. Překvapivá spokojenost. 70% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Co bych chtěl pochválit je fajnový propojení a zpuzzlování s předešlýma dílama, supr prostředí (Hluboká, Praha,... nějaký zasněžený hory), Thea Jamese, kterýmu po Divergence sérii konečně nemám chuť vysekat mozek z hlavy tupou sekyrkou, a povedenou akci. Všechno ostatní je ale bohužel ještě horší než v Awakening. Příšerná (ale opravdu příšerná) zkratkovitost a debilnost scénáře (postavy mění svoje názory každých cca 10 vteřin a s důležitými dialogy jsou hotoví za 5 vteřin, takže není šance, že by získaly nějakou gradaci) a nepotěší ani režie, u který bylo vidět, že režisér(ka) ví, co chce, ale zároveň to vlastně neví, a tak z toho vznikne splácanina supr věcí, který mohly skvělý, ale místo toho jsou docela hrozný (celej nápad s "Bílým klanem upírů"). V závěru řekne Selene větu ve smyslu "Svoji největší/nejdůležitější bitvu jsme vybojovali..." , nechci bejt nějak zlej, ale jakejkoliv libovolnej souboj z Evolution mi přišel epičtější, důležitější, vážnější a nápaditější než všechny souboje v tomhle filmu dohromady. A za co vlastně ty tři (slabší) hvězdy? Protože je to pořád Underworld. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama