Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (334)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli jsme pro vás natočit průměrné pokračování série Underworld a zábavné! Dobrá akce, hektolitry krve a potom nějaký ten easter egg pro fanoušky série. Ale my jsme řekli ne. Na režisérskou stoličku jsme posadili neskutečné jelito, které selhává v natáčení nejen akčních scén, ale i nudných dialogů, které vedou odnikud nikam. Lokace se střídají neuvěřitelným způsobem. Jednou jsme na Hlavním nádraží, pak na zámku Hluboká a takhle se to střídá, jakoby obě lokality byly od sebe pár set metrů. Scénář vznikl nejspíš za jeden večer, neboť neobsahuje nic, kvůli čemu bych měl na film vzpomínat. Místo pojmenování Krvavé války by se to mělo jmenovat Krvavé šarvátky, protože i bitka v hospodě ve druhém díle byla natočena epičtěji. Nemusím snad ani připomínat, že původní myšlenka prvních dvou dílů, tedy jakási nejistota, která strana je v právu, už nadobro vymizela. A pokud někde mimo záběr Thanos nelusknul prsty, tak by mě zajímalo, kam se poděli lidé. Vždyť v předchozím díle si žádný mutant ani nemohl uprdnout, aby po něm neskočila likvidační komanda. Tady nic. Herci ve vedlejších rolí vůbec nepatří kromě Charlese Dance na velké plátno. A na závěr to nejsmutnější: Marnost tohoto filmu tentokrát semlela i skvělou herečku Kate Beckinsale, která to ještě v předchozím díle držela nad vodou, ale tady předvádí katastrofální výkon. Může za to i postava Selene, která od druhého dílu neprošla díky skvělé práci scénáristů žádným vývojem, takže je Kate nucena hrát znovu to samé, což vyznívá mimořádně trapně. Jedna hvězdička z lítosti. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem film nezodpadoval jen díky výskytu Kate Beckinsale, která bojuje předem ztracenou bitvu se scénářem, režií, logikou a podobně, ale zarputile se nevzdává a její zoufalá snaha je mi prostě sympatická. Všechno ostatní je ovšem čirá katastrofa, která zahrnuje divergentního Thea Jamese, upírskou sešlost, která vypadá jako typická německá swingers party, upíří Valkýry a jako vrchol všeho jsou upíři vidět v zrcadlech, což je nečestné a nesportovní... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Piaty diel je na úrovni jednotky a trojky. Miestami celkom pútavý príbeh vyplňujú mdlé akčné scény. Latexová Kate už z toho na konci chytila šediny. Teší ma, že Speedmana nadobro odkráglovali, ale mrzelo ma, že sa zbavili aj Seleninej dcéry. Do popredia sa dostal prekvapivo chlap Theo James z ktorého robia pomaly nového vyvoleného. Nejakú extra charizmu nemá, ale nie je až tak úplne nevýrazný jak niektoré iné hlavné postavy z minula. Zo záporákov ma ten lykanský pseudodsniak príliš nenadchol, ale zato som si vychutnával slizkú a totálne sexy mrchu Lara Pulver. Páčila sa mi jak herečka tak aj postava, ktorú hrala. Tá si ukradla celý film pre seba a ja by som jej kľudne párkrát poslúžil jak ten jej poskok. Pre túto sériu je už tradíciou, že v každom diely sa objaví krajšia sexica ako fádna Kate. Veď aj tá zradná upírka Daisy Head je viac hot. Škoda len, že aj keď sa krvou a brutalitami v sérii nešetrí, tak na nejaké nahotinky nikdy nedôjde. Sakra. Hneď by sa mi zvýšilo hodnotenie. Záver tohto dielu je otvorený pre ďalšie pokračovanie. Aj keď ma táto séria dvakrát nenadchla, tak by som si ho rád pozrel. Snáď ho slabšie tržby nadobro neodpísali. 4,5/10. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme klamať, ide to dolu vodou. Underworld bola zo začiatku celkom zaujímavá séria. Príbeh bol pútavý a akcie mali čo ponúknuť. V posledných dieloch sa to už všetko na silu naťahuje a za písací stôl a na režisérsku stoličku sú dosadení, čoraz väčší amatéri. Príbeh sa snaží aspoň o nejaký background, ale iba sa opiera o staršie diely a s ničím novým nepríde, tým pádom ani moc nezaujme. Podobne je na tom aj nový nezaujímavý vodca Lykanov. Blood Wars nemá ani poriadny príbeh, ani poriadneho záporaka, ani dobré postavy, ani dobrú hudbu a bohužiaľ, ani dobré efekty (digitálny Lykani sú tuším čoraz horší a horší), takže všetko na svojich ramenách nosí (ešte stále sexy) Kate Beckinsale, ktorá môže zas vytiahnuť opätky do boja. Len dúfam, že toto bol už posledný diel, lebo sa to čoraz viac blíži ku kvalitám ďalšej na silu tlačenej ságy, Resident Evil. 55% - 3* ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Můj první - a zřejmě i poslední - Underworld. Protože kromě krásné Prahy a Selene, kterou prostě musím obdivovat i jako žena, vlastně nebylo na co koukat. Film naprosto postrádá jakékoliv napětí, takže vůbec nebylo lehké udržet se myšlenkami u filmu. Ani akční scény nehodnotím jako nadprůměrné. Zkrátka, nebýt na tom v kině, asi bych to nedokoukala. 1,5* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama