Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V ďalšom pokračovaní hororovej série Underworld bojuje Selene stále proti Mariusovi a jeho bande lykantropov, ktorí sú stále silnejší. Tento boj však nie je jediný, keďže musí bojovať aj o dôveru svojho vlastného rodu upírov. - Táto hororová séria ide už od začiatku mimo mňa a vývoj príbehu mi je úplne neznámy, takže to môžem posúdiť len z hladiska Blood Wars, keďže od môjho prvého stretnutia s Underworld už ubehlo pekných desať rokov a nič si z toho nepamätám. V Blood Wars je dosť akcie, Kate Beckinsale je v hlavnej úlohe sympatická, boje majú zaujímavú štylizáciu a zaujali ma hlavne nádherné exteriéry, ktorých tu je neúrekom. Vadili mi však digitálne transformácie vlkodlakov a slabé masky. Vďaka ideálnej stopáži to pôsobí celkom pútavo a kvôli neustálym bojom ma to bavilo, takže moje hodnotenie zostáva na slušných troch. + herečka z The Disappointments Room + herec z Victor Frankenstein a Pride and Prejudice and Zombies + herec z iZombie a Damien + herečka z Hostel: Part III, The Purge a Lights Out + herec z The Vatican Tapes ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pořád vlastně nechápu, proč se ješte pořád točí další pokračování. Žádný z filmů nepřekonal hranici žánrového průměru a ani v pořadí pátý film série do světa díru neudělal. Je to opět hloupá béčková podívaná s průměrnými efekty a jednoduchým dějem, který by si vystačil s délkou hudebního videoklipu. V pravidlech underworldího světa jsem se ztratil už dávno, takže oživování mrtvých už mě vlastně ani nepřekvapuje. Zajímavými momenty pro českého diváka jsou záběry několika tuzemských lokací (hlavní nádraží, Hluboká, Nerudova ulice...), takže můžeme mít alespoň dobrý pocit z toho, že několik desítek českých lidí od filmu dostalo na pár měsíců práci. Škoda jen, že výsledek není úplně na chlubení. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co se to, ku*va, stalo s mou nejoblíbenější upírskou sérií?! "Krvavé války" nemají v kině absolutně co dělat. Efekty jsou hrozné, souboje působí uměle a ty herecké výrony snad ani nemůžou myslet vážně. Aristokratické chování upírů je tatam, nehledě na to, že líbivé pistolky z předchozích dílů nahradily obyčejné rychlopalné zbraně, takže rozeznat upíra od lykana (potažmo od člověka), je během přestřelek takřka nemožné. David nedosahuje ani třetiny Michaelova charismatu a to, co s ním (s Michaelem) provedli, snad nebudu ani zmiňovat nebo se zase rozčílím!!! Po rozležení v hlavě ubírám další hvězdu, protože směr, kterým se "Underworld" poslední dva díly ubírá, je naprosto mimo. Naprosto. Takže, Anno, popadni Tobiase a vrať(te) se k režírování "Cizinky". Nebo radši ne, "Svatba" je nejhorší díl první série... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nie že by séria Underworld patrila medzi ťažký nadpriemer, ale takto zle na tom ešte nebola. Béčkový príbeh, béčkové efekty, zopár béčkových hercov, chabý prístup k mytológii snímku a neuspokojivý záver. Sledovať sa to dalo, nevravím, že som sa nudil, ale mimo fanúšikov série by som film asi nikomu neodporučil. Takže ak ste nevideli predošlé časti, budú Blood Wars pre vás len stratou času. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem film nezodpadoval jen díky výskytu Kate Beckinsale, která bojuje předem ztracenou bitvu se scénářem, režií, logikou a podobně, ale zarputile se nevzdává a její zoufalá snaha je mi prostě sympatická. Všechno ostatní je ovšem čirá katastrofa, která zahrnuje divergentního Thea Jamese, upírskou sešlost, která vypadá jako typická německá swingers party, upíří Valkýry a jako vrchol všeho jsou upíři vidět v zrcadlech, což je nečestné a nesportovní... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno