Reklama

Reklama

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (369)

Luicy 

všechny recenze uživatele

Nemám potřebu tu shazovat herce, jako to tady dělá většina čsfd “odborníků”. Mně se jejich výkon líbil, jenže z hovna prostě bič neupleteš. Děj byl víceméně o ničem a scény na sebe skoro vůbec nenavazovaly. Spíš se tam furt dokola omílely trapné řečičky o sexu a infantilní narážky na “ošklivky” ve třídě, které bych pochopila max. na základní škole, nikoliv v maturitním ročníku, ale budiž. Mohlo to být i horší. Eva Šálková forever. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vybíjená je moje nejoblíbenější a v mých očích tím pádem nejlepší Vieweghova kniha. Vždycky jsem si myslel, že by bylo velmi obtížné ji zfilmovat a samotného autora jsem se při vhodné příležitosti chtěl zeptat, zda si to vůbec dokáže představit. A nečekané se stalo skutkem. Při zhlédnutí první ukázky jsem byl hodně skeptický, protože jsem považoval obsazení skoro celé "Partičky" za omyl. Skepse se mě držela asi půlku filmu, ale pak mi to už nějak přestalo vadit. Dokázal bych si představit možná vhodnější obsazení, ale úplný průšvih to nakonec není. O to víc bych rád vyzdvihnul výběr Simony Babčákové, lepší volba pro roli Hujerové snad v českých luzích a hájích ani neexistuje. Stejně tak se povedl tah s duem Krainová-Bartošová. Petr Nikolaev mě zatím nikdy nezklamal a nestane se tak ani po návštěvě Vybíjené. Zůstane pro mě patrně nezfilmovatelnou, přesto oceňuji snahu a určitě se mu povedlo zachytit onu hořko-sladkou atmosféru, jež z knihy přímo čišela. Není to na čisté čtyři hvězdičky, ale při zdejší tradiční všeobecné kritice zvedám úmyslně nahoru. Navíc se mi vybavilo srovnání s Anděly a při takovém srovnání Nikolaev o pořádný chlup vítězí. Sportovní matematikou by skóre souboje Nikolaev-Nellis v posledních třech letech bylo dva nula. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Už původní knížka je z těch, co se Vieweghovi nepovedly tolik, jako třeba Báječná léta pod psa, nebo třeba to o těch rekreantech, co si teď nevzpomenu na název. Jo, dočetl jsem jí, ale nějak jsem se u ní nebavil. A vlastně totéž můžu říct o filmu s tím, že knížka je přece jen o dost lepší. V čem je problém? Čert ví. Asi v tom, že bylo pro mne hrozně těžký těmhle hercům jejich role věřit, neseděli mi tam (plus Krainová neumí hrát). Celé se to nějak vleče, nikam moc nesměřuje a nakonec je.. vlastně zase nic. Rozhodně bych doporučil film neoznačovat jako komedii. Protože to komedie moc není. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl slabost pro Suchoše a Geňu a jejich stupidní lacinej, přesto pro mě luxusní humor! Pokaždé, když vidím biják, kde se vyskytujou, přimhouřím oko a pošlu to o hvězdu vejš, teda pokud to není úplná kokotina. Zde šlo o pěkně podanej pohled na to, jak rychle nám vlastně život kvaltuje kupředu.... Na mě to lehce zafungovalo a trochu jsem zavzpomínal na svoje školní léta. Dobrý no... Navíc bonus Krainovka, která je stále oku lahodící. 60% ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Vybíjená je jednoduše film o o úplně běžném a nezáživném životě. O tom, jak nám vše od dětství až po dospělost může a nemusí ovlivnit životy, podle toho, jak se k tomu postavíme. Příběh vypráví o přeceňování krásy. Jedná dívka ve škole je hezká a každý jí chce, ovšem v životě jí to štěstí nepřinese. Zatím co druhá je tip o který si nikdy neopře ani kolo se pere s životem a dočká se výsledku. Je to jednoduché, přirozené, ale chyběl tomu šmrnc, vtip cokoli, co by diváka mohlo nadchnout . Viděno v rámci Seznamte se s.../ Michal Viewegh ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Producent Rudolf Bierman pozval na premiéru Woodyho Harrelsona, ktorý pozvanie prijal. Ten práve v Londýne donakrúcal film Podfukári 2 (2016). (Zdroj: Eutotelevízia) (kacer4)
  • Film se natáčel především v Říčanech a lokacích na Sedlčansku. Místem setkání maturantů po pětadvaceti letech se stala lokalita letního tábora v Častoboři. (rakovnik)
  • Natáčelo se také v lokalitách Neveklov, Nalžovice, Mukařov, Praha (Císařská louka, Holešovice), lom Štětkovice a na přehradě Slapy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama