Reklama

Reklama

VOD (1)

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (369)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím jsem si myslel, že právě tohle by mohl být ten jeden z mála slušných snímků, který se u nás tu a tam objeví. K této myšlence mě přivedlo zejména to, že seskupení SGS (Suchánek, Genzer, Sokol) pohromadě můžu. Navíc s Petrem Nikolaevem mám doposud dobré zkušenosti. Když zrovna nešíří křesťanství na Velkou Moravu, tak jsou jeho snímky bez obtíží stravitelné. Od mé prvotní domněnky se mě hořečnatě snažilo odradit zdejší hodnocení (43 %), ale nedal jsem se. Zcela souhlasím s tvrzením, že je tento film obsahově neuvěřitelně prázdný. Ale ruku na srdce, vážně někdo čekal něco jiného od spisovatele, který sesmolil pěkný a hlavně chytlavý příběh naposledy v roce 1992? Dle mého úsudku píše Viewegh sice pěkně, ale úplně o ničem. Tohle byla další totálně nenáročná jednohubka, která se vám ani nic zásadně převratného říct nepokoušela, tak to v ní ani nehledejte. Příběh o třídním srazu, který dost nápadně připomínal tuhle totálně nesledovatelnou sračku, naštěstí, tento počin byl rozhodně lepší. Dost mě iritoval pouze výběr herců při častých flashbacích a jejich nepřehlédnutelný netalent. A chvíli trvalo, než jsem se do snímku trošku zakoukal. Úvodních cirka 20 minut je opravdu o ničem. Naopak vytáhnu trošku toho povedenějšího. Pro SGS mám slabost a na blonďatou část hereckého osazenstva se také koukalo pěkně. Nakonec bych to celé viděl na takové pěknější dva kousky. Na české poměry bych to určitě nepovažoval za průser. Spíše bych snímek s čistým svědomím zařadil mezi to lepší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to celé takové vieweghovské - takové to klouzání po povrchu, rádoby ironické a vtipné postřehy a poznámky, a celé je to jen o sexu či masturbaci. Život člověka se podle pana spisovatele neskládá z ničeho jiného. I ta vážná hudba je dobrá jen jako pozadí pro sexuální vztah žačky a učitele. K tomu naprosto nesourodé monology postav, kdy to, co by mělo být jasné obrazem, se nám ještě jako blbečkům doslovně řekne. A na divákovi je, aby poznal, kdo je kdo tehdy, a kdo nyní, a aby si osudy těch postav skládal dohromady. Jenže nakonec zjistí, že to není o životě, o práci, o cestování, o penězích, o dětech, o rodičích, o sourozencích, o sousedech, ale prostě jen o tom sexu a masturbaci. Navíc bez jakéhokoliv nadhledu. (Btw, zdálo se mi to, nebo na tom srazu byli jen tři chlapi? To jich ve třídě vážně víc nebylo?) ()

Reklama

Luicy 

všechny recenze uživatele

Nemám potřebu tu shazovat herce, jako to tady dělá většina čsfd “odborníků”. Mně se jejich výkon líbil, jenže z hovna prostě bič neupleteš. Děj byl víceméně o ničem a scény na sebe skoro vůbec nenavazovaly. Spíš se tam furt dokola omílely trapné řečičky o sexu a infantilní narážky na “ošklivky” ve třídě, které bych pochopila max. na základní škole, nikoliv v maturitním ročníku, ale budiž. Mohlo to být i horší. Eva Šálková forever. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem být hodná a dát tři hvězdy, ale nemůžu, je to vážně nepovedený film. Herci neměli, co hrát, takže je celkem zbytečné hodnotit jejich výkony. Pokud si pamatuji, knížka sama ve mně tak odmítavé pocity nevyvolala, ale scénář zmastili maximálně - tahle látka se na zfilmování podle mě ale ani nehodila. A i toho poukazování, na centrální a fatálně se tvářící konflikt krása versus šerednost, bylo příliš. Co mi hodně vadilo - byly také rozmluvy holek mezi sebou, to už byla úplná karikatura. Dovolím si tedy tvůrcům, příznačně a výhradně mužského pohlaví, diskrétně vzkázat, že takhle se spolu v běžném životě nebaví ani ty největší slepice... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

K Vybíjené (knize) mám výjimečný vztah, mezi těmi ostatními příběhy (a že jsem jich od Viewegha přečetla hodně) zaujímá výsadní postavení včelí královny. Právě proto jsem byla zvědavá, jak s tímhle článkovitým dějem, kdy se zabíhá z minulosti do současnosti a střídavě vyprávějí jednotlivé postavy svůj život, filmaři natočí. No, neodflákli to, ale stejně se podařilo zachovat jen torzo o tom, že život je těžký a.. jaký si to uděláš, takový to máš. Kdo nečetl knihu, tak absolutně netuším, co si z filmu vybere. Překvapivě se mi líbil výběr tria herců z Partičky + Simona Krainová, na druhou stranu jsem nepochopila, proč mladou Hujerovou hraje pěkná holka, když to má být šereda. Celkem mi to vychází na průměr, protože.. jsem přísná paní učitelka, prostě mi nezahráli na takovou strunu, abych byla schopná odpustit odklon od děje nebo naopak vynechání některého příběhu (Spoiler- na večírku po letech zapalují dvě svíce za zemřelé spolužáky, o tom druhém tam není skoro ani zmínka). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Producent Rudolf Bierman pozval na premiéru Woodyho Harrelsona, ktorý pozvanie prijal. Ten práve v Londýne donakrúcal film Podfukári 2 (2016). (Zdroj: Eutotelevízia) (kacer4)
  • Natáčení probíhalo v průběhu srpna a září 2014. (Terva)
  • Film se natáčel především v Říčanech a lokacích na Sedlčansku. Místem setkání maturantů po pětadvaceti letech se stala lokalita letního tábora v Častoboři. (rakovnik)

Reklama

Reklama