Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Co bych chtěl pochválit je fajnový propojení a zpuzzlování s předešlýma dílama, supr prostředí (Hluboká, Praha,... nějaký zasněžený hory), Thea Jamese, kterýmu po Divergence sérii konečně nemám chuť vysekat mozek z hlavy tupou sekyrkou, a povedenou akci. Všechno ostatní je ale bohužel ještě horší než v Awakening. Příšerná (ale opravdu příšerná) zkratkovitost a debilnost scénáře (postavy mění svoje názory každých cca 10 vteřin a s důležitými dialogy jsou hotoví za 5 vteřin, takže není šance, že by získaly nějakou gradaci) a nepotěší ani režie, u který bylo vidět, že režisér(ka) ví, co chce, ale zároveň to vlastně neví, a tak z toho vznikne splácanina supr věcí, který mohly skvělý, ale místo toho jsou docela hrozný (celej nápad s "Bílým klanem upírů"). V závěru řekne Selene větu ve smyslu "Svoji největší/nejdůležitější bitvu jsme vybojovali..." , nechci bejt nějak zlej, ale jakejkoliv libovolnej souboj z Evolution mi přišel epičtější, důležitější, vážnější a nápaditější než všechny souboje v tomhle filmu dohromady. A za co vlastně ty tři (slabší) hvězdy? Protože je to pořád Underworld. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Underworld si jako jedna z mála filmových sérií dokáže držet svoji kvalitu a díky tomu se mi i tento díl opět líbil. Kate snad nestárne, masky opět parádní, hlavní vlkodlak budil po proměně hodně respektu a slušně se to tam rubalo. Jelikož vlkodlaky zbožňuju a upíry mám také vcelku v oblibě, budu jen rád když bude tahle série pokračovat a to, dle konce, rozhodně bude. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poslední část je co do scénáře asi tím nejnešťastnějším střípkem celé ságy.  Spousta věcí zkrátka nedává smysl a nebo je těch motivů naopak tolik, že se nedaří  pořádně ani jeden. Ať už je to opět zakázaná láska mezi upírem a lykanem, ztracená hybridní dcera,  upírská zrada,  upíři a la Vikingové, Posvátný svět za oponou smrti a spousta dalších načrtnutých linek a variant, které bez  ladu a skladu víří  celým příběhem a jsou  nakonec jen nevýznamnými ozdobami na přeplácaném vánočním stromečku. Nebýt opět čarokrásné a latexové Selene a Hulkodlaka přivřel bych jen dvě oči, ale nakonec mhouřím i to třetí na čele. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Underworld jako filmová série pro měla byla zajímavá upíří alternativa. Len Wiseman se kdysi nebál spojit matrixovskou stylizaci s upíry a natáčet po Evropě v historických budovách a kanalizaci, to vše doplněné o Kate Beckinsale (svou budoucí manželku, kdo by jí v té kůži odolal...). Ta u série zůstala, podobně jako Mila Jovovich u Resident Evila. Bohužel Underworld příběhově velice uvadá a vše graduje v Krvavé válce, která nemá divákovi, co říct. Příběh okolo Selene se totiž nemá kam vyvíjet a zápletka se vůči minulým dílým z velké části opakuje. Obrovský problém má film s dramaturgií, s gradací scén, kdy se stane něco zásadního. Příkladem budiž vysvětlení "původu" Thomase. Nejen, že je to hrozně lacině sestříhané až by se člověk smál (jsi syn urozené - není možné - je - tak jo), ale navíc ani divák nevezme tento zvrat nijak důležité. To samé platí na mytologii, která se dostává do popředí v druhé půlce filmu, ale představuje jen úryvek z celku, který si nechávají tvůrci do (zase?) dalšího dílu. Toho se možná v kině nedočkáme a nebude to škoda, Underworld totiž už delší minimálně dva díly nepřináší nic nového a tvůrci ho udržují při životě s nutnou dávkou sebeobětování (věřím, že musejí obden rituálně darovat krev...). PS: z pohledu "čecháčství" je to trochu dražší reklama na krásy Česka, trochu krvavá, ale proč ne ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Kate je furt hezká baba, jenže ani její tvář nemůže zachránit naprosto stupidní příběh plný stupidních jakožezvratů a jakožekliček. Vždy, když to vypadalo, že se třeba film dostane do zajímavých kolejí přišel nějaký dějový průser. Jediný co si z filmu budu asi pamatovat je to, že se mě sakra líbila Lara Pulver. Jako baba je neskutečná kost a i tu roli mrchy dala dobře. O ničem jiným se mi ani nechce psát. 49 procent za hloupej film. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama